Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

,,Tenhle obraz jsem kdysi koupila za 3500. Znalec to ocenil na 4000-6000, tenhle tlustej plešoun mi za něj nabídl 2000, tak to beru.'' Občas mě fascinuje, jak velkohubí někteří jedinci jsou a pak to tady u pánů Špeka a Vyžrance střelí za zlomek ceny. A ještě na kameru! Já chápu, že zisk je třeba mít, ale přímo do očí jim blábolit něco o poklesu ceny a vyplácet lidem v nouzi za jejich poklady směšný částky... Nevim. Na druhou stranu, nikdo ty lidi nenutí to tam prodávat, tak proč nevyužít situace, že? Jsem z toho volaký zmatený... Ale jednou za čas se mrknu, člověk se aspoň dozví, co nemá dělat. ()

fifox 

všechny recenze uživatele

Cože? To není reálný? Those bastards lied to me... Noták, shazovat tenhle pořad jenom proto, že to je nahraný, je fakt trapný. Je to moderní reality show, ve kterejch se kromě absolutní kontroly prostředí inscenuje i děj. Tak to prostě je, a kdo to nepochopil, je zamrzlej někde u Vyvolenejch, léta páně dva litry pět. Mistři zastavárny jsou skvělá zábava, kde se snoubí to nejlepší z ryzího americkýho kapitalismu - nabídka/poptávka, tržní cena, smlouvání, znalosti a trochu toho veksláckýho charisma. Kdo umí, ten umí, baby. Takže když se zadaří, dá se i mírně obouchaná šalupa splašit za cenu konfederačního odznáčku z občanský války. Samozřejmě po řádnym zkouknutí odborníkem, anžto ten mafiánsky vyhlížející fotřík by dal svejm otrokům/rodinnejm příslušníkům pěknýho čouda, pokud by něco nekoupili za desetinu původně nabízený ceny. Pořad je trochu repetitivní, ale díky tomu, že ke každý veteši, kterou tam ty budoucí oškubánci přivalej, jsou pěkně a stručně vysvětlený její historický reálie, se na to dá koukat překvapivě dlouho. ()

Reklama

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, na které se dá v televizi dívat. Člověk se nejen pobaví, ale něco se i dozví. Osazenstvo zastavárny je taky super, a některé hlášky mě dostávají. Tento pořad mě baví. Nejraději bych dal 5 hvězd, ale je třeba se držet nějakého obecného měřítka. Každopádně mezi škváry, co televizní stanice produkují, je tohle desetihvězdičkový skvost. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem shlédl Hardcore Pawn, a Hardcore Pawn: Chicago jsem navýšil hodnocení tohoto TV-pořadu na 5*. Oceňuji, že tam předměty představují, zvou si odborníky, odehraje se tam několik obchodů za díl a vidíme kolik na tom případně vydělají či prodělají. Vše se točí výhradně kolem vydělávání peněz a negociace. Žádné reality-tv blbosti okolo, jako to je u Hardcore Pawn, teď si toho cením více. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • V jednom z dílů přijde do zastavárny prodat anonymní zákazník automat na Coca-Colu a říká, že mu doma překáží. Majitel zastavárny jej kupuje a přiveze do dílny k restaurování Ricku Dalemu z pořadu Americké restaurování (od r. 2010), jenže kdo zná tento pořad, ví, že se jedná o jeho mladšího bratra Rona Daleho, který v dílně pracuje. (sator)
  • Dne 9. března 2016, vpadla do Chumleeho domova policie kvůli vyšetřování obvinění ze sexuálního napadení. Během prohlídky policie našla drogy, marihuanu a jednu zbraň. Při detailnější prohlídce policie našla jedenáct střelných zbraní, od pistolí po brokovnici, MP5 a pušku ráže 0,223. Pouze čtyři byly registrovány. Nevada nicméně nemá žádné zákony, které by vyžadovaly registraci střelných zbraní. Většina střelných zbraní byla nalezena v ložnici v trezoru spolu s Xanaxem a sedmi kapslemi, které obsahovali malé množství metamfetaminu. Policie také našla důkazy o možném užívání kokainu na pozemku. Následně byl Chumlee zatčen. Z vazby byl propuštěn následující den. Chumlee byl obviněn z několika těžkých zločinů. Russellův právník David Chesnoff potvrdil, že se populární televizní hvězda přiznala k nezákonnému držení střelných zbraní a drog, čímž dosáhla dohody se zkušební dobou 3 roky. (J.Cobra)
  • Rick Harrison ve své autobiografii uvedl, že důvod, proč diváci vidí více návštěvníků své věci prodávat, než zastavovat, je ten, že druzí jmenovaní si často nepřejí být ve vysílání. (oje)

Reklama

Reklama