Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

gogos 

všechny recenze uživatele

Moc hezký cestopis plný zajímavých obrázků, napětí i humoru. Klukům (a holkám) od Trabantů fandím teprve krátce a přiznám se, že koncept i profesionální úroveň seriálu z Jižní Ameriky mi sedí více, ale ani film z Afriky není vůbec špatný. Takže ještě Hedvábná stezka a pak už jen zase dlouhé měsíce čekat na další misi. 4* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už 3x a pokaždé naprosto skvělý zážitek. Film o životě, o přírodě, o dobrodružství a o jednom velkém snu - probindit Afriku trabantem. Viděl jsem i všechny následující filmy od Dana Přibáně (Jižní Ameriku, Austrálii, Asii) a asi Afrika zůstane nepřekonána - tím, jak to je přehledně zpracováno a navíc obsahuje nejlepší soundtrack! 100% ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

Překrásně kolorované bakelitové dobrodružství, které určitě stálo za všechny ty prachy a nervy. Po pouhé desetidenní zkušenosti s Afrikou mám aspoň nějakou tu představu jak vysilující a zároveň osvobozující je soustavně reagovat na nové situace v neznámém prostředí. Fungovat tímto způsobem čtvrt roku, navíc za volantem náladového skládacího autíčka .. to zní jako über-výzva. Tiše závidím. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

BBC dokumenty jsou moc fajn. Tady je to jiné, takové "naše". Chtěli byste u toho být a přitom nechtěli. Ve výsledku to vypadá jako pohodový road-etno-mejdan, ale skutečnost musela být často dost drsná (jako nemechanik a pouhý dolívač PHM si to ani nedovedu představit!). Mile překvapila Etiopie, Tanzanie a Namibie. Zklamal Egypt a Keňa. Můj první trabanťácký film... a super! ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

"Ty vodopády jsou naprosto úžasný... málem jsem si tam zlomil nohu, málem jsem si tam zlomil ruku, máme mokrý všechny prachy, já mám promáčenej pas... ale o tom to je! :)" A přesně o tomhle jsou i jejich filmy - ne o památkách, přírodě, ale o těch řečech a jak má někdo dost velký koule na to, aby se do něčeho takovýho pustil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Závady BABU (expediční trabant): rozhozený karburátor, netěsnící hlavní brzdový válec, zlomená příruba výfukového sání, spálené brzdy, křaplý blinkr, utržený šusplech, přeražené výfukové svody, potlučený a proražený zadní tlumič výfuku, zlomený výfuk, ovládání dálkových světel, ohnutá tyč řízení, uvolněná pakna zadní brzdy, spálený drát napájející střešní světla. (heyda)
  • Svoji expedici zahájili trabanti 6. září na Vyšehradu. Plánovaný odjezd byl přibližně na poledne, z důvodu poruchy na expedičním trabantu se o několik hodin opozdil. (heyda)
  • Ujetá trasa: 19 640 km + 230 km na korbě náklaďáku (heyda)

Reklama

Reklama