Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Smekám před odvahou vydat se v těchto duroplastových ,,rozzuřených vysavačích'' napříč Afrikou. To je cesta spíše pro Defíka nabo Landcruisera... Občas to bylo zajímavé, udivilo mne, že jsou oblasti, kde prostě benzín neseženete, protože se tam jezdí jen na naftu. Chvilkama mi to ale celé přišlo jako reklama na Člověka v tísni a bohužel (a můžou si za to právem samy) mám poslední dva roky na ziskovky alergii. Jinak neškodí vidět v jakém stavu Afrika je i desitky let po poválečných dekolonizacích a leckde se toho fakt moc nezměnilo snad je trochu ubylo lidožroutů... Jinak k tomu Člověku v tísni. Nic proti ať tam pomáhá. Tam to má smysl. Jen mi to trochu kontrastuje s takovou tou předstíranou nezávislostí Afričanů a touze oprostit se od vazeb na bílého muže. Oni prostě na nás závislí budou pořád, protože se sami o sebe neumí postarat. Tak to prostě je. Tři spálené brzdové destičky. * * * ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Češi na cestách! Kvalitativně na úrovni cestopisů točených na Západě. Ale je tu jedna přidaná hodnota (vlastně dvě) - dva kanárkové trabanty, které se hrdinně prodírají africkým blátem, pískem, pralesy i horami. Češi milují takhle přepálené, "hloupé" nápady a tohle je toho ten nejhezčí důkaz. Přidejte k tomu zlaté české ručičky (které izolepou zalepí trábiho plastovou karosérii a ručně rozeberou jednoduchý motůrek) a tvrdohlavost týmu v čele s Danem Přibáněm, který prostě ty plastové rakve na kolech dostanou až na nejjižnější cíp afrického kontinentu. Na tohle je radost koukat, úplně cítíte to dobrodružství. Navíc vidíte místa, kam se běžně tvůrci cestopisů nepodívají. Velký palec nahoru. ()

Reklama

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Ten trabant se ale pomalu rozjížděl. Začalo to slabším dokumentem Trabantem Hedvábnou stezkou přes Afriku do Ameriky. A teď jedou až do Austrálie. Jsem zvědav. Nicméně zpátky k Africe. Krásně to vyplňuje mezeru mezi Hedvábnou stezkou a Amerikou. Mezi dokumentem a nadupaným road movie/cestopisem jako známe z Top Gearovských speciálů. Za tohle obdivuji Dana Přibáně, který svůj projekt vytáhl z ničeho až na vrchol. Zaslouží si opravdu velké uznání. Nicméně Afrika je sice přelomová, ale stále spíš dokumentární. Ještě se to hold učili. Podle téhle tendence bude Austrálie ohromná pecka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Do kopce to nejede, z kopce to nebrzdí, občas se to spontánně rozsype a kdyby to v Etiopii zahnulo doleva, tak bych se konečně dozvěděl, zda je pravda, že se do trabanta vejdou všichni Somálci. Já se tedy hodně pobavil při sarkastických hláškách bláznů, kteří se svým šíleným pokusem vzepřeli tomu, že něco nejde a udělali to. Klobouček dolů a kdyby se při filmu víc věnovali splašeným koním pod bakelitovou kapotou, či boji s domorodou byrokracií, na úkor dokumentárně okoukané africké reality, tak bych s pátou hvězdou neváhal. Ale kdo by dokázal odolat pokušení, když se vedle něj promenáduje lev, když ho okrádá opice, když se koupe hroch nebo když ho očumuje velbloud? Já asi taky ne, ale ta skutečná síla je prostě v trabantech. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý cestovateľský film, odohrávajúci sa na púšti, savane, blate, piesku a vode čierneho kontinentu. Partia Čechov, bola príjemná a aj vtipná, narozdiel od tak trocha podobného filmu a to Vitajte v KĽDR!. Rád si pozriem aj nabudúce filmu takéhoto charakteru... 4**** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Expedice jela trasu: ČR, Německo, Rakousko, Itálie (nalodění v Janově), Tunis (vylodění), Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a Jihoafrická republika. (heyda)
  • Do každého trabantu bylo nainstalováno i rádio, které přehrávalo MP3 jak z CD, tak z USB. Dan Přibáň prý bez hudby nejezdí. (heyda)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)

Reklama

Reklama