Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poctivé domácí potraviny, česká kuchyně, život na venkově a spousta zvířat. To jsou hlavní přísady nové dokumentární reality show, kterou začala natáčet Česká televize. Dva mladí lidé z Prahy, Honza a Veronika, se budou pod dohledem kamer snažit vybudovat fungující biofarmu. Ta vzniká za pomoci odborných poradců i ochotných sousedů v romantickém prostředí jihočeského Blanského lesa, na malebné samotě Kuklov u Brloha, kde František Vláčil natáčel nezapomenutelné "Údolí včel".
Seriál má v reálném prostředí vyzkoušet, zda a jak mohou mladí lidé z města žít na venkově. Zjistíme, jestli doma pěstovaná zelenina a chovaná zvířata mají jinou, lepší kvalitu a chuť než potraviny z hypermarketu, a představíme zcela nové i dávno zapomenuté recepty z české kuchyně. Malá farma se stane domovem koz, králíků, perliček, kachen, ovcí, kuřat, prasátek a mnoha dalších domácích i hospodářských zvířat. Honza a Veronika je budou chovat šetrně, v souladu s přírodními principy. Zbývá čas i na společenský život - dožínky, masopust a zabíjačky. A všichni jsou napjatí, zda a jak to Honza s Veronikou zvládnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento projekt Českej Televízie poskytuje alternatívu ku dnešnému hektickému, uponáhľanému, konzumnému spôsobu života. Ukazuje, že sa dá žiť aj kľudnejšie, harmonickejšie a zdravšie. Stačí vypadnúť z mesta, nezaťažovať sa kariérou, nezhŕňať majetok, ale radšej odísť na vidiek a snažiť sa vyžiť z vlastných zdrojov. Touto cestou sa vybral pár mladých ľudí z Prahy. Veronika a Honza sa pokúšajú, za prítomnosti kamier, vybudovať svoju vlastnú, dobre fungujúcu "Malú farmu". Držím im palce a tak trocha aj závidím. ** ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Statek a kterém se točilo patří rodině Jaroslava Berky, který podniká v médiích a v roce 2006 založil také firmu, která se specializuje na živočišnou výrobu formou biochovů a na agroturistiku. Česká televize tak zřejmě místo dokumentárního cyklu vysílala reklamu, za kterou nejenže nic nedostala, ale naopak ještě zaplatila (42 dílů za 11,6 milionu korun). Seriál navíc zpopularizoval statek v romantickém Kuklově. Sídlí v Českém Krumlově, kde podle scénáře hlavní protagonisté seriálu prý měli nabízet biovýrobky majitelům místních penzionů. Berkova společnost se také jmenuje stejně jako seriál – Malá farma, s. r. o. Seriál byl točen ro brněnské studio a jeho tehdejší ředitel Karel Burian měl k Berkovi hodně blízko. Před devíti lety musel Českou televizi opustit, protože jako šéf brněnského zpravodajství protlačil do odvysílaných příspěvků skrytou reklamu. Práci mu později dal Berka, udělal z něj ředitele další své společnosti RTA – Regionální televizní agentury. ()

Reklama

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Sehnat pár infantilních bioblbů, aby někomu vytvořili business, není evidentně problém. A každý máme veřejnoprávní podíl (který budeme splácet celé roky). Jste-li hovádko, inklinující k členství v jakékoliv odrůdě sekt, masochistický jedinec, toužící po statusu otroka, žerete jen všemožná jádra a boby, či chce-li se vám strávit život přehazováním zvířecích sraček, pak je toto pořad pro vás. My ostatní, kteří víme, že přírodu je nutno od člověka oddělit nejméně dvěma vrstvami skla, můžeme jen sípat závistí nad tím, jak umí Berka uplést z hovna zlatý bitch! Jen tak dál, ty zmrde. Příště ti rád přispěju třeba na novou prádelnu. A realitka by se mohla zovat ,,Perme prachy dokola". ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Igor potřebuje někde vyšounit prachy, aby pak mohl duchovně růst a sdílet na jůtůbu se svými druhy Boha, potud docela chápu, že se k tomu upsal. Ovšem něco tak strašně nudného může vysílat opravdu jen veřejnoprávní televize, na tohle se kouká pravidelně kdo? Igore, to už v každém okresním důchoďáku najdeš zajímavější materiál. Už i ten Farmář hledá ženu na Primě byla větší zábava, i s tou mrvou. Achjo, já to prostě odhlásim tu televizi, fakt to odhlásim.. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přesně takovej pořad jsem hledal. Zatím sjíždím první řadu a bavím se u každýho dílu. Nedělám si iluze, že život na pravé farmě je určitě daleko tvrdší (hlavně co se ekonomiky celého hospodáření týče), ale jako určité přiblížení se realitě je to fajn. Člověk si minimálně uvědomí, co to dá všechno práce a to asi nevidí ani polovičku všech povinností. V každém díle navíc zazní pár cenných rad z úst teoretických odborníků i ryzích praktiků. Hlavní protagonisti jsou sympaťáci a přijde mi, že jsou i dost učenliví. Rozhodně to už nejsou taková nemehla jako na začátku pořadu. Když jsem zjistil, že Honza je frontman metalové kapely Dymytry, tak mi spadla čelist :-) Jsem zvědav na další dvojici, ta první mi bude asi chybět. EDIT 28.10.2013: První řadu jsem zhltnul za 14 dní. Odchodu Honzy s Verčou mi bylo líto, ale nová dvojice vypadá taky celkem sympaticky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Macků a Veronika Olivová byli pro hlavní roli v reality show vybráni v dubnu 2010 ze 42 uchazečů. (ČSFD)

Reklama

Reklama