Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

kvalitu celé série jsme rovnou testoval zkouknutím posledního dílu. Tento "dokument" má pronás zvláštní přínos v tom, že nám slouží jako jakýsi lakmusový papírek inteligence hodnotících a je skutečně zarážející, kolik uživatelů CSFD podtoupilo lobotomii. Neboť k odlišení nesmyslů od pravdy zde stačí obyčejné středosškolské vzdělání. Hledat kousek pravdy v této snůšce marxistických utopistických blábolů je jako ono pověstné hledání jehly v kupce sena. Na závěr bych chtěl vzkázat tvůrcům tohoto díla: CHCI VAŠE DROGY! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Potřetí už mě tato série Zaitgeistů i přes svou aktuálnost nějak nebere, přesto je to velmi zajímavý dokument a rozhodně stojí aspoň za jedno povinné shlédnutí. Pro mne ovšem nic nového, co už bych dávno nevěděl. Zbytečně dlouhé a opět otřesně nezáživně natočené. Kapitola s futuristickým městem mě velmi zaujala, na toto téma bych rád viděl samostatný dokument. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Project Venus jen v náznaku? Ale proč ne, jako návrh možného řešení je to rozhodně lepší, než jen nadávat na stav současného světa s rukama složenýma v klíně. Joseph se postupně propracoval k zajímavému formátu, přešel od ryze propagandistického filmu k jasnému vysvětlování, v čem vidí chyby a jak by je řešil. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ako by som to vlastne... prvé dve časti (myslím, že dve) sa mi páčili... morálka, závislosti, vnemi spoločnosti na človeka, masmediálny tlak, chtíč... atd. Priznám sa, taktiež som konečne pochopil tu ekonomickú časť, díky bohu, že Joseph myslí na menej odborné publikum a podal to v tomto prípade na jedničku. Čo ma už nepresvedčilo tzv. "nový začiatok"... alternatívne zdroje energie v podstate prešiel len povrchne s tým, že voda, slnko, vzduch... ano, áno, pekné noo nie tak jednoduché ako to tuna podal... následne ak by sme našli niečo podobné zemi... bla, bla... stratilo to na dôverihodnosti. Niečo "new" je určite potreba, no tak husté to nebude. 6/10 Nepresvedčil ma, bohužiaľ... ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Beru to pragmaticky ... stačilo mi prvních asi 15 minut. Zlaté pravidlo: Dokument nerovná se kvalitní a nestraná informace. EDIT: Když už nějaký dokument, tak nějaký jako je tento The Paradox of Choice - Why More Is Less http://youtu.be/vMV4PIEIKY4 , rozumný slušně argumentovaný a vtipný, žádná emotivní hudba, emotivní řeči či klasická propaganda (třeba http://www.netusil.net/km_literatura , jinak googli "Koukolik propaganda"). ()

Reklama

Reklama