Reklama

Reklama

Klaun k popukání

Trailer

Klaun Stitches byl pozván na narozeninovou oslavu, kde kvůli skupině dětí a jejich zlomyslným vtípkům nešťastnou náhodou přišel o život. Od nehody uběhlo šest let, a když se oslavenec Tommy rozhodne uspořádat od této doby svou první narozeninovou párty, Stitches vstane z mrtvých, aby se pomstil všem, kteří měli co dočinění s jeho tragickou smrtí. (Spike23)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Stitches střeva uzluje, publikum se raduje." Aneb co všechno jste v dětství chtěli vědět o klaunech, ale báli (!) jste se zeptat. Zdravím do Irska, zvlčilé dětičky i adolescenty. Zdá se vám, že na vašem mejdanu chcípnul pes, příp. i kočka? Chtělo by to nějakého šoumena? Rozverně pomstychtivý Richard "Stitches" Grindle vám pomůže to parádně rozjet, přímo rozdivočit. Přitom bude šikovně balancovat na napnutém osmdesátkovém laně, žonglovat s (vašimi urvanými) koulemi i dalšími splatterovými rekvizitami a vysílat na čmuchací průzkum svůj oživlý červený nos. Holky budou stylově ječet strachy, kluci taky a aspoň na chvíli budou přemýšlet nikoli ptákem, ale... kopečky mozkové zmrzliny! Tomuhle klaunovi s (vtipně zvrhlou) osobností jsem tleskal, až mi od dětských ručiček rudé krůpěje lítaly. R.I.P. chudinka kočka, která měla přesně devět životů (ověřeno! :-)). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená hororová komédia. Má pomerne dobrý príbeh o klaunovi, ktorý behom vystúpenia na detskej narodeninovej oslave umrie drsnou smrťou, za ktorú svojou neposlušnosťou mohli práve deti, ale po šiestich rokoch, keď už deti vyrástli a znovu organizujú narodeninovú oslavu sa vráti, aby sa pomstil všetkým, ktorí ho vtedy ponížili. So spracovaním som nadmieru spokojný, po slušnom úvode, ktorý jasne naznačí, že postava klauna bude dosť zaujímavá sa síce do polovice filmu nič dôležitého neudeje, iba sa zoznamuje s priemernými hlavnými postavami, ale zase občas poteší nejaký zaujímavý nápad a aj celkovo je táto časť lepšie zvládnutá, než vo väčšine teenagerských vyvražďovačkách, takže som sa nenudil. Ale v druhej polovici sa to už samozrejme vylepší, na scénu vstúpi klaun a už sa je stále na čo pozerať, jedna skvelá situácia strieda druhú, je tu množstvo perfektných nápadov, to celé navyše v nadmieru zábavnom podaní, takže ma až mrzí, že to skončí tak rýchlo. Samotných vrážd je tu ideálne množstvo, prakticky všetky sú perfektné, síce sú prehnané, ale kvôli typu filmu to vôbec nevadí, nechýba im nápad, sú až mimoriadne detailne natočené, až mi to prišlo takmer ako paródia na moderné kriminálne seriály, ale hlavne sú mimoriadne zábavné. Čo sa týka postavy klauna, tak tu sa dá len chváliť, získal si ma okamžite a až na tú scénu s mačkou som mu fandil po celý čas, okrem spôsobu zabíjania mu nechýba ani skvelý prístup a hlášky. Herecké obsadenie je iba priemerné, síce ho tvoria len samí teenageri, z ktorých si ma nikto výraznejšie nezískal, ale v tomto prípade je mi to úplne jedno, aspoň sa dá lepšie fandiť zabijakovi. Réžia a technická stránka sú výborné, vidno, že to bolo natočené s láskou k žánru, jednoducho film pre fanúšikov od fanúšikov. Tak tomu hovorím veľmi príjemné prekvapenie, kto sa teší na plnohodnotný slasher bude asi sklamaný, tu ide hlavne o ten humor, ale mne to sadlo a vôbec by som sa nebránil pokračovaniu, tohto klauna by som veľmi rád ešte videl. 75% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak ten klaun už za života bol zlatíčko.To jeho vyjadrovanie bolo ukážkovo srandovné.Tá jeho skoro nehoda ktorá ukončila jeho život bola viac než efektná.Klaun ktorý vstane z mŕtvych a len preto aby pozabíjal pár puberťákov ktorý môžu za jeho skorým odchodom na skoro večnosť.Príbeh bol jednoduchý, všedný a nič nové neponúkol, čo by nebolo v iných filmoch. Čierny humor tu bol a naozaj ho bolo veľa a tak zábava to bola hustá a parádna. A spracovanie bolo svižné a nenudilo. Ako prišiel ten trocha hrôzu naháňajúci klaun na scénu tak to malo aj krvavo červený gore festival. Asi prvý film ktorý nemá logiku a logicky uvažujúce postavy a aj tak sa mi páčil. Ale páčila sa mi ta srandovná drsnosť ako vo filme Diabolský Santa tam to bolo podobné. Veľmi výživný film čo sa týka nechutností, krvi, vnútorností a iných zvrhlých vecí, tak u mňa spokojnosť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zastesklo se mi, tak jsem po HODNĚ dlouhý době vyčmuchal i nějakou tu vyvražďovačku. Tahle je komediální, v hlavní roli klaun (nesnášim ty zmrdy) z hrobu, s docela slušným nápaditým brutálem a la Troma - tedy nápaditým rozuměj, není to jen monotónní ohánění se nožem. A je to ta nejklasičtější subžánrová šablona - tragická smrť, po letech jsou z prcků teenageři a ublížený magor se vrací pomstít na párty. Co jiného dodat, než co už tu padlo... Vůbec žádný klenot, kde úplně chybí napětí i pořádné charisma jakékoli z postav, ale na druhou stranu dostatečně v pohodě oddychovka, vymlácení kočičích životů jsem se i já -kočičí milovník- chtě nechtě musel zasmát. Víte-li ucházející slashery v rozmezí posledních pár let, co jsem nehodnotil, budu rád za tip ;) (dík Bloody13) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela typický koncept. Děti někomu v mládí ublíží (konkrétně někoho zabijí) a dotyčný vstane z mrtvých a po letech přijde dětem vše vrátit i s úroky. Dokonce se na druhé straně naučil nějaké ty "kouzla", která mu během života absolutně nešla. Čistokrevná komedie, kde se divák může těšit na řady velice originálních zabití. Už po úvodu je člověku zřejmé, jak se to bude celé vyvíjet a jak to celé dopadne. Film nemá ani minimální potenciál diváky čímkoli překvapit. Opravdu vsází pouze na humor, který někdy funguje a někdy zase ne. Celkově jsem se zásadněji nenudil, proto dávám alespoň slabší 3 hvězdičky. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama