Reklama

Reklama

Ennio Morricone v Benátkách

(koncert)
  • Itálie Ennio Morricone - Peace Notes: Live In Venice
Hudební / Dokumentární
Itálie, 2008, 104 min

Obsahy(1)

10. září roku 2007 se v Benátkách uskutečnil jedinečný koncert, na kterém zazněla filmová hudba proslulého italského skladatele Ennia Morriconeho. Koncert se konal pod širým nebem v atraktivním prostředí na Náměstí svatého Marka, které diváci zaplnili do posledního místečka. Ennio Morricone, který koncert sám dirigoval, sestavil pět suit speciálně pro tuto příležitost ze známých i méně známých melodií z filmů, k nimž skládal hudbu. Vyslechneme je v podání orchestru Roma Simfonietta a benátského pěveckého sboru La Fenice a sopranistky Susanny Rigacci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O tom, jak kvalitní hudbu dokáže Ennio udělat víme asi všichni z filmů své, ale tenhle koncert je také o něčem jiném, než je jeho jméno/renomé a pocit otevřeného benátského náměstí. Je o výběru hudebních motivů, v kterém bych našel rezervy a především, jde pouze o záznam. Pro pátou hvězdičku zde právě chybí ten pocit velkoleposti z pohledu na orchestr, pana dirigenta a pocit, že ty zvuky vystupující z těch nádherných hudebních nástrojů prostupují celým mým tělem bez mikrofonu a pozdější reprodukce televizí. Tohle musí být viděno živě, prostě musí, ale i tak velmi příjemné a s chutí si to zopakuji. Jen pocit mrazení v zádech nepřišel. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Morricone diriguje" toto nebylo úplně nejlepší. Jednak hudebně se mi nezdálo provedení výrazné a kontrastní, a obrazově bych uvítal raději sekvence z filmů než rádoby náladové záběry z Benátek. Ne všechna hudba Morriconeho je geniální, ale mnoho z ní určitě ano. 93% (k dnešnímu dni 31.1.12) považuji za přehnané. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše méně známé a komornější kousky. Což rozhodně není výtka. Ovšem ten úděsný vizuál, který se prostřednictvím jakože artově rozostřených brožurkoidních záběrů (s texty!) na krásy Benátek snaží dotvořit atmosféru, čímž ji však spolehlivě ničí, to již je výtka jako hrom. A sledovat koncert se zavřenýma očima sice jde (a má to i něco do sebe), ale to již lépe vyjde rovnou si pustit hudební nosič. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Skvost ! Jedním slovem " SKVOST " ! ! ! BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....Ještě teď mám husí kůži a mráz mi běhá po zádech.Sto minut něčeho tak úžasného a pozitivní energií nabíjejícího se jen tak nevidí a hlavně neslyší.Úžasný zážitek. Paráda. Radost............... Bravo Maestro , Vám i všem členům orchestru,sboru a sólistům ! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Nemám vo zvyku hodnotiť koncerty, no tu musím urobiť výnimku, pretože to je Morricone a ten koncert je absolútne úžasný. Navyše všetko je tématicky veľmi dobre zvolené a jednotlivé melódie sa skvelo striedajú a tak má divák šancu ako sa pokojne započúvať do okúzľujúcich melódií, tak sa aj nechať strhnúť silou orchestra a zboru. Z piatich suit je jednoznačne najlepšia tá s hudbou z Leoneho filmov. Pri titulnej skladbe z ,,Dobrý, zlý a škaredý", kde sa pridal aj celý zbor som takmer vyskočil z gauča. Škoda len, že aspoň v prídavku Morricone nezvolil aj ,,Marca Pola", ktorý by sa do prostredia koncertu hodil a všetko by symbolicky zakončil. (98. hodnotenie, 10. komentár ku koncertu) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama