Reklama

Reklama

Ennio Morricone v Benátkách

(koncert)
  • Itálie Ennio Morricone - Peace Notes: Live In Venice
Hudební / Dokumentární
Itálie, 2008, 104 min

Obsahy(1)

10. září roku 2007 se v Benátkách uskutečnil jedinečný koncert, na kterém zazněla filmová hudba proslulého italského skladatele Ennia Morriconeho. Koncert se konal pod širým nebem v atraktivním prostředí na Náměstí svatého Marka, které diváci zaplnili do posledního místečka. Ennio Morricone, který koncert sám dirigoval, sestavil pět suit speciálně pro tuto příležitost ze známých i méně známých melodií z filmů, k nimž skládal hudbu. Vyslechneme je v podání orchestru Roma Simfonietta a benátského pěveckého sboru La Fenice a sopranistky Susanny Rigacci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před tímto skladatelem musím smeknout a hluboce se mu za jeho práci poklonit. Jeho hudební doprovody jsou naprosto geniální a dokonalé. Netrpělivě jsem čekala, jestli budou zařazeny písně z westernů a dočkala jsem se. Při prvních tónech melodie z filmu Tenkrát na západě mě mrazilo v zádech a vyhrkli mi slzy do očí. Ano, i tohle může způsobit hudba, která si mě podmanila a dostala se mi po kůži. Nevím, co bych dělala, kdyby Morriconeho viděla naživo. Nejspíš bych se asi zbláznila a nebo bych si připadala jako v sedmém nebi .Tenhle koncert je prostě luxusní zážitek. Viděno na ČT2 v sobotu 21.1.2012. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Účinkující 10/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Prostředí 8/10/// +Ennio Morricone je génius, skládá a diriguje krásnou hudbu, je radost pohledět co který hudební nástroj v dané skladbě vytváří, tím zároveň chválím kameru a to jak jsou jednotlivé záběry nastříhané a často proložené krásnými záběry Benátek, krom toho někde se musím sehnat originální DVDčko, potom si ho budu pouštět pořád dokola -už mi chybí jen ta možnost vidět to naživo, tu část kdy zazněla méně známá hudba jsem tolik neprožíval, jedna skladba mi dokonce nepříjemně trhala uši, rovněž trochu škoda, že k záběrům Benátek nebyli přidány závěry z filmů, pak by to bylo téměř dokonalé/// Jakýkoliv koncert, především pak pokud máte rádi danou hudbu je zážitek. Zatím nemám moc s čím srovnávat, ale pokud bych měl hodnotit čistě jen autora, orchestr, sbor a sporanistku, tak musím hodnotit jak nejlépe mohu. I na malé televizi (32") je to zážitek. Jaký z toho mají dojem ti co tam opravdu stáli (seděli)? Asi bych to na jejich místě ohodnotil zážitkem roku./// Celkem 88%/// ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hudba a její provedení je za plný počet, záznam koncertu už je na tom hůře. Líná kamera se poprvé pořádně rozpohybuje při skladbě Hodný, zlý a ošklivý, kdy moc pěkně poletuje, no a dokud na scénu nevejde Susanna Rigacci, nechává režie bez povšimnutí i zpěváky a zpěvačky (i S. R. pak ale sledujeme jen z velké dálky!) Čeho se nedočkáme takřka vůbec, to jsou záběry diváků/posluchačů... Namísto nich nám režisér (nebo čí to byl nápad) neustále servíruje jakési prostřihy na sluncem zalité benátské město, moře, kuře i stavení včetně tváří usměvavých italských penzistů. Dios mío! ()

CarlosX 

všechny recenze uživatele

Morriconeho melodie mají v sobě něco nadpozemského, něco co přesahuje rámec klasického vnímání hudby! Trojkombinace Morriconeho melodií, fantastického orchestru a Náměstí svatého Marka v podzimních Benátkách... těžká romantika... Tento zážitek se snad ani hodnotit nemusí....Vidět, slyšet a umřít! PERFETTAMENTE ()

sheen 

všechny recenze uživatele

WOW WOW WOW. Naprosto úžasný koncert jednoho z nejzásadnějších skladatelů filmové hudby. Italská osobnost, ikona, hrdina a velikán. Hollywoodem naprosto neprávem přehlížen a nedoceněn. Několikrát byl Hollywoodem ošizen ale v roce 1986 naprosto okraden kdy složil vůbec jeho největší mistrovské dílu, hudbu k filmu Mise. Jeho skladby předběhly dobu. Koncert je víceméně průřezem toho nejlepšího co Maestro složil. I když mi tam chyběla píseň z filmu Neuplatní od Depalmy a Cockeye's Song, kterou zahrál George Zamfir. I tak se jedná o naprosto mimořádný koncert. Morriconeho jsem měl možnost slyšet rok zpět a příští rok jdu na něj zase. Morricone ohlásil konec koncertování již několikrát, myslím si, že tentokráte je to opravdu definitivní a rok 2019 bude poslední možnost slyšet jeho nesmrtelné melodie naživo. Proto jsem rád, že si pro oslavu svých 90tin vybral právě Český národní symfonický orchestr se kterým tak rád spolupracuje a Prahu. Bude to rozlučka se vším všudy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno