Reklama

Reklama

Řím - Vzestup a pád impéria

(seriál)
  • Česko Vzestup a pád Římské říše (více)

Epizody(13)

Recenze (25)

Shakeus

všechny recenze uživatele

... a kde jsou Punske valky? Zalozeni Rima a pad Veji? Bratri Gracchove? Takhle to vypada, ze Rim nebyl dokud neprisel Marius. ... a co Druhy triumvirat? Dobyti Recka? Rok ctyr cisaru atd. Hlavne, ze je tam Spartakovo povstani a podobne "vyznamne" udalosti. Ma to 13 dilu, podle me mely byt rozlozeny jinak a take se nejedna o vzestup, ale spis jen pad. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný dokument o vzniku, rozvoji i zániku Římské říše. Trošku zamrzí, že napáditost s jakou tvůrci zpracovali první díly nevydržela do konce a přibližně od poloviny série začne diváka malinko nudit, neboť se stále opakuje totéž, byť s jinými aktéry. Též malinko zamrzí obraz Césara, jakožto nepříliš úspěšného vládce, s čímž se člověk s alespoň základní znalostí středoevropské interpretace dějin starověkého světa velmi těžce smiřuje. ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Dějiny starověku mě vždy přitahovaly, a proto není, divu, že mě dokumentární seriál zaujal. Podrobně a poutavě sleduje zajímavou historii Římské říše, její vzestup a následný pád. Trochu mě mrzí, že nebyl prostor na život obyčejných lidí v tehdejší době a ze záběrů na senátory a císaře se může zdát, že všichni lidé se tehdy měli lépe než za středověku. Myslím, že lidé z venkova na tom byli dost stejně. A trochu mi chyběli Punské války a jiné důležité momenty v dějinách Říma. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

A hrdinný Gayus drží svoj falius, pardon gladius a verne pri svojom bratovi v boji! Hordy Barbarov sa vrhajú na nich a chudákovi Gayovi neostáva nič iné než to klátiť hlava nehlava. Samozrejme po úspešnom opichaní spokojný Gayus odchádza klátiť o dúm dál. Už nikdy nezavolá, nenapíše. V susedstve však úspechmi nabudený Gayus narazil na dominantnejšieho partnera a v tomto vzťahu ťahá za kratší koniec. Ani svoj meč nedrží pevne vytasený v rukách. Ba priam naopak, skôr ho za sebou len nevládne vlečie. Gayus sa otrhaný a zneužitý vracia domov, kde načerpá nové sily a ukáže svetu Rímsku predohru LXIX...Chce to kus väčší rozpočet, aby si mohli ľudia od HistoryChannelu objednať viac komparzu či dokonca pravých Romales na skutočné jatky. Ale i tak tento seriál rozvalcuje všetky historické veľkofilmy a dokonca prestrihne i pár hamburgerožravých múdrych hláv na objasnenie prečo spomínaný Gayus robil to čo robil. Takže pre mňa ako milovníka staroveku a stredoveku neostáva nič iné než tam vpáliť maximálku! ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

5*(do 5.dielu - faktické informácie sú dopĺňané dobovými scénami a bojmi, ktoré umožňujú lepšie pochopiť súvislosti), 4*(po dopozeraní 10.dielu - začína to byť opakujúci sa kolobeh: Nový Cisár - hor sa do boja! - úspech/neúspech - Cisár zomiera a následné opakovanie kolobehu počas ďalších desaťročí). Ku koncu to je už fakt nuda a len povinná jazda, čo má aj za následnok moje výsledné hodnotenie 3* ()

Zajímavosti (1)

  • Ve druhém díle, zabývajícím se Spartakovým povstáním, zmiňuje doprovodný komentář slavné Colosseum. V této souvislosti jde o matoucí údaj, protože Colosseum se začalo stavět až v 70. letech našeho letopočtu za císaře Vespasiana, což je dávno po Spartakovi. Jeho stavba trvala přes osm let a byla dokončena za císaře Tita. (GilEstel)

Reklama

Reklama