Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Mladá dívka najde na střeše domu malého a osamoceného draka. Rozhodne se, že mu pomůže a že spolu zažijí spousty dobrodružství. Jednoho dne však malého dráčka sebere jeho matka. Dívka se tedy vydá do dalekých končin draka najít. Když dorazí na místo, kde drak přebývá. Rozhodne se malého dráčka vysvobodit, ale nedopatřením vzbudil jeho matku. Nastane bitva mezi dívkou a drakem. Dívka nad drakem zvítězí a když drak umírá, tak si dívka uvědomí, že zabila svého dračího přítele, kterého se ujala, když byl ještě malý. Velmi emotivní podívaná s nádherným příběhem. Ke shlédnutí zde. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch řekněme dospělejších animáků, kde život není tak dokonalý, jak by si člověk přál. Nepamatuju si, kdy mě animák zasáhl natolik, abych se vzpamatoval až po titulcích a pak usínal s divným pocitem. Velká škoda, že je příběh nacpaný jen do 14 minut. Při celovečerní délce mohl být příběh mnohem výraznější a vzpamatovával bych se z toho týden. Navíc pochvala za skvělou animaci a sympatickou hrdinku i dráčka. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako mnoho krátkometrážnych filmov si aj tento viem predstaviť aspoň v minisérií. Animácia nie je tá najkrajšia akú som videl, ale i tak je veľmi pekná. Hlavná postava je charizmatická, ale áno, videl som aj charizmatickejšie. Aj keď som starý cap, príbeh je veľmi dojímavý. Spoiler: Neviem či som pochopil že hlavná postava nosila zhruba 30 rokov rovnaké šaty. Predsa len ten posun času bol divný. Koniec spoileru. Draci sú vyobrazení kvalitne. Záverečná hudba je veľmi pekná, pustil som si ju 2x po sebe. Veľmi kvalitný holandský krátkometrážny fantasy film. Plný počet si nechám v zálohe pre ešte lepšie kraťasy. ()

Buford_TJ 

všechny recenze uživatele

Epická kamera, střih a především soundtrack, který pokoří většinu komerční tvorby! Smekám před badnou vývojářů, kteří dali dohromady super animák s minimálními prostředky a v časovém presu. Co si pamatuju, tak při prvních dvou či třech projekcích jsem u finále filmu sušil kapesník a otřepával led ze zad. Stále si ho čas od času pustím, když se potřebuju namotivovat pro dělání v Blenderu (pro neznalé - to je freeware program, ve kterém celý tento film vznikl). Zde odkaz na film o filmu: http://www.youtube.com/watch?v=IN6w6GnN-Ic&feature=related ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Několik (snad) roků obětovat tomu, aby dívka našla svého dráčka, ale bohužel se sekne. A zjistí, že draka co zabila, nebyl ten, co unesl jejího dráčka.. Bohužel zjistí, že ten koho zabila je její bývalí malý dráček a bohužel si sama neuvědomila jak dlouho cestovala a jak zestárla. A nakonec to uzavírá ta krásná písnička. Jinak nádherná animace, vidět to ve 3D, tak bych byl potěšen asi ještě víc. Na mě možná i moc smutné. Asi si to ještě teď znovu shlídnu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)

Reklama

Reklama