Reklama

Reklama

Cesta lidstva

(seriál)
  • Česko Odvěká cesta lidstva (více)

Obsahy(1)

Když se Homo sapiens poprvé vydali z východní Afriky na strastiplnou cestu, aby osídlili svět, nebyli jediným lidským druhem planety. Byli však jediným, který nakonec přežil. Proč? A jak jsme se v průběhu nejpozoruhodnějšího putování všech dob stali dnešními lidmi? Tento fascinující seriál podniká pět výpravných cest napříč naší planetou a pátrá, kudy putovali naši dávní předkové, aby odhalil nepředstavitelné a kruté překážky, které museli překonat. Díky nejnovějším genetickým a archeologickým důkazům se dozvíme, jak se lidé postupně kulturně i fyziologicky přizpůsobovali svému prostředí.

Následujte stopy našich předků 1. Odchod z Afriky
2. Austrálie
3. Asie

Objevte, jak jsme ovládli planetu 1. Evropa
2. Amerika (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Podľa vedy - relatívne neistých a málopočetných kosterných pozostatkov aj zdá sa nespochybniteľnej genetiky - to teda vyzerá, že všetci ľudia, dnes žijúci na Zemi, sú potomkovia jednej jedinej malej skupiny, ktorá kedysi, v dobe, keď už podstatná časť Starého sveta bola osídlená inými ľudskými druhmi, odišla z Afriky. Zaujímavé fakty sa týkajú rovnako minulosti (že Homo sapiens osídlil skôr Austráliu než Európu a väčšinu Ázie) ako aj súčasnosti (o vládnúcej čínskej doktríne a snahe dokázať ju, že Číňania sa vyvinuli z ázijského Homo erectus, a sú teda podstatne odlišní od ostatných ľudí na Zemi). ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné. Hlavně v tom, jak seriál představuje aktuální znalosti vědění o lidské evoluci. Jsou zde všechny zásadní informace, které je možné vyčíst z knih (a článků) vydaných o evoluci (v češtině) za poslední dekádu. ■ S odstupem: Třetí díl se trochu vleče. Autoři se zabývají vyvracením, proč Číňané nevznikli z Homo erecta, až zbytečně moc. Nikdo tomu přeci nevěří. ■ S dalším odstupem: Čtvrtý díl se mi líbil, pátý byl také dobrý. Hodnocení 4* je zasloužené (už jen proto, protože natočit seriál znamenalo oběhat mnoho míst po celé zeměkouli). ()

Reklama

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Hezký pořad, trochu rozvleklý, ale precizní. O tom, jak jsme přestali být chlupaté opice a proč. O tom, proč už nejsme černoši a proč. Jak jsme ztratili pigment za polárních nocí. Jak jsme udolali Neandrtálce a sebrali jim Evropu. Měli sic lepší zbraně, ale my jsme uměli lépe intrikovat. Odborně - sociální vazby, preferovali jsme vzájemnou pomoc, před svépomocí. Lépe jsme vytvářeli klany. Spíš Homo sociens, nežli Homo sapiens. O tom jak se to přihodilo. Když se ještě v Čechách proháněli lvi a negři, přestalo náhle svítit slunce. Lvi zmizeli a s nimi i pigment v naší kůži. Dočista i bez Vizíru. A co na to Hitler? ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Je to dokument, ktorý sa zaoberá nami. Odkiaľ pochádzame. Ako je možné, že sme sa takto rozmnožili po celej planéte. Atď. Odporúčam 🙂 na ČSFD má 82%. Na IMBD má 8,3 / 10. Seriál má 5 časti. V každej časti sa preberá jeden kontinent. 1. Odchod z Afriky 2. Austrália 3. Ázia 4. Európa 5. Amerika Môžem odporučiť každému, kto má rád dokumenty. A každému koho zaujíma naša minulosť. 🙂 Za mňa má 90%. 🙂 . ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle mě chytlo. Otázka zní: Nelžou? Ale co, hovno na tom záleží. Překvapující: člověk na zemi možná žije již 165 000 let a v evropě 40 000 let. No a proč je lidstvo tak hloupé, když má 40 000-letou tradici? A proč Kalousek. Může být i potomkem Hommo neandrtalis. Hlavně se ho rychle zbavit...zabít ho pazourkem, ne Paroubkem, ten se zabil sám. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama