Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

greetchen 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl tenhle dokument dobrý proto, že jsem se u něj zasmála, ale přitom jsem z kina odcházela a zkoumaná problematika mi tak trochu vrtala hlavou. Potud chvála autorce Erice Hníkové. Jinak ale musím uznat, že to nejlepší, co ona pro úspěch filmu udělala, bylo to, že našla starostu vesnice Zemplínske Hámre, který se dost bizardně snaží zalidnit svou vymírající vesnici. Pro místní singly nad třicet musí být pan starosta doslova noční můrou, pro filmového diváka je ovšem hodně zajímavou figurkou. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dokumentarni film o tom,jak si starosta jedne obce usmyslel,ze svobodni mladi lide do jeho vesnice nepatri a tak je hezky pekne seznamuje a rozhlasem nabada k rodicovstvi.Samo tema je rozhodne zajimave a vtipne.Filmarskemu dokumentarnimu stylu Eriky Hnikove vypraveni sedi a myslim,ze i divak se pobavi.Ja mam jen problem s tim,ze krome par vtipnych scen je film vlastne o nicem a hodi se do televize na CT2 ve stredu v osm hodin vecer,nebo mozna na festival jako zajimavost,ale rozhodne ne do bezne kinodistribuce za plne vstupne.Proto hodnotim jen filmarinu a zpracovani a to ma u me zacinajici reziserka za cistych 55%. ()

Reklama

noctambule 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dokumentu jsem nevycházela z údivu. A nejvíc mě fascinuje ta starší generace (maminky), své mamánky hýčkají, když padne třicítka jsou překvapeny, kde mají jejich drahouškové nevěsty, najednou se rozčilují nad jejich neschopností pořídit jim vnuky. Ale nedochází jim, že na tom mají nemalý podíl. Ožehavé téma to je, ale zpracování nic moc, no a ty titulky ke slovenštině?:D To kdo vymyslel? Ale když Blaváci mají titulky k východňárštině... ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Ak ste v 70. a 80. rokoch žili v Mníchove a úplnou náhodou tam raz za čas videli na ulici tehotnú ženu, ukazovalo sa na ňu prstom so slovami: "Tá musí byť z dediny". Keď spoločnosť dosiahne určitý stupeň intelektuálnej vyspelosti a blahobytu, stratí záujem sa reprodukovať. Len toto nikto nevysvetlil starostovi Zemplínskych Hámrov, bývalému gumákovi ako vyšitému (armádny syndróm navždy, buzerácia musí byť...). Hoci u týchto sedlákov sú pohnútky ostať single asi iné. No hrôza, peklo na zemi. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Pán starosta išiel na to z úplne zlého konca. Dávať na jeho povel dokopy ľudí, ktorí sa poznajú od škôlky, základnej školy, chodili spolu autobusom na strednú a stretali sa v dedine. A teraz na jeho príkaz majú vytvoriť šťastnú rodinku. Projekt od začiatku odsúdený na neúspech. Na dokumente sú dobré dve veci, jednou sú "vtipné hlášky" starostu a slobodných mládencov a druhou propagácia Zemplínskych Hámrov, ktoré sú pekná a celkom dobre vybavená dedina v zaujímavom prírodnom prostredí. ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama