Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá sympatická Veronika Jirásková je rázná, ambiciózní a touží jít v otcových stopách a pomáhat lidem. Je odhodlaná stát se hasičkou, a přestože ve výcviku patřila k nejlepším a zkouškami prošla s nejvyšším počtem bodů, naráží na odmítavé reakce. Žádný velitel nevěří, že by žena byla pro jednotku přínos a zvládla totéž co muži. Navíc se obávají, že by ženský element v čistě mužském kolektivu ohrozil stabilitu jednotky. Ani Veroničina matka s jejím rozhodnutím nesouhlasí. Přišla o manžela a nechce přijít ještě o dceru. Sama je na vozíčku a potýká se s řadou psychických problémů, které přidělávají starosti nejen Veronice. Zatímco se vypraví s kamarádkou Hedvikou na diskotéku, na blízkou hasičskou stanici volá vystrašená Klárka. Hovor přebírá dispečerka Alena, spojení je však záhy přerušeno. Večer plný tance se nečekaně mění v drama, když porucha zábavní pyrotechniky způsobí rozsáhlý požár. Zatímco návštěvníci prchají a Veronika pomůže popálenému majiteli klubu, vyjíždí hasiči k zásahu a na dispečink opět volá Klárka. Tatínek je zamčený v koupelně, neodpovídá a pod dveřmi se valí voda. Alena s kolegy se snaží zjistit, odkud dívenka volá. Požár se mění v drama, když vyjde najevo, že v jednom ze skladů jsou uloženy propanbutanové láhve. Veronika zjišťuje, že Hedvika uvízla ve skrytém pokoji v zákulisí a majitel zřejmě nechce, aby hasiči místnost našli. A tak Veronika musí do plamenů sama. Podaří se jí kamarádku zachránit? A jak to dopadne s Klárkou? (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

alambert 

všechny recenze uživatele

Možná docela škoda, že seriál nevznikl. Nebyla by to sice nějaká extra třída, ale možná lepší než většina současných českých seriálů. Měl jsem pocit, že hodně z těch herců docela dobře sedí do rolí, dokonce ani (můj "oblíbený") Etzler mě nestihl nijak otrávit. Trochu přidám i za nečekaně reálnou akční scénu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Možná až moc krátké (70 minut fakt ne!), ale koukat se na to dalo. Příjemně mě překvapilo, že film nevypráví o snaze hlavní hrdinky začlenit se do mužského kolektivu, ale zajímavě popisuje dva případy hasičů (mně se více líbil příběh holčičky, které se tatínek zamknul v koupelně, byla jsem hodně napjatá). Jak jsem už ale napsala, film je příliš krátký a nedokázal všechno dotáhnout do konce. ()

Reklama

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na celom filme je (a podľa mňa to dosť ovplyvňuje celkový zážitok z filmu) to predabovanie českých hercov... Tuším aj otvárali ústa, akoby vyslovovali slovensky, ale celé to pôsobilo nasilu - ako keď nútite ľaváka pravákom byť. Herecké obsadenie super, mnoho známych tvárí, ale hold smola keď kamera a vlastne celkovo film pôsobil ešte lacnejšie, než ozaj bol. Ale aj snaha sa cení, a tak dávam 2a pol hviezdy... 50,212 % ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Kdyby hasiči netrvali pouze hodinu, tak by možná mé hodnocení bylo trošku lepší.Ale i přesto že to trvalo hodinu, tak to zase tak tragické nebylo jak jsem původně čekal.Většina filmu se odehrávala při akci, takže jsem se alespoň nemusel zase tak nudit, ale tohle není film, ale něco co ani nemůžu nezvat.Většina českých filmů se sotva dají zkousnout a Tv Filmy, ani vlastně nevím co v tom je za rozdíl se už moc zkousnout nedá.39% ()

mimale 

všechny recenze uživatele

dabing mi az tak nevadi (povedzme si otvorene, ked sa to bude vysielat v čechách dabované to bude na beton), celkom slusne spracovane na slovenske pomery. efekty mozu byt. žiadny zázrak, ale určite neurazilo. videl som trápnejšie americké Bečkove filmy s určite niekoľkonásobným rozpočtom. kvôli podpore SK projektov 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen jak pro Českou republiku, tak pro Slovensko. Děj je naprosto stejný, v obou snímcích hrají stejní herci, ale hasiči na stanici mají v české verzi české uniformy, ve slovenské zase slovenské. Při zásahu jsou vidět policejní auta, která se také liší podle státu. (Stupet)

Reklama

Reklama