Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá sympatická Veronika Jirásková je rázná, ambiciózní a touží jít v otcových stopách a pomáhat lidem. Je odhodlaná stát se hasičkou, a přestože ve výcviku patřila k nejlepším a zkouškami prošla s nejvyšším počtem bodů, naráží na odmítavé reakce. Žádný velitel nevěří, že by žena byla pro jednotku přínos a zvládla totéž co muži. Navíc se obávají, že by ženský element v čistě mužském kolektivu ohrozil stabilitu jednotky. Ani Veroničina matka s jejím rozhodnutím nesouhlasí. Přišla o manžela a nechce přijít ještě o dceru. Sama je na vozíčku a potýká se s řadou psychických problémů, které přidělávají starosti nejen Veronice. Zatímco se vypraví s kamarádkou Hedvikou na diskotéku, na blízkou hasičskou stanici volá vystrašená Klárka. Hovor přebírá dispečerka Alena, spojení je však záhy přerušeno. Večer plný tance se nečekaně mění v drama, když porucha zábavní pyrotechniky způsobí rozsáhlý požár. Zatímco návštěvníci prchají a Veronika pomůže popálenému majiteli klubu, vyjíždí hasiči k zásahu a na dispečink opět volá Klárka. Tatínek je zamčený v koupelně, neodpovídá a pod dveřmi se valí voda. Alena s kolegy se snaží zjistit, odkud dívenka volá. Požár se mění v drama, když vyjde najevo, že v jednom ze skladů jsou uloženy propanbutanové láhve. Veronika zjišťuje, že Hedvika uvízla ve skrytém pokoji v zákulisí a majitel zřejmě nechce, aby hasiči místnost našli. A tak Veronika musí do plamenů sama. Podaří se jí kamarádku zachránit? A jak to dopadne s Klárkou? (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Akční film v českém provedení - no jak to asi může dopadnout. Češi na to prostě nemaj, předčít Amíky v autentičnosti akčních scén (i když Kajínek byl povedený). Sice ty výbuchy a požár na discotéce nebyly tak zlé, nicméně bych další akční filmy netočil. Nevyčítám to českým filmařům, zase máme výborné komedie. Každý je dobrý na něco. Jinak film nenudil příliš dlouho - 70 minut se dalo v pohodě zkousnout. 55% ()

WoodoX 

všechny recenze uživatele

Začiatok to malo dobrý, potom to začalo tancovať okolo rovnakej veci. Škoda toho, ale tak na Naše pomery to treba brať tak. ako je, a hlavne si to treba vážiť. Skutočne v tejto pozícii nechápem ľudí, ktorí tomu dali odpad. Neviem, nač to vlastne hodnotíte, lebo tu ide zrejme len o niečo, ako že "mám o jedno ohodnotenie viac", nie o niečo regulérne ohodnotiť. Pretože v tom počte, v akom vznikajú slovenské snímky, si to treba aj uvedomiť. ()

Reklama

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Hana Vágnerová po Expozituře opět v roli "silné ženské hrdinky", kterou jsem jí tentokrát věřil o chlup víc, než policajtku-drsoňku. Největším plusem je scéna požáru, která je docela slušně natočená. Jinak je film jako celek dost špatně vystavěn a napsán. Hasiči jsou v podstatě naprosto zbytečným počinem. Na co pilot seriálu - se všemi vlastnostmi, které k pilotu patří - když za ním nenásledují další díly? To pak zákonitě ani není něco, co by se dalo nazvat plnohodnotným filmem a mělo šanci uspět u diváků. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na celom filme je (a podľa mňa to dosť ovplyvňuje celkový zážitok z filmu) to predabovanie českých hercov... Tuším aj otvárali ústa, akoby vyslovovali slovensky, ale celé to pôsobilo nasilu - ako keď nútite ľaváka pravákom byť. Herecké obsadenie super, mnoho známych tvárí, ale hold smola keď kamera a vlastne celkovo film pôsobil ešte lacnejšie, než ozaj bol. Ale aj snaha sa cení, a tak dávam 2a pol hviezdy... 50,212 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem toho, aby se ženy draly na všechna možná i nemožná místa. Jsou prostě pracovní pozice, na kterých by měli být pouze muži a to myslím i samozřejmě práci hasiče, i když to je spíše poslání. Vždycky jsem si myslela, že hasiče můžou dělat jen tvrdí chlapi. Pokud by chtěli být ženy u hasičů, tak by měli sedět v kaceláři někde na dispečinku a zvedat telefony a nebo řešit nějaké papírování. Neumím si představit, že by žena, která má padesát kilo, tahala z plamenů stokilového chlapa, který by byl třeba v bezvědomí. Z vlastní zkušenosti vím, že s bezvládným tělem se blbě manipuluje a to mě neohrožoval oheň. Proč Nova natáčí filmy (Policie Modrava), které se tváří jako pilot k seriálu, když ten seriál nehodlá pustit na obrazovky? To zkouší reakce diváků a bojovat o sledovanost? Mě takové hrátky přestávají bavit. Vždyť by ten seriál nemusel mít dvacet dílu. Klidně by stačilo třeba jen pět epizod. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen jak pro Českou republiku, tak pro Slovensko. Děj je naprosto stejný, v obou snímcích hrají stejní herci, ale hasiči na stanici mají v české verzi české uniformy, ve slovenské zase slovenské. Při zásahu jsou vidět policejní auta, která se také liší podle státu. (Stupet)

Reklama

Reklama