foto

Karel Zima

  • nar. 13.12.1971 (45 let)
    Liberec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Karel Zima je tím typem herce, který si umí vychutnávat život a z jeho hraní je to cítit. Působí na volné noze, a proto ho můžeme často potkávat jak ve filmu, tak i v tuzemských seriálech a zahraničních reklamách. Herectví vystudoval na Státní konzervatoři v Praze a poté prošel hostováním v kladenském a mladoboleslavském divadle.

Jeho jediné stálé angažmá představuje pět let pod hlavičkou divadla Drak v Hradci Králové, které ukončil roku 1999. V různých divadlech ovšem stále hostuje. První hlavní filmová role přišla roku 1990. Karel Zima ztvárnil spartakiádního vraha Jiřího Straku v Šíchově SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ. K nepřehlédnutí byl i ve snímku NON PLUS ULTRAS.

Jeho zálibou a snem je ale přese všechno akční film a kaskadérské kousky. Za svou dosavadní kariéru si vyzkoušel již skok z jedoucího vlaku, plavání v osmistupňové Vltavě a bungee jumping. Preferuje natáčení v exteriérech a extrémních přírodních podmínkách, které by si rád vyzkoušel. Za první akční vlaštovku v Zimově filmografii lze považovat Jáklova KAJÍNKA, kde ztvárnil, už poněkud méně akční, roli Bujóna.

Nikdy se netajil svou hlubokou vášní pro ženy, přes kterou je ale stále věrný své manželce, herečce Magdaleně Zimové. Tvrdí, že se v devíti letech toužil stát gynekologem, nebo pornohercem. Pokud je řeč o povolání, Karel Zima nevyzkoušel pouze to herecké... nejednou pracoval ve Francii, jako řidič, prodavač nebo obsluha kavárny.

S Magdalenou mají starší dceru Agátu a mladšího syna Jonáše.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Špindl
Zemřít šťastný
2016 Domov (studentský film)
Hlas pro římského krále (TV film)
Sezn@mka
2015 Chlapáci (studentský film)
Stopy života - Mateřská láska (TV film)
Šest dní (studentský film)
2014 Hany
Na druhý pohled (TV film)
Ve vaně
Zejtra napořád
2013 Poslední šance (studentský film)
Rozkoš
2012 Kytka (studentský film)
Lisa (studentský film)
Sen (studentský film)
Signál
Svlíkání (studentský film)
2011 Alois Nebel
Čertova nevěsta
Lidice
Poupata
2010 Hasiči (TV film)
Kajínek
Lovebirds (studentský film)
2009 Did Michael Knight End The Cold War? (studentský film)
Jarmareční bouda
Jménem krále
Klub osamělých srdcí (TV film)
Les mrtvých (TV film)
Ocas ještěrky
2008 Na vlky železa (TV film)
Oběti: Karambol (TV film)
Ztracený princ (TV film)
2007 ...a bude hůř
Boží duha (TV film)
Movie
Nesmělý Mikeš (TV film)
Tři srdce (TV film)
Všichni do jednoho
2006 ...a poslední kouř
Malé velké gatě (TV film)
Tajemná truhla (TV film)
Tajemství Lesní země (TV film)
2005 Comeback (TV film)
Eden - Zlatá karta (TV film)
Kousek nebe
Psí kus (TV film)
2004 Hodný chlapec (TV film)
Non Plus Ultras
Vražda kočky domácí (TV film)
2003 Cesta byla suchá, místy mokrá (TV film)
Malvína (TV film)
Nepodepsaný knoflík (TV film)
Pátek čtrnáctého (TV film)
Šla Nanynka do zelí
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
2001 Nemůžem usnout (studentský film)
Vzkříšení (TV film)
2000 Vlci ve městě (TV film)
1999 Oběti: Přepadení (TV film)
1998 Minulost
1994 Poslední večeře U ptáka Noha
1993 Kanárská spojka
Záhada hlavolamu
1990 Silnější než já

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Temný Kraj (TV seriál)
Zjevení pokračování (E12)
Zjevení (E11)
Jezinky pokračování (E10)
další epizody (12)
2016 Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 1 (E01)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Kájínek (E10)
další epizody (9)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Budu v tvých vzpomínkách (E11)
2014 Mazalové (TV seriál)
Večeře s Draculou (S01E04)
Vinaři (TV seriál)
Kladeňáci (S01E02)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Luketka (S01E04)
2013 České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Nevinné lži (TV seriál)
Hvězdička (E04)
PanMáma (TV seriál)
Prsa na zkoušku (E14)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Čí je to dítě? (S01E13)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zločin na poště (E04)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Dokonalý svět (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Sbohem, Káhiro (S02E07)
2009 Expozitura (TV seriál)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Mrtvý v hotelu (S01E04)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Oddechový čas (S02E21)
Konkurs na upírku (S02E20)
2005 Eden (TV seriál)
Náves (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2016 Nebojte se Internetu (TV seriál)

TV pořady

2016 U6 - Úžasný svět techniky (TV pořad)
Epizoda 74 (S01E74)
Epizoda 73 (S01E73)
Epizoda 72 (S01E72)
další epizody (16)
2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
Co dům dal (TV pořad)
Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
U6 - Úžasný svět techniky (TV pořad)
Epizoda 58 (S01E58)
Epizoda 57 (S01E57)
Epizoda 56 (S01E56)
další epizody (41)
2014 U6 - Úžasný svět techniky (TV pořad)
Epizoda 17 (S01E17)
Epizoda 16 (S01E16)
Epizoda 15 (S01E15)
další epizody (17)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Šoumeni (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
1993 Ta naše povaha česká (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace