Reklama

Reklama

The Backwater Gospel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Western / Horor
Dánsko, 2011, 10 min

Režie:

Bo Mathorne

Hrají:

Laura Post

Obsahy(1)

Příchod hrobníka do města vždy předpovídal blížící se úmrtí. Proto jsou obyvatelé městečka Backwater poměrně vyděšeni, když jeden z nich dorazí i k nim. Kdo zemře tentokrát? (DaUr)

Recenze (63)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Haluzově jsem tenhle filmek našel na jednom serveru a jenom jsem čučel :-). Výtvarná stránka je naprosto skvělá a agresivní tahy tomu jenom pomohly. Navíc jak je to ještě celé promítnuto přes texturu špinavého a pokrčeného papíru tomu dává šmrnc a tu správnou hororovou atmošku. Stylizace postav je dle mého více či méně inspirována kapelou Gorillaz, protože držky jsou až moc podobné a to nemuselo být. Každopádně hlavně za výtvarné zpracování dávám 5*! PS: jak jsem po udělení komentu zjistil, tak nejsem sám kdo si všiml podobnosti s Gorillaz. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha (kdybych ten dojem chtěl vyjádřit přeci jenom přesněji a věrněji, napsal bych "no ty pičo"), tak tohle je opravdu bezchybná kvalitní nálož. Strhující jak příběhem, tak animací a neskutečnou atmosférou, vzniklou spojením obojího. Napínavé, drsné, tvrdé, syrové, brutální, atmosférické, děsivé. Ta křídla.... brrrr. Super. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pán chce, abychom se zbavili černé ovce." Faráři v tomhle měli vždycky jasno a vhodná černá ovce, na kterou je třeba obrátit lidský hněv, se vždycky najde. Ale co když se boží synek spletl a němý funebrák se s jedním nevěřícím muzikantem nespokojí? To pak začne ta správná mela, která naprosto přesně ukazuje, že ty naše ideály humanismu platí jen v období míru. A tohle je válka, ve které mě rozhodně nedostanou. Tahle krutá pravda prostě trošku zabolí, ale mě taky pobavila. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*AMEN* Hlavnými atribútmi tohto krátkeho filmu sú vynikajúca pochmúrna a temná atmosféra a najmä nezvyčajná animácia, ktorá je žiadaným osviežením v záplave stereotypných animácií veľkých filmových štúdií. Malé mestečko s fanatickým kňazom, hordou poslušných ľudí, jedným odpadlíkom a... smrťou, ktorá si vie trpezlivo počkať na svoj prídel. Neobsahuje práve najoriginálnejší nápad, ale kraťas body získava za svoju vizuálnu stránku a za to, že je krásne hororový, krvavý a šialený. Verdikt v 1 vete: Výborné hororové osvieženie v podobe originálnej animácie. 23.02.11 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Doteraz som ohodnotil 5* iba zopár kraťasov (určite by som ich vedel spočítať na dvoch rukách) a dnes dva za sebou? Nemôžem si pomôcť, v The Animation Workshop to jednoducho vedia. Z Backwaterského gospelu je cítiť iróniu - myšlienku, atmosféru, žánrovú rôznorodosť (pričom u niektorých krátkometrážnych filmov je problém vôbec hovoriť o žánri) a spracovanie je tiež viac než uspokojivé. A že študentský film? Niekto tu má naozaj talent. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama