Reklama

Reklama

Pohádky noci

  • Česko Příběhy noci (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Noc co noc se dívka, chlapec a starší technik scházejí ve staromódním kině, aby dali průchod své fantazii a postupně inscenovali šest pohádkových příběhů. Ty se odehrávají na různých kontinentech a důvtipně i s důrazem na tradici představují několik bojů o princezny či záchrany království. Romantické i dobrodužné příběhy v sobě nesou zřetelná poselství, ale též nepřehlédnutelný humor, mnohdy narušující pohádkové stereotypy. Proč by měl mladík toužit po princezně a půlce království, když má doma svou milou, a navíc jde o království mrtvých? Francouzský animátor Michel Ocelot kombinuje tradiční animaci siluet, proslavenou již v roce 1926 snímkem Lotte Reinigerové Dobrodružství prince Achmeda, s moderními technologiemi (snímek byl uveden také ve stereoskopickém 3D). Okouzlující film dokazuje, že animované postavy nemusí být vybaveny propracovanou mimikou, abychom s nimi mohli soucítit. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Botič 

všechny recenze uživatele

Francouzská stínohra rozdělená do několika různorodých kapitol, které i přes svou minimalistickou podobu baví, dojímají a okouzlují svým prostředním v jakém se odehrávají. Příjemné pohádky na dobrou noc, které by mohly směle konkurovat animáku The Secret of Kells. Dvourozměrná animace není mrtvá, jen v dnešní době slouží k mnohem zajímavějším a experimentálnějším projektům. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela povedená animovaná pohádková mozaika, u které se mi líbila i netradiční ale nápaditá animace. Jednotlivé příběhy připomínají víc než pohádky starodávné legendy či báje, ale jsou pojaty hravě a vyzní z nich i nějaké to poučení. Jedinou výtku mám ke způsobu vyprávění příběhů, protože někdy působí ukvapeně a ztrací se poetika. Prostě by se hodila delší stopáž. Ve výsledku to však stačí na krásné 4 hvězdičky a děti by si to užít mohli. V českém dabingu se to vysílalo na ČT :D [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pohádky, jež člověka dostanou nejen svou vizuální stránkou, ale i hlubokým nadčasovým poselstvím. Osobně mě nejvíce zasáhla ta z Tibetu. Když k tomu pak máte i pár vysvětlivek od samotného autora, který má radost z každého položeného dotazu a o svém filmu vypráví jak o vypiplaném dítku, celkový dojem je o to silnější. Velký dík organizátorům letošního Anifestu za tento bezprostřední filmový zážitek. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Pohádky noci jsou osvěžující změnou po všech těch pixarovských a jiných 3D příšerkách, ale samotná animace siluet nemůže zachránit občas unavené tempo jednotlivých příběhů.Ty nejsou kvalitou na stejné úrovni a především první a poslední příběh doslova nudí. Poslední zachraňuje animace, ale délka ubíjí, první je zase příliš rychlým a "kouskovitým", osekaným příběhem. Co bych označila za doopravdy okouzlující (kromě barev a animace celkově) je ztvárnění zvířátek. Dikobraz, havran a sova donutí každého minimálně k úsměvu. Druhý klasický pohádkový příběh o překonání překážek na cestě k získání princezny je jednoznačným vítězem. Typická pohádka v moderním hávu - škoda, že takové nebyly všechny. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Černé obrysy postav na barevném pozadí působí jednoduše, ale elegantně. Líbily se mi pohádkové příběhy, odehrávající se v různých dobách a prostředích. Některé z nich mají klasický průběh a zápletku, tak jak je známe z pohádek našeho dětství, jiné sázejí více na originalitu a i při tom kratičkém prostoru, který se každému z nich dostává, překvapí náhlým zvratem, vtipnou nadsázkou či atmosférou tajemna.Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Prvních pět příběhů je převzato z televizní předlohy Dragons et princesses: L'Élue de la Ville d'or. Poslední šestý příběh byl nakreslen speciálně pro Pohádky noci. (dinamit_1)

Reklama

Reklama