Reklama

Reklama

Tik ťak

(neoficiální název) (studentský film)
  • USA Tick Tock
Krátkometrážní / Akční / Drama / Romantický
USA, 2011, 5 min

Co dělat, když vám zbývá pouhých pár minut života a vy o tom dobře víte? Dostane přednost rodina, partner, nebo něco jiného? Prostřednictvím jednoho čtyřminutového záběru snímek zachycuje tuto situaci u běžného mladíka, který stíhá vše. (DaUr)

Recenze (97)

Dino13 

všechny recenze uživatele

Tik, ťak, tik, ťak…… Slyšíte to taky? Každou vteřinou náš život utíká. Než se mnozí z nás nadějí a uvědomí si, že čas jde neúprosně dopředu, jsou již za ,,zenitem“. A to na to mají celý život! Emit, hlavní postava se však v jednu chvíli dozví, že mu zbývá posledních pár minut! Jak takový člověk reaguje? Vzdá to? Nebo se ještě snaží udělat to nejdůležitější! A jaký jsou jeho nejvýše postavené hodnoty v životě? U tohoto krátkometrážního snímku je potřeba pochválit jak za vizuální provedení (bez střihu a pozpátku), tak i za skvělý nápad námětu! Bravo, Ien Chi! S pěti minuty ses vypořádal bezchybně! …tik, ťak, tik, ťak! 88% ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Pointa je prozrazena hned v úvodu a asi i právě proto je to tak dobré - protože tohle téma už bylo zpracováno několikrát, režisér zcela správně předpokládal, že kdyby vsadil vše na závěrečné odhalení, film by tak degradoval. A tak tenhle problém obešel tím, že to celé "pustil pozpátku". Výsledkem je nejlépe natočený snímek na dané téma, který se sám nese v duchu závěrečného citátu Steva Jobse a ukazuje tak opravdu jenom to podstatné. A na to není potřeba víc, než těch 5 minut. Vynikající, skvělé, dojemné. ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

"Almost everything - all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important." Geniální. Když umíráte, zjistíte, že opadnou běžné každodenní starosti a zůstane jen to důležité. Tenhle film si rád pouštím, avšak v jeho správném pořadí, protože mi to dává smysl. Nicméně opačný chod má taky něco do sebe a tím, že byl film takto prezentován, si jistě získal uznání. Výborná práce s kamerou a herci ten jeden záběr zvládli s přehledem. Co byste udělali vy, kdyby vám zbývalo posledních pár minut života? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Čas letí, smrt se blíží a hrdina běží o život - jenže proti proudu času. Kdyby běžel ve směru hodinových ručiček, tak by tohle napravování života za moc nestálo. A ani ten otočený běh času není nic až tak originálního, neboť geniálnímu československému experimentu s názvem Happy End tohle nesahá ani po úvodní a přesto závěrečné titulky. Přesto jsem určitou zábavnost našel i v tomto kraťasu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Během sledování to technické zpracování drželo na jedné * od odpadu a finální pointa to zachránila na 3* . Na studenty to je sice našláplé,ale z celkového ruchu kolem téhle vykrádačky je mi spíš do smíchu.Dobře technicky zvládnuté?zcela jistě!Originální?Ani náhodou!Kde už sme všude viděli hrdinu jenž zápolí s časem,který mu zoufale utíká a musí zachránit buď někoho,nebo sebe,po případě si chce ještě užít....ať už to byl den,týden,hodina či dokud máte v srdci adrenalin ;-) Chi to jen nahodil na pět minut,vybral si skvělý způsob natočení a měl kliku jak prase na zajímavou pointu....toť vše. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl promítnut na festivalu 2011 Emory Campus MovieFest, kde získal ocenění za nejlepší film. (DaUr)
  • Celý film je natočen na jeden záběr. (DaUr)
  • Jméno hlavního hrdiny, Emit, je pozpátku time - anglické slovíčko pro čas. (T-pack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno