Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

chrustie 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl vyloženě o ničem. Kde je ten anglický humor o kterém tady lidi píšou? Nebo spíš, kde je vůbec nějaký humor? Odpověď je nikde.. Pro dobré hodnocení mi nestačí pouze fakt, že je to Wallace a Gromit. Dvě hvězdy za němého a ksichty házejícího Gromita. Hodnocení 87% je více komediální, než 23 minut tohohle filmu.. Bohužel.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych se piplat s tou plastelínovou animací a jsem rád, že někomu se chtělo. Jde vidět, že tenkrát to mělo ještě nedostatky a časem svou techniku Nick Park vylepšil k dokonalosti. Hlavní ale je, že to bylo zábavné, docela vtipné a nápadité (i když syn se mě ptal, jak je možné, že nepotřebujou skafandry). Co mi dost nesedlo, tak hlas Wallace v českém dabingu, to se moc nepovedlo... Považuju to za zdravej pěknej průměr, ale trochu tomu pomůžu a dám rovnou 3 hvězdičky... ()

Reklama

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

There's NO CHEESE Gromit. Not a bit in the house! Nedávno jsem byl v Londonu... na výletě protože Bank Holiday... jsou Bank Holiday, že. No což o to na tom není nic tak extra, ale koupil jsem si dvd W&G. Nick Park tam ukazoval jak to všechno vzniklo a jak vznikaj další příběhy. Nick to dělá s takovou láskou a citem UFF. Stačí si uvědomit, že za 1 den udělaj tak 8 vteřin dialogu... ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Mírně zmírňuji své hodnotitelské vášně, když zjišťuju, že to na natočili už v 89. I na pohádku mně totiž příběh příjde docela ujetej. Pat a Mat, tedy Wallace a Gromit postaví raketu v domácí dílně a odletí s ní na měsíc, protože jim dojde sejra na krekry. Na měsíci je obtěžuje chodící trouba, která je chce asi zlikvidovat. To jsem nepochopil... Ale nebojte se, troubě potom uletí! Uff. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Už první dobrodružství nejslavnější plastelínové dvojky předložilo všechny ingredience, které i z dalších dílů dělají nezapomenutelně kouzelnou podívanou: je hravé, plné fantazie, inteligentního, suchého humoru a drobných, laskavých narážek na popkulturní „braky“. Od dalších příhod Wallace & Gromita dělí tuhle jen to, že animace je na první pohled mile neotesaná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)
  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)

Reklama

Reklama