Reklama

Reklama

Zemřít vedle tebe

(festivalový název)
  • Francie Mourir auprès de toi (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Francie, 2011, 6 min

Režie:

Spike Jonze

Scénář:

Spike Jonze

Hudba:

Sam Spiegel

Hrají:

Spike Jonze, Soko
(další profese)

Obsahy(1)

Když po západu slunce starý pařížský knihkupec zavře krám, postavy z knížek vyrovnaných na policích ožijí a Drákulova přítelkyně Mina se zamiluje do kostry Macbetha. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (39)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Sjíždění krátkometrážních animáků je mou oblíbenou formou prokrastinace. Spike Jonze mě tímhle nenápadným kouskem moc příjemně překvapil. Minimalistický dialog mě skvěle nahlodal a závěrečné titulky doprovázené bezvadným songem mě pak odrovnaly úplně! :-) Tolik bravurně zvládnutých žánrů/nálad jen v šesti minutách, to se jen tak někde nevidí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kdoví, co se děje po nocích v mé knihovničce? Asi bych měl být víc doma a věnovat se lásce, nebo co... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 9.3.2013 na http://vimeo.com/31005042 /s původní zvukovou stopou v originálním formátu obrazu/, hodnocení 235., komentář zde jako pětadvacátý - 9.3.2013) ()

Reklama

koci 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a vtipná hříčka, takových animáků nemám nikdy dost. Spike Jonze vede svoji filmařskou kariéru opravdu zajímavou cestou - videoklipy, Kaufmanovy scénáře, produkce Jackassáků a poslední dobou jen kraťasy, a dokonce animovaný! Fakt jsem zvědav, co tenhle renesanční filmař přinese v nejbližších letech... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zbožňuju antikvariáty, knihovny a místa, kde se knihy v hojném prostředí objevují v hojném počtu, takže i to je jedna z věcí, která způsobuje, že trochu jednodušší děj je mi úplně putna, navíc je filmík příjemně plynoucí, pro mě i celkem poetický s krásnou animací, ale opravdu bych oželel některé titulkové scény, ne že by nebyly vtipné, ale k předchozímu mi nesedí ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nápad lepší než provedení, přesto mě tento kraťas nadchnul. Kolikrát už jsem si sám říkal - není to ostatně nijak původní myšlenka - k jakým pomyslným zajímavým literárním setkáním dochází v každé knihovně, kde spolu sousedí tituly často značně rozličného původu a založení. Závěr je prostě boží - doporučuji všemi deseti. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama