Reklama

Reklama

Historky z podsvětí

(seriál)
  • Česko Historie podsvětí (více)

Obsahy(1)

Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York... V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov. (CS Mystery)

(více)

Recenze (2)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavá záležitost, mapující historii kriminálního podsvětí v jednotlivých městech USA a Kanady. Na základě svědeckých výpovědí a vyšetřovacích spisů poměrně precizně rozebírá vztahy mezi mafií, komunální politikou, motorkářskými gangy, šoubyznysem, hazardem, prostitucí a dalšími pestrými sférami lidské činnosti. Seznámíme se tak s proměnami ve způsobu organizace kriminálního podsvětí a to jak na nejvyšších stupních, tak i ve sférách obyčejných "pěšáků". Se způsobem, jakým mafie obvykle získává peníze, a jak se liší přístupy jednotlivých frakcí k určitým konkrétním zdrojům obživy. Která větev kontroluje která města a jaké jsou mezi nimi vztahy - jak z hlediska současného dění, tak i z pohledu dobového vývoje. Dokument navíc poměrně věrohodně hodnotí sílu, disciplinovanost a stupeň organice kriminálních skupin v daných městech. Vypovídají policisté, agenti FBI a zástupci státních složek, kteří pracovali na konkrétních případech a natáčení se účastnili i bývalí "Mobstři", případně bývalí policejní konfidenti. Podle mého jeden z těch lepších a sdělných dokumentů o mafii, který vybočuje z běžné americké dementní produkce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Filadelfie, Las Vegas, Miami a Montreal. Brutální život městského podsvětí. Hudba - Joel S. Silver. Režie - Chris Lent. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama