Reklama

Reklama

Technické souvislosti

(seriál)
  • Česko Technické divy světa (více)

Průvodcem desetidílného cyklu Technické divy světa je známý britský publicista, moderátor a propagátor vědy a techniky Richard Hammond. Kamera se s ním vydává do nejrůznějších částí zeměkoule a diváci tak mají možnost podívat se s ním do opery v Sydney, na vrtnou věž u norského pobřeží, na střechu stadionu v londýnském Wembley anebo do míst, kde vzniká jedno z nejmodernějších letadel naší doby – Airbus A 380...

Přehled dílů:
1. Airbus A380
2. Troll A
3. Taipei 101
4. Obří teleskopy
5. Stadion Wembley
6. Opera v Sydney
7. Letadlová loď Illustrious
8. Guggenheimovo muzeum v Bilbau
9. Most v oblacích
10. Letiště Hongkong (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

otík 

všechny recenze uživatele

Na díl Wembley Stadium jsem se nesmírně těšil, protože sám novodobý stadion Wembley navštívil a byl to pro mě naprosto neskutečný zážitek. Jenže jaké bylo mé zklamání, když namísto nepřeberného množství informací jsem byl zahlcen spoustou informací navíc (mimo přímou tématiku stadionu), které mě teda osobně moc nezajímaly (co a jak proč funguje). Zásadní informace by stačili asi tak na 20 minut, zbytek jsou zbytečné žvásty kolem a o ničem. Hudba: Alasdair Reid ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Fascinující technologický dokument, který spojuje nejdůmyslnější výtvory lidstva a aplikované fyzikální principy. Poutavé představení vědy věd - fyziky v praxi prostředníctvím působivých pokusů a praktických ukázek. Richard Hammond, znamý z britské série Top Gear, navíc coby moderátor dodává pořadu potřebnou šťávu. Silné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Možná by mi tenhle seriál unikl, ale jelikož jsem zaznamenala, že to uvádí Richard Hammond, hned jsem si řekla, že to bude vedeno zajímavou formou pro širokou veřejnost. A taky to byla pravda. Líbí se mi, jak to všechno vysvětluje, zkouší ukázat přes svoje experimenty, jak doopravdy fungují stroje, letadla, raketoplány a líbí se mi jeho nadšení, jak o tom mluví. A samozřejmě je to můj oblíbený moderátor a účinkují v jednom automobilovém pořadu. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé dokumenty přibližující technicky výjimečné stavby. Představované souvislosti mnohdy jdou však až tak daleko, že se většina dokumentu týká jiných věcí... vlastností materiálů, fyzikálních zákonů a podobně. Občas jsou tyto vsuvky zajímavé, občas trochu mimo. Ale jinak je to pěkný dokumentární seriál pro všechny, které aspoň trochu zajímá stavitelství a architektura. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Guggenheimovo muzeum v Bilbau .....Jsem ze staré školy milovníků dokument, tudíš dávám přednost informacím nad tajtrlováním a exhibicí, zde jsem si nesedl s provedením natož s moderátorem... kromě toho - dnešní sebestředná architektura -kde samoúčelnost dominuje nad účelností případně ekologií staveb nemusím... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama