Reklama

Reklama

Cool Air

všechny plakáty
USA, 1999, 50 min

Obsahy(1)

Chudý spisovatel Randolph Carter se jednoho letního dne nastěhuje do levného penzionu paní Herrero. Jednoho dne ho postihne infarkt a zachrání jej tajemný doktor Muñoz, který také v penzionu bydlí. Oba muži se spřátelí, Carter však později odhalí, proč doktor tolik lpí na chladu... (Pan.Antonin)

Recenze (10)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ďalšie slušivé , síce komorné , ale pre fandov dôležité , filmové spracovanie H.P.L. poviedky. Lovecraft trpel vysokou citlivosťou na chlad a práve túto svoju sensitivitu prepísal na papier , čím poskytol Bryanovi šancu na forehand. Ten to využil so cťou a pre istotu sa do vlastného snímku aj obsadil. Je spisovateľom , ktorý sa ubytuje v lacnom príbytku , kde o podlažie vyššie žije doktor - podivín , so svojím skoro až gotickým mrazákom. Po srdcovej príhode bude musieť doktorovu pomoc vyhľadať a výsledok bude prekvapivý.. Herecky aj režisérsky elegantne zvládnutá, samozrejme B& W 40-minútovka , z ktorej Howarda naozaj cítiť. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dosti povedená cool záležitost. Nedivím se, že tvůrci Bryanu Mooreovi (který zde Dagon ví proč, není jako režisér uveden) děkují ve svých 2 filmech zakladatelé HPL historical society. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Komorný film podľa Lovecraftovej poviedky ,ktorý ako filmová adaptácia z toho mála natočených filmov naozaj za niečo stojí. Príbeh sa drží poviedky ako kliešť ,čo je jedine dobre. Za zmienku stojí aj fakt ,že je to rovnako ako fanúšikovský Call of Cthulhu natočené viac-menej dobovo. Takže ak čakáte čiernobiely horor podobajúci sa rozprávačským umom ako seriál Poirot ,potom ste našli projekt priamo pre vás. Ak ste nečítali originálnu poviedku rýchlo to napravte ,aby ste mali s čím porovnávať. Typicky Lovecraftovské a jednoduché ,čo viac si želať? Možno jedine to ,aby si tento film všimlo viac ľudí ,alebo aby podľa Lovecraftových poviedok vznikol seriál. 75% - nedocenený projekt. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtový snímek velmi slušné. Zápletka je nesmyslná, jak tomu u sci-fi bývá, proto se není čeho děsit a o horror se naštěstí nejedná. Jak bych se mohl bát něčeho, k čemu nemůže dojít? Mám se bát té možnosti? Hvězdička navíc za vyprávění doktora o lásce k manželce. „We could talk for hours, and we did.“ ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

přes velmi nízký rozpočet velice slušně provedené celý film stojí především na podmanivém michaelovi sonye ale i třeba paní domácí mu zdatně sekunduje co mě mrzelo byl nevyužitý horrorový potenciál dr. muñez vyzněl přeci jenom až příliš pozitivně a jeho závěrečná proměna v chladné monstrum (pun intended) mohla být lépe vygradovaná ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Jak naložit se slabším povídkou od Lovecrafta, která má 12 stran? Více z toho vytěžit nešlo. Atmosférické a místy přehrávané, ale i tak nadmíru důstojné zpracování. Doporučeno jen fanouškům H.P. Lovecrafta. Pro ostatní tohle asi ne. ()

Hlavonozec 

všechny recenze uživatele

Nebojím se říct, že to je jedno z nejlepších a nejvěrnějších Lovecraftových adaptací...což je i trochu smutné, když se na to zpětně podívám, každopádně tohle je fakt hlavně komorní film a nezasvěceným to nic moc nedá. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Tahle komorní adaptace Lovecrafta není vůbec špatná, ač sází hlavně na dialogy. Povídka byla lepší, tady bych si představoval hlavně silnější závěr, na němž je právě Chladný vzduch postaven. I tak ale musím uznat, že své kvality to má a dám tomu lepší tři hvězdy. ()

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedna z nejlepších adaptací Lovecrafta, na které oceňuji především snahu tvůrců, neumisťovat děj za každou cenu do současnosti (což je u filmů podle HPL bohužel skoro standard). Protagonistů je zde pomálu (stejně jako v povídce), takřka každý ale perfektně sedí a dohromady s černobílým zpracováním dotváří výbornou, předloze velmi věrnou atmosféru. Summa summarum - na tomto filmu je téměř vše dobře. ()

Reklama

Reklama