Reklama

Reklama

Hračky Jamese Maye

(seriál)
  • Česko Příběhy hraček Jamese Maye (více)

Také si rádi si hrajete? Klasické milované hračky se ani v době moderních technologií neztratí a oblíbený moderátor z Top Gearu James May nám ukáže, jak si s nimi užít opravdu ve velkém. Za pomoci inženýrů, architektů, designérů a tisíců dobrovolníků z nich buduje modely v životních až nadživotních měřítkách. Co takhle celý obytný dům z Lega nebo 23 metrů dlouhý most postavený ze stavebnice Meccano, britské obdoby Merkuru? Jiní mají zase rádi modely letadel. James May proto zkusí vyrobit kopii stíhačky Spitfire v poměru 1:1 ze sklolaminátu. Jak to všechno bude držet pohromadě? Uvidíte… Více než dva tisíce dobrovolníků mu pomůžou se zahradou z plastelíny a pokusí se dát dohromady i nejdelší model železnice na světě. James May má přichystáno mnohem víc úžasných překvapení, a navíc připomene historii každé hračky. Hrát si, to je přece koníček, za který se nikdo nemusí stydět. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (28)

subic 

všechny recenze uživatele

Ne všechny díly jsou tak zábavné, vyzdvihl bych především díly Stavba autodráhy podle bývalého okruhu Brooklands, Obnova 16kilometrové trasy mezi Barnstaplem a Bidefordem pomocí modelů vlaků, Opakovaný pokus postavit modelářskou vlakovou trať, Stavba domu ze tří milionů kostek Lega, možná ještě Stavba mostu v Liverpoolu ze stavebnice Merkur, zbytek je docela nuda. Okořeněno velmi specifickým humorem Jamese Maye a to se mi líbí, vážení diváci. ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Z peňazí daňových poplatníkov britská verejnoprávna televízia zaplatila vybudovanie najdlhšej pretekárskej dráhy pre autíčka na svete, ktorú spoločne postavili obyvatelia štvrte, ktorou viedla pôvodná trať, a zvíťazili nad profesionálmi. Celé to zorganizoval a moderoval postarší vlasatý pán s príjemným hlasom a špecifickým britským humorom. Bože! Toto chcem, aby sa robilo v STV - originálne a hravé nápady, ktoré zapoja ľudí a donútia ich byť pyšní na svoje výtvory. Rozdávanie plastelíny na nástupisku bolo jednoducho skvelé. LEGO dom ma dojal, rovnako ako vláčiky, lebo som sa s nimi hrávala tiež. Teraz mám znovu chuť sa hrať ako malé decko. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hravé, vtipné, zajímavé a plné nečekaných souvislostí. Pořad, který hezky spojuje lidi, protože to dítě v každém z nás stále žije. A i když jsou to převážně mužské hračky, tak tenhle pořad miluji. Líbí se mi na něm i nenápadná hrdost na Británii, když vládla světu. Přestože jsou ty časy pryč, tak jejich ozvěna zůstala. Aspoň v těch hračkách.___ Byť, pravda, pro mě jako Češku byla trochu hořká pilulka spolknout, že Merkur je očividně obšlehnutý z britského Meccana. ()

c4p 

všechny recenze uživatele

Britské, humorné, kouzelné a roztomilé. Dá se říct, že mi každý díl přinesl vzpomínku na dětská léta a hodiny vyplněné s prstem na spousti elektrického autíčka, otáčejícím se knoflíkem vláčku, stavěním hradů z lega, utahováním 10 krát utaženého šroubku merkuru, nebo pouříváni ředidla na odlepení vidličky při večeři po lepení posledního modelu nadzvukové stíhačky. Pravda, modelíně jsem moc nedal. Rozhodně originální nápad, ambiciózní projekty a ukázka, že to jde i bez myši monitoru a shluku jedniček a nul. Tyhle hryčky mají své kouzlo a nemělo by se na ně zapomínat. Pro mě za 5. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jamese mám rád. Zaujal mne v Top Gearu, kde vedle Jeremyho a Richarda působí trochu jako outsider (kapitán Šnek), který je však na na tento statut hrdý. Z vtípků si nic nedělá a vůbec tomu celému auto pořadu nabízí lidštější rozměr. V Hračkách Jamese Maye se tento můj dojem ještě více potvrdil. Už jen ten první pilotní díl. Osobně mi velmi sednul do noty. I já jsem v dětství strávil desítky hodin nad plastikovými modely letadel povětšinou v měřítku 1:72. Zfetován lepidlem Lepí-M, posléze toluenem ve kterém jsem rozpouštěl přebytečné plystirenové rámečky od výlisků a s bolavou hlavou jsem se kousaje se do jazyka pokoušel dát k sobě nepasující díly stavebnic Kovozávodů Prostějov... Až pak přišel Směr, velmi nahodile Revell i Airfix. S přicházejícím koncem Husákovi říše vystřídaly barvy Unicol, německé Revellky, britské Humbrolky se skvělou stříbrnou a i české matné Agamy... Kde jsou ty časy :-))). Dnešní modelář koupí perfektní výlisek přesně do sebe padnoucí s negativním i pozitvním rytím, často i s kovovými doplňky... Letadla, lodě, auta, tanky, na co si jen kdo vzpomene a to i včetně různých raritních strojů... I já jako James mám bednu dobře zabalených nesestavených stavebnic ukrytou na půdě a věřím, že jednoho dne u syna zažehnu stejný zájem. Se stejným údivem jako James jsem zjistil, že děti dnes modely řadí k minulému století a prapodivné zábavě otců. V autobusech na výletě se dnes děcka nevěnují mávání na ostatní vozy a dělání sprostých gest na řidiče náklaďáků...Každý třímá nějakou tu herní konzolku, ájfoun, pad.. ti konzervativnější poslouchají MP3... James se rozhodl u děcek jedné britské školy zápal zažehnout. Šel na to chytře až vědecky.Nejprve přinesl kazdému malý modýlek korzárské plachetnice Golden Hind, pak malé modely tančíků s nimiž s dětmi natočil malý bojový filmík. Pak nechal děti řídit obrněný transportér. Jelikož začaly jevit zájem nechal je sestavit Spita 1:72. Mezitím zařídil podle stavebnice Airfixu ze sedmdesátých let v jedné továrně na sklolaminát odlitek Spitfiru 1:1 !!! A děti jej nechal postavit. Výsledek jejich práce odprezentoval s dětmi na základně RAF a na slavnost nepozval jen rodiče dětí, ale i veterány RAF co se Spitem sundavali Skopčáky. Co dodat? Bylo to mile britské, bylo tam vlastenectví, u dětí nenásilně pomocí jejich vlastního zájmu způsobil, že řada z nich místo k Playstationu po návratu ze školy udesla k titěrným dílkům, skalpelu, pilníčku a štětečkům...Vše samozřejmě provázel Jamesův milý a vtipný britský humor..Uvědomil jsem si také, že kdyby to točili Amíci asi by z toho tekl takovými hektolitry patriotismus a vlastenectví, že by to bylo nekoukatelné. Bravo Jamesi! Dostal jsi mně. Krásný pořad! Dávám pět listů vrtule! * * * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Pořad drží od 16. října roku 2009 rekord v "Guinnesově knize rekordů" za nejdelší autodráhu na světě, jejíž délka měřila neuvěřitelných 2 953 mil, tedy 4 752 km. (P. J. D.)

Reklama

Reklama