Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film pro toho,kdo má rád intelektuální konverzačky.Což není můj šálek kávy.Radnor si ve své roli fakt naložil.Reší pocity starého profesora z odchodu do důchodu,dcera známých se rozhodne že chce přijít o panenství zrovna ajen s ním,jiný student s ním řeší svoji nedokonanou sebevraždu předávkováním se léky.Profesorka ho ze své postele pošle rovnou do háje,náhodný známý z parku mu musí neustále sdělovat svá moudra a čtení znaků v obilí je pro něj ta největší výzva....a Radnor je celý film jedno velké ucho. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal lákavě, ale nakonec převládá spíš trpké zklamání. Elizabeth Olsen je nádherná a na rozdíl od svých starších sester i schopná herečka. Radnorova inspirace tvorbou Woodyho Allena je očividná, a to především snímku Manhattan. Bohužel se Radnor po scénáristické stránce k Allenovi zatím ani nepřiblížil. Jeho hlavní postava – on sám je celý film podobně zmatená a nerozhodná jako jeho Ted Mosby v How I met your mother. Zajímavá, ale dle mého názoru ve výsledku negativní, je Radnorova snaha o věnování se většímu počtu vedlejších postav. Myslel jsem si, že bude pro film stěžejní romantická linie kolem Jesseho a mladé Zibby. Nikoliv. Radnor tak věnuje přehršle prostoru pro bývalého univerzitního profesora, který se nemůže vyrovnat s důchodem nebo mladého studenta, který trpí úzkostmi a několikrát se již ve škole zhroutil. Jesse (Radnor) tak symbolizuje jakéhosi rádce, který se snaží z pozice pozorovatele všem neštastníkům pomoct a poradit. Přitom právě jeho postava potřebuje rady více než kdokoli jiný. Jen pro příště radši ne od eko verze Zaca Effrona... ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělý realistický film, který plno lidem přijde nudný, jelikož tam není žádná extra akce, není tam superúžasná zápletka a něco tomu prostě chybí. Ale opak - je to tak realistický, jak jen to jde. Jsou tam trapné scény přesně jak zažijete i ve svém životě. Podle mě tam není nic přikrášleného a proto to pro plno lidí může být nudné :) Ale já jsem si skvěle 1,5 hodiny proplouvala skvělým průměrným světem, kde člověk stejně reaguje jako 80%lidí na této planetě. A přesně tak si i myslím, že to autor měl v plánu :) Zcela chápu jak se cítí člověk v prostředí univerzity, kam se vrátí po několika letech a nemá k tomu již žádné závazky :) A ocitne se na party, kam ani neví jak se dostal :) A rolička Zaca Efrona? Nejlepší jakou kdy měl :) ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Jak uz bylo uvedeno, na tyhle indie konverzacky musi mit clovek naladu a taky k nim mit trochu vypestovany vztah. Mne se to trefilo naramne, Radnor jako tvurce me hodne mile prekvapil uz minule se svym HappyThankYouMorePlease a tohle mi prislo jeste o kousek lepsi. Nehlede na to, ze jsem se zamiloval do Elizabeth, kterou jsem videl v kratke dobe podruhe (hned po Red Lights) - videno 2012. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Drama? Ano, navíc romantické. Komedie? Ne, v žádném případě. A přesně to mi ve filmu chybělo. Byl moc vážný, řešil mnoho problémů, jak starých, tak mladých lidí. Celé to bylo provizorně zabalené do scénáře, který nudí a ne baví. Chyběl nadhled, ironie i vtip. Proto mne Svobodná umění příliš nenadchla a ne jednou jsem chtěl u filmu usnout. Což vzhledem k normální, průměrné délce kolem hodiny a půl příliš nelichotí. Jediné pozitivum filmu - Efron už nevypadá jako Bieber... 45% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal prevažne na alma mater herca Josha Radnora (Jesse Fisher) Kenyon College a v malej škole v meste Gambier v štáte Ohio, kde študovala herečka Alison Janney (Judith Fairfield). (Marek1991)
  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)

Reklama

Reklama