Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že místy to bylo vážně skvělé, ale převažovaly chvíle nudy. Matthew McConaughey je skvělý herec a pokaždé mě v tom utvrdí oproti Zacu Efonovi, ten podle mého názoru nemá co dělat ve filmech této kategorie, ale patří do skupiny, která je určitě pro mládež. Nicole Kidman předvedla, jak zachovalá pořád je a jaká je herečka; potěšila mě. Kdyby to nebylo tak zdlouhavé a nudné a klasicky trapně protinegerské, tak by to možná překročilo průměr. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s několika bizarními scénkami, ale také s několika vynikajícími pasážemi a těžko předvídatelným dějem. To rozporuplné a ne zrovna vysoké hodnocení je vcelku pochopitelné. Hodně se toho asi dalo udělat jinak a lépe, ale mě nakonec převážily ty lepší stránky a film ve mně zanechal solidní celkový dojem. Krom toho se rozhodně povedly ještě dvě další věci – navození bezchybné jižanské retro atmosféry a obsazení Nicole Kidman. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický casting zasadený do atmosferického prostredia a so zaujímavým príbehom a výsledok je taký nemastný neslaný? Kľúčový problém je nesústredený scenár, ktorý nedokáže vytiahnuť nosné motívy a rozprávať príbeh. Podľa toho, čo som čítal na wiki, Daniels sa dosť zásadne odklonil od predlohy a úplne zadupal hlavný motív knihy, ktorý tu síce je, ale takmer ho nevidno a cesta k nemu je nedôveryhodná (SPOILER: dvaja novinári vyfabrikujú pre slávu časť reportáže, ktorá vedie k oslobodeniu zločinca, ktorý následne zabije svoju ženu, z čoho má hlavný hrdina pocit viny: KONIEC SPOLERU). Tak keď má prísť klimax a vykúpenie, nedáva to zmysel, lebo miesto toho, aby sa budovala nosná línia, príbeh sa odkláňa do rôznych strán a ostáva len pachuť premárneného potenciálu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

upocené (doslova) jižanské drama,které krom solidního obsazení (ani ten Effron tentokrát tolik nevadí) a velmi slušné technické stránky nemá moc co nabídnout.Film sice vypadá jako by byl opravdu točen v 6Otých letech,ale bohužel pro mě postrádá jakoukoliv byť jen špetku napětí.Konec byl sice fajn,ale přišlo to příliš pozdě...40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity. Polovina postav přeexponovaná takovým způsobem, že jejich výstupy se často pohybují na hraně mezi samoúčelnou exhibicí a parodií. Plus podivné žánrové rozkročení mezi dramatem, romancí a thrillerem, přičemž ani v jednom ohledu to na mě nefungovalo tak, jak mělo a mohlo. Když pak v závěru vezme Cusack do rukou sekeru, je už pozdě. Technicky ale zrealizováno s grácií. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)

Reklama

Reklama