Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

venca163 

všechny recenze uživatele

Já teda Nightwish neposloucham a ani jsem nevěděl, že si pouštim jejich projekt. Měl jsem tady k tomu poznámku "zajímavá vizualizace (82 minut)" nebo něco takovýho. To mě přinutilo si to asi po 3 letech, co to mam v chci vidět, pustit (hlavně těch 82 minut). No na to, že to je srdcovka hudební hvězdy, to překvapivě funguje! Asi to bude i tim, že to má docela pěknou výpravnou hudbu, která vesměs postrádá zběsilý dupání do kopáků (metal). Spíš než příběh (no tak, je to muzikál...) zaujmou všeljaký obrázkový metafory. Fanoušci jsou asi zklamaný, ale já jsem s tim v pohodě =). (70%) ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální zhmotnění hudby Nightwish. Prase má orgasmus prý 30 minut a já jsem ho dneska konečně trumfnul, bez titulků jsem pořád na solidních 70 minutách, takže se snaž, pašíku! Jedinou (ale malou) skvrnou na kráse je křečovitý ksicht Annete, ale je tam vidět málo. Až se stanu gayem, pojedu okamžitě do Finska nastavit prdel Tuomasovi, jak za hudbu, tak za tenhle film. Pečlivě maluji pět fantasmagorických hvězd. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hudobne ladená fantasy dráma z fínskej produkcie. Má výborný príbeh o starom skladateľovi, ktorý kvôli ťažkej chorobe upadne do kómy, pričom by sa už z nej nemal prebrať a tak jeho dcéra, s ktorou dlhodobo vôbec nevychádzali dá súhlas k jeho odpojeniu od prístrojov. Lenže on zatiaľ vo svojej mysli ako desaťročný chlapec cestuje do svojich spomienok, kde nachádza situácie, ktoré ho najviac ovplyvnili a to aj tie, ktoré mu narušili vzťah s dcérou a ona tiež zisťuje nové skutočnosti, ktoré ju nútia prehodnocovať svoje postoje. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Vyhľadávam filmy s podobnými tématikami, pretože ponúkajú nesmierny potenciál vo viacerých úrovniach a tvorcovia sa môžu skutočne predviesť, ale v tomto prípade to zostalo niekde v polovici cesty. Po celý čas sa na to pozerá viac než dobre a pri tejto úplne krátkej dĺžke tu nie je žiadna možnosť nudiť sa, nájde sa tu plno skvelých myšlienok a perfektných prvkov, takže viaceré scény u mňa vyvolali nadšenie, ale zároveň mnoho z nich mi prišlo takých nedotiahnutých a aj to prepojenie medzi svetom v mysli a reálnym mi neprišlo práve najideálnejšie. Takže aj keď sa mi to stále páčilo, ani na okamih som sa nedokázal zbaviť pocitu, že to mohlo byť aj výrazne lepšie. A rovnako tomu moc neprospel ani ten čiastočný muzikálový štýl, ktorý mi k zvyšku až tak dobre nesedel, ale zase nemal ani až tak moc priestoru, aby to rušilo, takže som sa cez to dokázal preniesť. Herecké obsadenie je na tom dobre, všetky výrazné postavy ma bavili a ani tie vedľajšie nie sú zlé, takže nemám problém. Réžia a technická stránka sú vydarené, skvelá vizuálna stránka, ktorej nechýbajú nápady, miestami fungovali aj emócie, takže všetko tak, ako aj má byť. A chválim aj hudbu, síce mi nesadla vždy, napríklad v časti s klaunami, ale viaceré piesne sú skvelé. Pár úprav v scenári a bolo by to na plné hodnotenie, ale aj tak som dosť spokojný, podobných filmov nie je nikdy dosť a aj tento sa mi páčil a rád si ho ešte pozriem. 78% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný snímek, který je v podstatě hudebním filmem.. Vizuálně nádherně zpracovaný, hudba byla úžasná, ale příběh byl jedno velké delirium chorého mozku.. Tak v podstatě nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Každopádně hluboký zážitek zůstal.. S uměním jsou někdy trable kam ho zařadit :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodne tesil uz od prvni ukazky, ale musim bohuzel rict, ze jsem trochu zklamanej. Film ma jen smesnejch 80 minut, ale popravde receno, ten pribeh, co tu je, by nevystacil ani na polovicni dobu, proto je dobre, ze spis nez o pribeh tu jde o audiovizualni stranku. Tudiz nejaky reseni vztahu fotrik-dcera je trochu zbytecny a zdrzuje dej. Jinak snovej svet je udelanej fakt uzasne, moc dobre se na to kouka, triky nikde nijak vyrazne nehaprujou, furt se neco deje. Ke konci to uz sice pusobi lehce stereotypne, ale rozhodne ne nudne. Herci taky hrajou docela obstojne. Co me zklamalo je hudba, respektive to, ze film fakt neni muzikal a tudiz se poradna hudba rozjede jen obcas. Celkove sice nijak vyrazne spatnej film, ale koncert od Nightwish dokaze strhnout daleko vic, proto jen 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Přes nesouhlas autora Tuomase Holopainena režisér Stobe Harju trval na tom, aby se postavy ve filmu jmenovaly podobně jako členové skupiny Nightwish. Ve filmu se tak nakonec objevili Tom (Tuomas Holopainen), Anne (Anette Olzon), Marcus (Marco Hietala), Jack (Jukka Nevalainen) a Emil (Emppu Vuorien). (Draconic)
  • Záběry ze zákulisí a příprav filmu vyobrazuje videoklip ke skladbě „Storytime“ od kapely Nightwish. (Andrew_Deer)
  • Ve scéně, kde se Tomův (Quinn Lord) otec zastřelí, je vidět, že mu z krku stříká krev, ale žádná rána na krku není. (Beckett51)

Reklama

Reklama