Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH: 4/5, AKCE: 2/5, NAPĚTÍ: 3/5, VIZUÁL: 4/5, HUMOR: 0/5, HUDBA: 5/5. Mysl každého člověka nezná hranic, každý má v hlavě svůj vlastní svět. Toto je příběh jednoho skladatele, který je bohatý jednak svým pojetím představivosti, tak i dokonalým hudebním doprovodem od Nightwish. Svým způsobem umělecké dílo. 80%. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný snímek, který je v podstatě hudebním filmem.. Vizuálně nádherně zpracovaný, hudba byla úžasná, ale příběh byl jedno velké delirium chorého mozku.. Tak v podstatě nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Každopádně hluboký zážitek zůstal.. S uměním jsou někdy trable kam ho zařadit :-) ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Útrpný pokus o „fantasy muzikál“ ... leporelo všetkého možného, kde sú fantazijné výjavy naskladané bez ľadu a skladu, bez hlbšieho zmyslu alebo akejkoľvek pointy. Rozumiem, že „fantasy“ je od slova „ilúzia/predstava“, ale aj tá musí mať vo filme aspoň základné pravidlá, inak mu chýba ucelenosť. Imaginaerum je presne ten prípad – fantazíruje sa síce vo veľkom, ale čo z toho, keď väčšina zobrazených výjavoch je v podstate k dianiu nepotrebná. V polovici som mal už pocit, že keby tam priletel lietajúci tanier z vesmíru z neho by vyskočili tridsiati Jacksonovia tancujúci „moonwalk“ a v ruke mali makový koláč, z ktorého by vyliezla nahá Pamela Anderson s rozprávajúcim vysávačom namiesto rúk, tak by to vo filme vôbec nevyzeralo podivne, veď je to predsa fantasy. Ono som celkovo nepochopil zmysel natáčať film k najslabšiemu albumu Nightwish za posledné roky, navyše s piesňami, ktoré sa ich tvorbe až priveľmi vymykajú (jedna z piesní smeruje až k jazzu), a keď ich hlavná speváčka očividne nezvláda ani len základy herectva (vďak len za cca 3 hudobné vystúpenia). Ako séria videoklipov s jedným spoločným motívom by to bolo pútavejšie, ako celovečerný kvázi „film“ však nezmyselné, bez výrazného príbehu, s rádoby fantasy scénami a pomerne do očí bijúcim CGI, ktorému kraľuje otravný snehuliak. Navyše aj tá hudba Nightwish sa postupne vytrácala. CELKOVO: 2* = zbytočná snaha o celovečerný fantasy videoklip s nevýraznou hudbou. PS: rozhodnie nie som fanúšik, ale ani výrazný odporca Nightwish (pár piesni som schopný si vypočuť), ale tak nejako som dúfal, že tento film vo mne prebudí k skupine akékoľvek sympatie, prípadne výraznejší záujem o ich hudbu, bohužiaľ nezafungoval ani takto, nakoľko hudba je nevýrazná a dokonca sa od „tradičnej“ tvorby Nightwish v určitých momentoch odkláňa. K čomu má potom slúžiť natočenie takého filmu mi je naozaj záhadou?! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Parádní hudba a skvělé zpracování, které si zakládá na podivném ale fantaskním a krásném vizuálu. Příběh sám o sobě je ale tak prostinký a průhledný a všecko vám dojde asi po 25 minutách.Je však také milý i temný zároveň a rozhodně potěší. Musím pochválit konec, kdy zvítězil nad temnotou, probral se, vzpomněl si a pak.... přechod z G na E-moll aka Gem (chvíli trvalo, než mi to docvaklo:D). Film stojí za to vidět, ale jen jednou... 3-4* ()

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

"I did see that I hear chords again. Without them I stray in this emptiness. Wandering by a distant music through a desert of ashes. Should melody have a color, would the mix pink and red. Always afraid of the fade. fear of silence which may occur. My last memories leave me.. towards the end of a black alley. There is a door in the dark. I struggle to take me through. I hear it clearly now. The sweetest melody created by a human. rises into the room. And where is it forever.. changed from G to E minor." I tak by se dal popsat film, poslední CD Nightwish - Imaginaerum a nebo právě nápad skloubit skladby Imaginaerum a vytvořit pro ně nějaký ten příběh. Děj filmu, který je i přes svou originální stránku(vizuální orgie, živou hudbou atp.) postavený na hudebním CD, není tak EPIC, jako ona samotná hudba. Škodou je, že právě ta hudba nehraje vyšší roli, než tomu ve finále je, protože zůstala poměrně dost nevyužita a možná by film nakonec fungoval i bez občasných hrajících tónů Nightwish, jejich gothic metalu a naopak. Ovšem, bez nich by film teď neexistoval. Fantazie plná snových nápadů, idejí, myšlenkových experimentů, která bohužel vyvrší celkem do prázdna. Důležité pro mě bylo, že stopáž není jen hodinový klip s příběhem(jak tu někdo psal), ale kratší film doprovázený hudbou + plus, že ve filmu vystoupili i samotní Nightwish, k už tak skvělé audio-vizualizaci - Fantazie. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Originálne piesne od skupiny Nightwish boli pre potreby filmu upravené skladateľom Petrim Alankom. (Macejko)
  • Když vojáci nesou v čase 51:15 postel se starým Tomem (Quinn Lord), v jednom záběru mají postel na ramenou a v dalším záběru nesou postel v ruce. (Záry)

Reklama

Reklama