Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po posledním záchvatu zůstává skladatel Tom Whitman v kómatu, a v jeho mysli se vrací zpět do dětských let, a do Země plné fantazie. V reálném světě bojují lékaři o jeho život, a jeho dcera hledá důvod, proč by snad neměla souhlasit s odpojením svého otce od přístrojů... Nightwish patří k mým nejoblíbenějším kapelám, a tak jsem se na tento film těšil moc a moc. A jsem vcelku spokojen, i když bych si dokázal představit mnohem širší propojení hudby Nightwish zvláště se snovým světem - ale toto zklamání jsem i napravil hned po skončení filmu, že jsem vytáhl stejnojmenné CD od Nightwish a hudby jsem si užil do sytosti. K filmové stránce - audiovizuální stránka je bezvadná, fakt se k sobě snový svět a instrumentální Nightwish hodily maximálně. O příběhové linii už tolik přesvědčený nejsem, nebo aspoň mohl být více rozveden závěr filmu. Ale což - za film 3*, a jednu přidávám za Nightwish samotné, i za jejich účinkování v tomto filmu... ()

islanzadi 

všechny recenze uživatele

Tento film patří k filmům s velkým f. Děj je brán velmi podivně, že si až na konci hlavně uvědomíme, o co zde šlo. Avšak má tak krásnou atmosféru, že u něj vydržíme přikovaní po celou dobu. Nádherně děj dokresluje hudba Nightwish. Už dlouho mě nic tak nedojalo, opravdu nádhera. Doufám, že se Nightwish pustí brzy do dalšího podobného projektu, držím palečky, ať je alespoň tak dobrý jako tento. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Fantasy se meze nekladou - tuto frázi už nebudu říkat aniž bych se nad ní nezamyslel. Fantasy-vizuální orgasmus. Dlouhou dobu jsem neviděl lepší film na téma, jež si Imaginaerum vybralo. Ta fantasy podoba se mnou otřásla, byl to opravdu nevšední zážitek, který může u jedné skupiny diváků zanechat zklamání, ale u jiných (kam patřím i já) zanechat příjemnou vzpomínku. Celé toto fantasy království se skvělými herci navíc podtrhuje super hudba od Nightwish - co víc si přát, toto neobvyklé zobrazení imaginária může leckoho přimět dívat se na svět zase trochu jinak. A přestože bych měl hodnotit podle rozumu a dát čtyři neudělám to - tentokráte si myslím, že si tento film zaslouží pozornost, a proto mu pomůžu k lepšímu hodnocení. Těžko popsat tento film člověku, který ho neviděl - každopádně máte-li mysl otavřenou a rádi s ní experimentujete budete podle mě nadmíru spokojeni. Prakticky hlavnímu hrdinovi rozumím - kdybych já si měl nechat jedinnou věc na světě - byly by to vzpomínky. Hodnotím 85% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný snímek, který je v podstatě hudebním filmem.. Vizuálně nádherně zpracovaný, hudba byla úžasná, ale příběh byl jedno velké delirium chorého mozku.. Tak v podstatě nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Každopádně hluboký zážitek zůstal.. S uměním jsou někdy trable kam ho zařadit :-) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, většinu času je to hrubozrnná nuda, v komplexu ale spojená promyšleným a ucházejícím příběhem s adekvátním vizuálem jako bonus. Popravdě řečeno, čekal jsem, že Imaginaerum dopadne mnohem hůř, jak už to tak u podobných projektů bývá. Průšvih to nakonec není ani náhodou, což stačí die hard fans finských symfoniků bohatě k tomu, aby napálili plný počet a rovnou to hodili do žebříčku svých top filmů. Osobně mám NIGHTWISH také v oblibě, nadržovat jim ale kvůli tomu nebudu. (No tak dobře, trochu jo). Ovšem kdybych měl dát něčemu plný plato hvězd, bylo by to tohle: http://www.youtube.com/watch?v=rnYrscO5eN8 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Film je součástí stejnojmenného alba skupiny Nightwish, které vypráví příběh o starém umírajícím hudebním skladateli, vzpomínajícím na své mládí. (topr harley)
  • Původní název filmu byl Imaginarium. Nakonec byl však změněn na Imaginaerum, aby nevznikl spor kvůli autorským právům. (svadlenaX)

Reklama

Reklama