Reklama

Reklama

Víla

Trailer

Obsahy(1)

Dom pracuje na nočních směnách v malém hotelu blízko průmyslového přístavu Le Havre. Jedné noci dorazí do hotelu žena, která nemá žádná zavazadla ani boty. Jmenuje se Fiona a povídá Domovi, že je vílou, která mu může splnit tři přání. Dvě z jeho přání Fiona splní, poté však záhadně zmizí. Dom, který se do ní na první pohled zamiloval, po ní začíná pátrat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé a netradiční. Abych nebyla hnusná, tak to vyjádřím tak, že "vrána k vráně sedá" a tím mám na mysli zevnějšek i vnitřek hlavních dvou aktérů, kteří jsou rozhodně hodně zajímavý, nejdříve jsem k nim měla spíše odpor, ale potom jsem si je oblíbila a byli mi hodně sympatičtí. Celý příběh je humorný, jelikož je to pěkná "kravina", ale co si budeme povídat, někdy je to potřeba. Rozhodně jsem se zasmála a můžu tento snímek zařadit mezi ty nadprůměrné. I když je hodně zvláštní a osobitý a řekla bych, že se nemusí líbit každému. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

"Podobný film": Aki Kaurismäki - Le Havre...Ta inspirace tvorbou finského režiséra je na můj vkus až příliš okatá. Příběh kouzelné víly Fiony a nočního hlídače Dominika je však o dost slabší než u Kaurismäkiho. Navíc jak už to tak u bláznivých komedií bývá, občas to autoři s humornými situacemi až přehánějí...Přesto ve filmu byla jedna povedená scéna, na kterou bych nerada zapomněla - pacienti hrají v blázinci karty a do banku místo peněz přihazují barevné pilulky nebo rovnou celá platíčka léků. Tenhle moment mě opravdu upřímně rozesmál. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mám v úctě snad všechny francouzské komedie, které jsem viděl a ani tato není výjimkou. Není to typický natočený film, spíše je dost avantgardní, ale vůbec mi to nevadí. Několikrát jsem se od srdce zasmál. Bohužel jsem, ale také našel dost hluchých míst, které zapříčiní, že tento snímek podruhé vidět nemusím. Takže proto jenom slabší čtyři hvězdičky. 70% ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Zajímavá absurdní hříčka v rukou pantomimického světa "Courage Mon Amour". Hra pantomimy prostupuje celým filmem, sledujeme vyzáblé šlachovité mimy, kteří nejsou párem snů a přístav Le Havre vytváří technokratickou kulisu, tak bude asi záležet i na tom jak kdo dokáže vnímat estetiku tohoto snímku. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedním slovem DIVNEJ! Stejně jako všechny události, scény a herci v něm. Ale tak hezky divnej, koukatelně divnej. Fiona není zrovna krásná herečka, ale i tak je vám v roli nesmírně sympatická. Absurdní humor mě skvěle pobavil. Kdo chce vidět něco zvláštního a originálního, ať rozhodně sáhne po Víle. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen s minimálními náklady v dílně autorského tria klaunů a tanečníků Gordon-Abel-Romy. (Krissty)

Reklama

Reklama