Kamera:
Claire ChildericHrají:
Dominique Abel, Fiona Gordon, Philippe Martz, Bruno Romy, Sarah Bensoussan, Marc-Antoine VaugeoisObsahy(1)
Dom pracuje na nočních směnách v malém hotelu blízko průmyslového přístavu Le Havre. Jedné noci dorazí do hotelu žena, která nemá žádná zavazadla ani boty. Jmenuje se Fiona a povídá Domovi, že je vílou, která mu může splnit tři přání. Dvě z jeho přání Fiona splní, poté však záhadně zmizí. Dom, který se do ní na první pohled zamiloval, po ní začíná pátrat. (oficiální text distributora)
"Podobný film": Aki Kaurismäki - Le Havre...Ta inspirace tvorbou finského režiséra je na můj vkus až příliš okatá. Příběh kouzelné víly Fiony a nočního hlídače Dominika je však o dost slabší než u Kaurismäkiho. Navíc jak už to tak u bláznivých komedií bývá, občas to autoři s humornými situacemi až přehánějí...Přesto ve filmu byla jedna povedená scéna, na kterou bych nerada zapomněla - pacienti hrají v blázinci karty a do banku místo peněz přihazují barevné pilulky nebo rovnou celá platíčka léků. Tenhle moment mě opravdu upřímně rozesmál. ()
Hodně zajímavé a netradiční. Abych nebyla hnusná, tak to vyjádřím tak, že "vrána k vráně sedá" a tím mám na mysli zevnějšek i vnitřek hlavních dvou aktérů, kteří jsou rozhodně hodně zajímavý, nejdříve jsem k nim měla spíše odpor, ale potom jsem si je oblíbila a byli mi hodně sympatičtí. Celý příběh je humorný, jelikož je to pěkná "kravina", ale co si budeme povídat, někdy je to potřeba. Rozhodně jsem se zasmála a můžu tento snímek zařadit mezi ty nadprůměrné. I když je hodně zvláštní a osobitý a řekla bych, že se nemusí líbit každému. ()
MÉ JMÉNO JE FIONA, JSEM VÍLA. SPLNÍM TI TŘI PŘÁNÍ.... /// Milej, obyčejnej humor a příběh postavenej na bosej holce v pyžamu (aha, tak už néé...). Hrozná krávovina – ale....baví mě! (jsem asi kapku ,,máklej“ – ale poloslepej číšník je fakt ujeťácky ftipnej...) No... možná až tak ,,máklej“ nakonec nebudu, páč postupně prvotní nadšení vyprchává – i když šílenosti jedou dál. Ufounskej malej film, sázející na neprofláknutý (pro mě) herce, zvláštní humor a kterej možná napsal (a složil) ještě větší magor, než TENHLE (nebo byl jen víc zhulenej....). To já nejsu, a tak ke konci už jen sedím a tupě zírám. Svět se zbláznil. Žádný víly přece nejsou!!! (chcíply, vím Dane) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Normální humor je pro blbce (a věřím na zázraky). 2.) Věřím na zázraky (a normální humor je pro blbce). 3.) Jsem víla. 4.) Thx za titule ,,robilad21“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()
Tenhle film je jedním slovem DIVNEJ! Stejně jako všechny události, scény a herci v něm. Ale tak hezky divnej, koukatelně divnej. Fiona není zrovna krásná herečka, ale i tak je vám v roli nesmírně sympatická. Absurdní humor mě skvěle pobavil. Kdo chce vidět něco zvláštního a originálního, ať rozhodně sáhne po Víle. ()
Štýl humoru a vlastne celý príbeh v The Fairy ma celkom minuli. Zvlášť silene pôsobili všetky postavy, grotesktné scénky a vtípky a celý čas som mala pocit, že sledujem francúzsku kópiu Kaurismäkiho. Atmosféru možno nazvať aj poetickou, no čo z toho, keď to ako celok vyznieva zúfalo nudne...Moju pozornosť zbystrili dve choreografické čísla, zvyšok hodnotím ako nevydarený a nevzrušivý umelecký pokus. ()
- Film byl vytvořen s minimálními náklady v dílně autorského tria klaunů a tanečníků Gordon-Abel-Romy. (Krissty)