Reklama

Reklama

Překvapení!

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Horor
Česko, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek s horrorovou atmosférou, ve kterém se Mialn Šteindler jako chlípný a arogantní šéf, nechá vtáhnout do nebezpečné hry, ze které pro něj není úniku. Postupové cvičení prvního ročníku Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po netypickém Jiřím Lábusovi jsme se v horroru dočkali i neméně netypického Šteindlera. A stejně jako Jirka, i Milan se s tím vypořádal docela dobře. Ona ta zápletka i pointa nejsou zrovna nic moc originálního a tuctovostí nezapáchajícího, ale hrozně se mi líbilo a zaujalo mě to provedení, hrátky s úvodními titulky i dialogovým textem. To mě moc bavilo a vytvářelo to (společně s mým oblíbeným řernobílým formátem) velmi slušnou atmosféru. Vcelku uspokojivý studentský kousek). ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Jasně předlohu jsem viděl a co? Kdybych měl ze světové filmotéky vyškrtat filmy, které nepřišly s originálním námětem nebo se ničím ani trochu nenechali inspirovat, z Holywoodu by toho moc nezbylo. Na tenhle kraťas jsem narazil již před delší dobou, ale kvůli negativnímu hodnocení jsem ho přehlédnul a teprve dnes po shlédnutí dalšího Plecitého díla Zítra jsem se k němu zpětně vrátil a jsem rád. Už jenom zpracování úvodních titulek mi vykouzlilo úsměv na tváři. Milan Šteindler se umí skvěle bát a já si na tomto místě troufám tvrdit, že pokud by někdo dokázal natočit kvalitní český horror (protože jak tak uvažuju tak žádný neznám) byl by to právě začínající režisér Plecitý. U obou kraťasů, které jsem dneska viděl dokázal na poměrně krátkém časovém úseku vybudovat hutnou atmosféru, že by se dala krájet a to bez pomoci celého symfonického orchestru brnkajícího děsuplně na struny houslí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Milan Šteindler je kvalitní herec, takže tahle amatérská jednohubka mu jistě nedělala žádný větší problém. Ani sám režisér si nevedl vůbec špatně a dokázal ukočírovat příběh od začátku až do samotného konce, aby se mu to celé nezvrhlo. Atmosféra se zvláště ke konci výrazně zlepšila, takže i po této stránce převládá spokojenost. Takže na české poměry docela zdařilá, leč stále jen průměrná krátkometrážní podívaná. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

předlohu jsem neviděl, ale i tak nemám problém dát tomuhle dobré hodnocení, protože to hodnotím jako to, co to je. A to žánrové cvičení na škole, nic víc, nic míň, proto mi nějaké kopírování vůbec nevadí, ono snaha objevit ameriku se u studentskejch (tedy pokud mluvíme o cvičeních a ne o "finálním" dílu) filmů dost často nevyplácí. Tady je pro mě důležité, že je práce technicky zvládnutá skvěle. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Láďův kra´tas který vznikl na motivy jiného kraťasu. Což byl ten fakt kterého jsem se dlouho bál. Proto jsem snad otálel se shlédnutím tohoto snímku tak dlouho. A udělal jsem chybu. Zápletka je vcelku docela jednoduchá ale gradace snímku je perfektní a očekávaný závěr zapůsobí jako dobře mířená šipka do středu terče. Mnohem lepší snímek než prvotina RŮŽE. Režisér se drápe na povrch a je to dobře. Uvidíme zda do budoucna zůstane věrný žánrovému filmu a najde si zcela originální vlastní témata. Pak máme nebezpečného šílence na jehož filmy se těším. ()

Zajímavosti (1)

  • Sekretářka (Barbora Fišerová) donese šéfovi (Milan Šteindler) tři donuty, z nichž šéf jeden nakousne a vzápětí ho odloží zpět na talíř. Ke konci filmu je však na talíři donut pouze jeden. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama