Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná bych šel s hodnocením i výš, kdyby šlo o pilotní díl zamýšleného seriálu. Pokud jím není, krouží mi hlavou spousta v ději nastolených a nezodpovězených otázek: Pokud mají Vetchý a Vlasáková potomka, jemuž je přes 20 let, kde je mu konec? Kdo byl před lety zmizelý občan, jehož ostatky jsou náhodně nalezeny na pozemku bývalého starosty? Šlo o vraždu? Zůstal, nebo nezůstal Vetchý starostou po událostech na konci? Dočká se, nebo nedočká ambiciózní Budař nějakého povýšení? Co je ochoten pro to udělat? Nebude Vetchého vydírat skrz tu kostru? V podobných prchavých epizodách a letmých zmínkách o něčem, k čemu už se pak nikdo nevrací, se skrývá tolik dramatického potenciálu, že bych takový seriál docela s chutí sledoval. Pokud je to ale jen jednorázová věc, jde spíš o lepší průměr. 60% ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Pěkný výplod píseckého ansáblu, který je náhodou zároveň velmi zábavný a výživný. Ne však hlavním příběhem, který nestojí za moc. Jde o ty jednoduché mikronápady, mikropostavy a mikroscénky, které sice s příběhem mají pramálo společného, zato se u nich rádi pousmějeme. Je to ve své podstatě takový malý návrat klasické české komedie v duchu vesnice a piva. Nebýt kouzelného Vetchého, který je opět neodolatelným horlivcem podobně jako v Okresním přeboru, asi by z filmu zbyly jen ty příjemné pivní scénky, na kterých si kluci dokázali, že umí pobavit a zároveň točit s ramenem. Škoda, že se na 40ti minutách nepustili trochu hlouběji jako s tím zákopem, mé sympatie si však zaslouží. ()

Reklama

lobo87 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasný kandidát na celovečerný remake, prípadne seriál. Moravec je veľmi talentovaný režisér a budúcnosť má pred sebou. Tu dokázal ukočírovať také hviezdy ako Vetchý, či Budař, ktorí si natáčanie evidenten užívali. Práve obsadenie je spoločne so scenárom najväčšou devízou filmu. Na krátkom priestore je veľmi veľa vtipných, ale reálnych situácií, ktoré dokonale vystihujú našu mentalitu. Skvelá práca. "Neříkej hovno, když jíž fašírky."... 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy povedlo. Samozřejmě hodně udělaly dobře smíchané ingredience. Vtipný scénář (dostalo mně muzeum oušek :-) , příjemná kamera, sada oblíbených herců v čele s O.Vetchým, který se zabydlel v provinčních typech mužů.... K tomu příjemná hudba z pera O. Brzobohatého, který mne čím dál více překvapuje... Zkrátka díky tomu všemu to velmi dobře drží pohromadě a těch 39 minut uteklo jako nic. Tenhle absolventský film může směle konkurovat nejedné komedii zavedených režisérů. Normálně by to bylo za dvě hvězdičky, ale panu režisérovi-absolventovi dávám třetí a přeji zdar do budoucna. Budu se rozhodně těšit někdy příště! * * * ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Že je Honza Melíšek dobrý muzikant, to vím dávno. Jeho hereckého talentu jsem si všimla už v amatérském snímku John H. Watson na stopě (aneb příběh psa baskervillského očima náctiletých) i na festivalu mladého umění Český Tučňák. V tomto milém studentském filmu jsem se už jen ve svém názoru utvrdila. Držím palce celému týmu tvůrců v dalších kreativních počinech. Zde je ke shlédnutí Film o filmu: Vesnice roku http://www.youtube.com/watch?v=SfnSOdXcSpc Sedlčánky... "Fušeřina byla jasná volba":) Jde z toho nekašírovaná radost a nadšení mladých. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Film byl natočen během necelých sedmi dnů, během kterých štáb neopustil obec Sedlčánky. (Clee)
  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)

Reklama

Reklama