foto

Ondřej Gregor Brzobohatý

  • nar. 2.2.1983 (35 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ondřej Gregor Brzobohatý je český hudebník, hudební skladatel a herec.

Pochází z herecké rodiny (syn Radoslava Brzobohatého a Hany Gregorové). V roce  květnu 2016 se rozhodl si změnit příjmení na „Gregor“, a to jednak kvůli matce, aby její jméno, jak říká, „nevymřelo po přeslici“ a rovněž z praktických důvodů v rámci snahy o aktivnější mezinárodní vystupování. Na matrice mu tehdy přitom dali možnost si vybrat jen mezi jedním z obou jmen. Později (za podpory právníka Tomáše Heide-Hermanna) se mu až u Nejvyššího správního soudu podařilo prosadit znovuzískání i původního příjmení. Toto dvojité příjmení používá dnes i jeho manželka a vítězka soutěže Miss World 2006 Taťána Kuchařová.  

Na základní umělecké škole se Brzobohatý učil hře na housle. V letech 1998–2004 absolvoval studium na Konzervatoři a Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka v oboru skladba, klavír a dirigování. Posléze soukromě studoval filmovou hudbu u Milana Kymličky

Veřejně známým se stal Brzobohatý již v roce 2004 díky moderování prvního ročníku soutěže Česko hledá Superstar. Hudebně se pak následně podílel i na albech některých z účastníků této pěvecké soutěže (Sámer IssaMartina Balogová). Moderátorská role byla Brzobohatému v dalších letech svěřena ještě při udělování Českých Slavíků a to hned třikrát (naposledy v roce 2012).

V roce 2004 se poprvé postavil na divadelní prkna, a to v domovském divadle jeho rodičů (Divadlo Radka Brzobohatého). V letech 2004–2013 zde postupně ztvárnil role Leslie („Vyhazovači“), klavírista („Dva na smetišti“), Lauraint („Klec bláznů“) a v Hudebním divadle Karlín: Herodes („Jesus Christ Superstar“), Detektiv Frank Cioffi („Vražda za oponou“). Z televizní obrazovky ho mohou znát diváci seriálů Ulice (právník Martin Stránský), Gympl s (r)učením omezeným (učitel Adam Kábrt).

Na hudební scéně si Brzobohatý získal uznání v roce 2009, kdy kompletně aranžoval a vytvořil scénickou hudbu k lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam ve Státní opeře. S oběma autory spolupracoval i na jejich sólových albech. V roce 2012 pak dokončil (společně s autory Jiřím Hubačem a Pavlem Vrbou) muzikál „Já, François Villon“ uváděný v Divadle Na Jezerce.

V roce 2014 vyšlo Brzobohatému první sólové album „Identity“, které obsahuje songy pohybující se mezi jazzem, soulem, popem, funky a bigbítem. Vydání alba provázelo úspěšné turné. V roce 2016 absolvoval speciální sérii koncertů Symphonicum Tour plné nejen jeho vlastních skladeb, ale i oblíbených filmových melodií. V roce 2017 vystoupil společně s Ondřejem Brouskem a Janem Kučerou na pódiu Fora Karlín s programem 3FREE MEN SHOW, jehož prvotní inspirací byl na internetu velmi známý a sledovaný „Souboj klavírů“ ze silvestrovského vysílání České televize v roce 2011. V témže roce pak vydal nové autorské album „Universum“. 

Brzobohatý se plně etabloval též jako autor filmové hudby. V posledních letech s ním například rád spolupracuje Jiří Strach (Osmy, Anděl Páně 2). Jeho hudba se objevila i v několika televizních pohádkách (Dvanáct měsíčků, Princezna a písař)  či posledním pokračování filmových Básníků.

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Dívka za zrcadlem (TV film)
2016 Anděl Páně 2
Jak básníci čekají na zázrak
Krycí jméno Holec
2015 Správnej dres (TV film)
2014 Osmy (TV film)
Princezna a písař (TV film)
2013 Jirka a bílé myšky (TV film)
2012 Dvanáct měsíčků (TV film)
Mimozemšťan (TV film)
2011 Vesnice roku (studentský film)
2010 Anděl (TV film)
Rodinka
2009 Ať žijí rytíři!
Zakázaný člověk (TV film)
2008 Hrobník (TV film)

TV seriály

2018 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
další epizody (7)
2017 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Když se kácí les (E16)
Tři do páru (E15)
Rozchod (E14)
další epizody (16)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Mořský vánek (S01E08)
další epizody (10)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Helenka (S03E20)
Viróza (S03E19)
Poslední výstřel (S03E18)
další epizody (50)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Velké finále (S01E32)
Volný pád (S01E31)
Světlé zítřky (S01E30)
další epizody (31)
Rodinka (TV seriál)
Štědrovečerní překvapení (E06)
Cappuccino se šlehačkou (E05)
Miláček Daisy (E04)
další epizody (5)
Setkání s hvězdou (TV seriál)
Dagmar Havlová (E04)
2011 Rodinka (TV seriál)
Slavíme (E01)
Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zmizení herce Bendy (E02)
2010 Cukrárna (TV seriál)
Firemní foto (E13)
Specialita podniku (E12)
Dort (E11)
další epizody (13)
Ať žijí rytíři! (TV seriál)
Ztracená bitva (E14)
Ticho před bouří (E13)
Strašidla (E12)
další epizody (14)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)

Dokumentární

2018 Život herce: František Němec (TV film)
2016 O Básnících aneb Jak šel čas s filmovými básníky (TV film)

TV pořady

2013 Pekelná výzva (TV pořad)
2010 Farmář hledá ženu (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Johny Machette feat. Ondřej Brzobohatý: Spasitelé (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dívka za zrcadlem (TV film)
2016 Krycí jméno Holec
2013 Co v detektivce nebylo (TV film)
Čtyřlístek ve službách krále
2010 Aussig
2009 Zakázaný člověk (TV film)
1990 Dětinské hry dospělých (TV film)
Křížová vazba

TV seriály

2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (50)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Velké finále (S01E32)
Volný pád (S01E31)
Světlé zítřky (S01E30)
další epizody (32)
Setkání s hvězdou (TV seriál)
Dagmar Havlová (E04)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)

Dokumentární

2017 Pocta Karlu Hašlerovi (koncert)
2016 Ondřej Brzobohatý a Symphonicum Tour 2016 (koncert)
2015 Žebřík 2014 Bacardi Music Awards (koncert)
2014 Václav Noid Bárta (koncert)
2012 Legendy: Tajemství Radoslava Brzobohatého (TV film)
Tribute (koncert)
2010 ČT Live - Nightwork (koncert)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Michaely Maurerové (S06E06)

TV pořady

2018 Ceny Anděl 2017 (TV pořad)
Výzva (TV pořad)
2017 24. Český lev (TV pořad)
Chart Show (TV pořad)
2016 Kafe s Jolanou (TV pořad)
Pevnost Boyard (TV pořad)
2015 Ceny Anděl 2014 (TV pořad)
Kombo (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2015 (TV pořad)
2014 Atlet roku 2014 (TV pořad)
Ekologický Oskar (TV pořad)
Galashow s latinou 2014 (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
2013 20 let Gambrinus ligy (TV pořad)
Ekologický Oskar (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Milujem Slovensko (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2013 (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Barování (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Večer plný hvězd (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2012 (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Poker Star (TV pořad)
Pokondr live (TV pořad)
Silvestr 2011 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2011 (TV pořad)
Wipeout - Souboj národů (TV pořad)
2010 Autoškola národa (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2009 (TV pořad)
2008 Hvězda mého srdce (TV pořad)
Hvězdný reportér (TV pořad)
One Man Show (TV pořad)
2007 Souboj hitů (TV pořad)
Takí sme boli (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2005 (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
Česko hledá SuperStar (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 ONEMANSHOW Foundation - Cizí zeď (hudební videoklip)
2015 Johny Machette feat. Ondřej Brzobohatý: Spasitelé (hudební videoklip)

Zvukařská filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(202)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace