Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 5

Recenze (94)

tormento 

všechny recenze uživatele

O poznanie zaujímavejšie spracovaný dokumentárny cyklus ako ten z dielne Discovery-River monsters(http://www.csfd.cz/film/270079-ricni-monstra/)....aj keď si myslím, že Vágner sa nechal silno inšpirovať. Rybie legendy nie sú iba pre rybárov, a musia sa páčiť každému milovníkovi prírody.+ za doprovodný komentár Pavla Rímskeho ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na NG channel som narazil na anglickú verziu tohto dokumentu. Tak som snoril na nete a zistil som, že niečo podobné robil Jakub Vágner aj pre ČT. S radosťou som sa pustil do sledovania a musím povedať, že je to veľmi profesionálne spravené. Na Jakubovy je vidieť ako miluje prírodu a čo všetko je ochotný podstúpiť pre jej ochranu a rozšírenie vedomostí. Zábery sú krásne a komentár perfektný. Len škoda, že priebeh je skoro vždy podobný. Na úvod chytí z loveného a požadovaného druhu menší kus, potom príde časť keď sa mu vôbec nedarí a nakoniec ulovenie kapitálneho úlovku. Ale tie ryby sú úžasné. Vôbec som netušil, že v sladkej vode môžu byť až také hovädá :-D ()

Reklama

Dubron 

všechny recenze uživatele

Pěkné, pěkné. Jakub je plný entusiasmu, rybaření prožívá a na tváři mu vidíte radost, když se mu zadaří rybu ulovit, smutek když to nevyjde. Vpodstatě sledujeme jeho zfilmovaný deníček, kde komentář předčítá Pavel Rímský, jehož hlas je přjemný k poslechu a vše rychle odsýpa, stopáž tedy byla zvolená vhodně. Jen malinká výtka - prozatím scénář sleduje stejné schéma, ale to sper kapr. Pokud nejste rybář, nemáte rádi dokumenty ani přírodu pokračujte na http://www.csfd.cz/film/131733-megalodon/ ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Zábavný dokument/cestopis. Jakub je správně zapálen pro věc a kromě samotných ryb, o kterých se toho příliš nedozvíme se dostaneme do odlehlých koutů planety a poznáme místní obyvatele. Ocenit musím různorodost. Ať už jde Vágner lovit nilského okouna či sibiřskou štiku, vždy to je zajímavé a napínavé. Ale hlavně musím ocenit jeho odvahu a dobrodružného ducha, která se v Čechách jen tak nenajde. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

U tohohle hodně záleží na tom jestli je divák sám rybář či ne. A jelikož se k tichým bláznům sám počítám tak dávám 1* navíc. Zajímavě pojatý cestopis z celého světa kde ale cílem nejsou místní lidi ale místní ryby. Stojí za to rozhodně vidět. I když je spoustu věcí trošku manipulativních a trochu zdramatizovaných (vždy cílovou rybu chytí až poslední den :-)) rozhodně je obdivuhodné co tohle lidské párátko podstupuje aby chytilo tu svojí rybu. Rybář může jen tiše závidět a čekat tady v Čechách na rybu, která má alespoň míru :-) 75% ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama