Reklama

Reklama

Al Capone: Zjizvená tvář

  • USA Al Capone: Scarface

Obsahy(1)

Vzestup a pád amerického legendárního mafiánského "kmotra" v Chicagu. Jeho ambice byla stát se hlavou organizovaného zločinu v celém městě. Surové násilí a inteligence snoubeny v člověku bez zábran. To byl Al Capone. (sator)

Recenze (11)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný dokument o mafiánovi, ktorý si podmanil svet okolo seba a pre mnohých predstavoval zlo na Zemi. Technicky brilantné spracovanie so všetkými najpodstatnejšími udalosťami prohibičného obdobia. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I have built my organization upon fear..“ Stručný portrét altruistického byznysmena, který své obchodní záměry prosazoval s úsměvem, vlídným slovem a zbraní, což je vždycky víc než jen úsměv a vlídné slovo. Alkohol v době prohibice, prostituce, hazard. Si myslej, čůráci, že se to udělá samo.. Dokument přiblíží i paradoxní jev spjatý s dvěma jedinými životními jistotami. Muž odpovědný za desítky těžkých zločinů jde sedět za neplacení daní a prost ctností nakonec nenachází očekávanou násilnou smrt, ale odstraní jej nemoc z povolání (syfilis zaměstnankyně). Z filmového hlediska zaujala i zmínka o zanedbatelném vlivu Neúplatných a naopak mravenčí práci zaměstnanců berního úřadu, která nakonec dovedla Caponeho za mříže. No jo, ale kdo by se chtěl dívat dvě hodiny na berňáka Kevina, jak v brejličkách a s klotovými rukávy listuje v daňových záznamech.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako každý dokument nebo film o mafiánech je to poutavé vyprávění. na druhou stranu při tom trochu mrazí, protože dnes jsou USA a jiné oblasti ve světě prorostlé horšími mafiemi. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený dokument mapující život legendárního gangstera, který především divákovy zodpoví otázku proč bylo tak těžké dopadnout tohoto šéfa organizovaného zločinu 20 let minulého století...80%. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument ktorý spĺňa moju predstavu v tom, že poskytuje hlavne veľa dobového materiálu. Vďaka stopáži je film dynamický a perfektne stručne mapuje Al Caponeho život. ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Jeden mých oblíbenců co emigrovali do Ameriky na počátku 20st. :) Kluk jeden se uměl probojovat, škoda že si toho moc neužil. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Capone byl fakt hajzlík, řekl bych i zakladatel mafie, jak ji známe dnes. Nevěřil bych, že by mě dokument o něm mohl bavit, ale vězte, že ano a to je hodně velká část tvořena pouze vyprávěním s podkladem fotografií. ()

joker211 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaný dokument o bossovi najväčšej zločineckej organizácie v Chicagu. Škoda, že nie je viac takýchto dokumentov o mafii napr. o Cosa Nostre alebo aj o Černákovi. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Skvelý faktografický dokumentárny film o azda najznámejšom mafiánskom bossovi všetkých čias, ktorý prezentuje reálne fakty, fotky, dokonca aj krátke pohyblivé zábery (nielen tie vystrihnuté filmové) a je doplnený zaujímavými informáciami od priamo zainteresovaných ľudí, ktorý sa s Al Caponom buď osobne stretli, alebo si ho neskôr dôkladne naštudovali. Dozviete sa tu viac, než by ste si prečítali niekde na nete. ()

Reklama

Reklama