Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na dokumentárne filmy som zaťažená od detstva. No posledné roky zažívam často rozčarovanie, keď sa z žánrového zaradenia "dokumentárny film" vykľuje trápna dokudráma alebo senzáciechtivý pseudo-dokument s ulízaným blbečkom v roli sprievodcu... TOTO je však niečo úplne iné... Dych vyrážajúci seriál plný úchvatných záberov, úžasných zvierat, neuveriteľnej prírody... Proste najkvalitnejšia klasika starých dokumentov, ale nakrútená pomocou najnovšej techniky a technológie. Vždy keď si pustím nahratú epizódu, takmer hodinu mám problém zavrieť ústa a je mi ľúto aj mrkať :-) Dokument s veľkým D. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Již po skouknutí první epizody z kanálu BBC ONE HD v HD rozlišení je jasné, že zde jako vždy v případě dokumentů Davida Attenborougha bude verdikt: 5* a 100 %. Velkým plus na konci každé epizody jsou "Freeze Frame" - deníky z natáčení(objevující se i např. u série Life in Cold Blood a Life) osvětlující způsob natáčení nejzajímavějších a nejobtížněji natočitelných scén. ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

některé záběry byly skutečně výjimečné...např. jak vlk tak tak skolil o mnoho většího a silnějšího bizona, kterej ho mezi tím stále nabíral na rohy a odhazoval až vlkovi tekla krev (málem ho zabil).... jak několik medvědů hodovalo na velrybě...jak kosatky vytvořily umělé vlny, které smetly tuleně na kře.... a mnohé další. Na druhé straně mě zklamali, protože ač toho nafilmovali dost, nenafilmovali, jak medvěd loví tuleně !...každej díl jsem na to čekal a nedočkal jsem se. Hlavně jak furt říkali, že je to jeho hlavní potrava...a medvědici sledovali skoro celej rok. Nechápu. Pokud jde o informační stránku, dokument není nijak napěchován informacemi, na můj vkus mohli poskytnout údajů mnohem víc...sem tam mi připadl trochu rozvláčný až nudný. Je zaměřený obrazově, tj. hlavním cílem byly krásné záběry (to se povedlo na jedničku) a málokdy viditelné způsoby chování u zvířat (to se povedlo celkem taky dobře). Celkově: 76% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá kombinácia záberov živej a neživej prírody na okrajoch zemegule. Úchvatné scény ľadovej krásy, snahy o prežite rastlín, zápasov lovcov a koristi na snehu, ľade a v mori medzi kryhami. Pre mňa jednoznačne vedie putovanie ľadovcov v Grónsku s konečnou zastávkou v oceáne a nemotorná naháňačka tuleňa s tučniakom na suchu. – V poslednej časti, ktorá je ladená trochu viac ekologicky, vstupuje do deja aj David Attenborough a prihovára sa spomedzi tučniakov v Antarktíde. Pripomína veľký význam tohto kontinentu a sladkovodného ľadu obsiahnutého v ľadovcoch s niekoľkokilometrovou hrúbkou. Globálne otepľovanie a jeho prejavy sú najviac viditeľné práve tam, skryté ďaleko od nášho zraku. ()

Fittan 

všechny recenze uživatele

Je neskutečně skvělé co se dá s dnešní technikou natočit a musí být neskutečně skvělé to taky udělat. Tato série patří k 7 divům Přírodopisných filmů. Sir David Attenborough je již jen vrcholem ledovce. Jeho průvodcovský hlas bych nenahradil žádným dabingem ani za nic. Radši louskat titulky. Diváka čeká cca 12hodin dobrodružství v 9 dílech na místech kam se zřejmě málokdo z nás podívá. Uvidí neuvěřitelné věci a pokud bude mít štěstí na HD rozlišení na pořádné, velké TV, bude si brát na dívání vaťák, sněžnice a nanuka… ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama