Reklama

Reklama

Maniac

všechny plakáty

Obsahy(1)

Bůh ví proč jakýsi menší filmový štáb natáčí během jedné noci a následujícího rána počínání dvou sériových zabijáků, kteří se vydali do ulic odvraždit si svůj dohodnutý denní limit. (Socrates)

Recenze (48)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmové násilí a morbidní snímky, zvláště pokud jsou dobře natočené. Nemusí ani vypadat zrovna moc realisticky a už vůbec nevadí, když jsou amatérské. Problém u mne ovšem nastává ve chvíli, kdy mi jsou herci nesympatičtí a tady k tomu došlo. Navíc mě neskutečně sral ten filmový štáb, takže bohužel jdu s hodnocením o něco dolů. Některé vraždy vypadaly hodně solidně, jiné zas byli na první pohled dost přitažené za „vlasy“. Shia LaBeouf odvedl slušný kus práce, ale propříště se vyvarovat blbostem!!! Hudba byla cool… ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Na kraťasy mám poměrně přísná kritéria. Režisér má relativně malý prostor, na kterém musí diváka odpálit. V tomto případě se tak nestalo. Strašidelné to není. Spíš taková nuda v Brně. Dva sériové vrahy následuje dvoučlenný natáčecí tým. Paradokumentární, řemeslně zvládnuté, černobílé, bez pointy. Resp. pointa je slabá a nevýrazná, tak na úrovni nějakého pubertálního zastydlína. Možná šlo o nějaký druh humoru, jehož smysl mi uniká. Ale nezaujalo mě to natolik, aby mi to vadilo. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak by neexistovala polícia a bol by nejaký takýto maniak, tak by to takto mohlo vyzerať. Film si však nedával pozor na detaily, pretože kanister po podpálení domu by si nikto nebral zrejme zo sebou a najmä ak by išiel priamo po tej istej ulici. Taktiež v zime by si auto nenechávalo vzadu otvorené okná. V strede filmu došiel dych, takže inak hodnotiť ani nebudem. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Páni, Shia taky točí! No, Nolanův krátkometrážní snímek sice kvalitou nepředčil, ale rozhodně by se mohl vypracovat na nějaký celovečerák. Násilí je zobrazeno opravdu reálně a děsivě, na druhou stranu jsem moc nepochopila, proč byli ti maniaci natáčeni (to se štáb vůbec nebál?) a proč Shia zvolil francouzštinu. ()

PfefferSalz 

všechny recenze uživatele

Jak může někdo takové téma tak strašlivým způsobem odfláknout? Navíc to jde tak rychle, že si člověk během sledování tohoto kraťasu nestihne vytvořit ani tu základní emoci, od které by se potom mohl odrážet. Jestli chcete něco zažít, mrkněte se na oficiální necenzurované video k písničce Stress od Justice. Proudy krve sice netečou, ale i během těch pěti minut jsem byl emocí plný, jak pomeranč šťávy. ()

Zajímavosti (6)

  • Hlavné úlohy zabijakov si zahrali rapperi Kid Cudi a Cage. Obaja sú však v záverečných titulkoch zmienený pod ich civilnými menami Scott Mescudi resp. Chris Palko. (toi-toi)
  • Přestože jsou všichni tři hlavní aktéři Američané, film je natočen ve francouzštině a Kid Cudi (Scott Mescudi) v něm popíjí ruskou vodku. (Iwet.K)

Reklama

Reklama