Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Niekde v lese sa neznámy muž vyhrabe spod zeme. Uvedomí si, že nevie, ako sa volá a že bol zrejme pochovaný zaživa. Spanikári a začne utekať nevedno kam, až sa vyčerpaný dopotáca k opustenej, ale predsa obývanej chate. Tu naňho čaká hrozivé prekvapenie, ktoré mu má napomôcť pri zisťovaní krutej pravdy. (sochoking)

Recenze (54)

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlepší je úvodních pár minut s lesem, kudlankou, plošticí, pavoukem a ještěrkou. Vůbec les je to nejlepší z celého filmu. První dvě třetiny působí dojmem, že scénář psal magor. Chlap s debilním výrazem běhá po lese s baterkou, aby ho každý viděl (jistě, v závěru divák pochopí proč, ale...). Pak se vrší oblíbená klišé jako: nechtěně zabiji dceru a podobně. Posledních deset minut zdánlivou hovadinu vysvětluje, i když odvázanej jsem z toho nebyl, jelikož jsem do té doby bojoval s vypnutím. A jelikož jsem si většinu filmu opravdu neužil, posílám ten hnus do kanálu (jo, už vidím, jak někdo s prostřelenou rukou nosí mrtvolu v náručí a bez problému řídí auto). ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Snímek v jistém ohledu naplňuje žánrové konvence, kde je často závěr spojen s "překvapivým" zvratem, který během posledních pár minut zcela změní význam předchozího děje. Přesto má film skvěle vybudovanou atmosféru a například využití dlouhého záběru je v něm téměř dokonale využito ke stupňování napětí (první scéna ve tmě v chajdě v lese je díky němu hooodně intenzivní). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Být to kraťas, bylo by to super. Jenomže hlavní hrdina hodinu jen běhá po lese, absolovuje sáhodlouhou cestu a to všechno bez nějaké výraznější atmosféry nebo napětí. Představitel titulní role se sice snažil, div se nepřetrhnul, ale to nestačilo. Pořádně zajímavé to začalo být až ke konci, kdy přišla pointa, přičemž její polovinu vytušíte už na začátku. No a ta druhá polovina..........já nevim. Určitě překvapí, ale na mě je až moc přitažená za vlasy. Od Indonésanů je to hezký pokus, ale u mě to na víc jak 30% stačit nebude. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"POZOR, UKRYTÝ SPOILER!" Tááák, a co mám teď s tebou dělat, drahý Joko? Buďto ti poděkuju za prvních 40 minut, v nichž napětí šponuješ do délky bombarďáků mojí babičky (a ty jako fakt jsou...), nebo ti vulgarismy zaspamuju email za těch druhých 40 minut, během kterých vytáhneš tu svojí - násilím naverbovanou - pointu, která do předešlého psycho-survivalu vážně nesedí. Tenhle klon mamá ujíždějící na Houbičkách a papá, který zas dával přednost Zábavným hrám, je však i přesto lehce stravitelný. Největší zásluhu na tom má ona hustá atmosféra z prvního dějství, nápaditá kamera a výraznější násilí pak z dějství druhého. Takže připomínek by bylo hodně, ale těma se tentokrát zabývat fakt nebudu. (70%) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Neexistuje větší klišé, než si u povedeného hororu stěžovat, proč to takhle nejde i u nás. V případě Modu Anomali se mu ale znova nedokážu vyhnout. Nepřesvědčivě zahrané, pochybně napsané, ale evidentně tvořené s láskou a za pár šupů. Pravda, po stránce atmosféry se s indonéskými pralesy určitě pracuje lépe než s okoukanými českými smrčinami, ale kdokoliv talentovanější by si s tím bez problému poradil. Je škoda, že se o to ani nikdo nepokouší. 70% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama