Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asijský historický film bez kung-fu a šermovaček, bez pořádné dávky patosu a afektu? Se solidním příběhem, napínavou akcí a s parádním finálním soubojem? Jako fakt? Jo, jako fakt. Stačí postavit proti sobě komando elitních bojovníků, kteří si na venkov přijeli zanájezdničit a zarputilého maníka, který chce za každou cenu zachránit svou sestru. Že je to klasické schéma jeden proti přesile, tak jako to bylo v Rambovi, 96 hodin, Zatoičim a mnoha dalších filmech? Jasně, ale funguje to skvěle, takže proč ne? Navíc místo vykošťováku, nástrah, brokovnice nebo katany, se tady střílí z luku, což je velmi osvěžující změna. Už jsem to zmiňoval v mnoha komentářích...korejské filmy pro mě mají zvláštní kouzlo. Na rozdíl od současných čínských filmů, zůstává korejská kinematografie vcelku autentická a přesto má třeba k té evropské mnohem blíž, než mají filmy z Indie, nebo právě Číny. Evidentně si to uvědomují i čeští distributoři, protože se rozhodli zainvestovat do dabingu. A ten se povedl, takže k sympatickým postavám dostaneme i skvělé hlasy, což jistě ocení brblalové, kterým prý asijské tváře splývají a mají potíž se orientovat v ději. Jen houšť, čeští distributříci, jen houšť, pořád je z čeho vybírat! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na počátku 17. století se to pěkně mazalo nejen u nás v Evropě, ale i na Korejském poloostrově. Mandžuové napadli čískou dynastii Ming a následně i Koreu, která zůstávala k Mingům loajální. Příběh o zázračném lukostřelci do tohoto krvavého období spadá a je velmi dobře udělaný. Souboj dvou silných osobností je napínavý, drsný a místy i romantický (asijským způsobem). Herecky dobře zvládnuté, žádná prázdná místa a díky působivému, byť docela komornímu vizuálu i působivé. Za mne spokojenost i když si to znova asi hned tak nepustím. 75%. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jako by tu někdo kopíroval (konceptuálně) Gibsonovo APOCALYPTO - ta filmařina není sice tak precizní, ale jinak to myslím sedí... Musím říct, že mě to bavilo, kostýmy a výprava celkově mají úroveň, jen bych si to představoval trochu dotaženější. Asi jsem se moc těšil. Film u nás dokonce oficiálně vyšel na dvd, jen na něj distributor zapomněl přidat CZ titulky - přitom originální zvuková stopa nechybí (dobré WTF) 65% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o lučištníkovi Nam-Yiovi, kterému unese sestru o svatebním dni mandžuská armáda a který se sám vydává na její záchranu. V tom se mu snaží zabránit skupina mandžských lučištníků včele s nemilosrdný velitelem. Tento historický film připomíná spíš souboj sniperů, takže se v něm na blízko hlavní hrdinové setkávají jen zřídka. Za mě 86% :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CJ Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 16 // Otvárací Víkend USA: $24,041 // Už veľmi dávno som nevidel vojnový historický film zameraný na lukostreľbu a musím uznať, že Han-min Kim a Hae-Il Park sa predviedli v naozaj slušnom svetle. Od 40 minúty sa film dostava do nepretržitej akčnej naháňačky, pri ktorej 122 minútová stopáž úplne stráca význam, pretože film vtiahne diváka do deja skôr, ako si to vôbec sám uvedomí....... 80% ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama