Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Čelit strachu se dá jedině tak, že se mu postavíš čelem............ Je dobré občas vidět nějaký příběh z jiných krajů, než je Hollywood a spl., ale tento příběh z Koree není zrovna moc povedený. Chování herců je mnohdy přehrávané až dětinské a kazí to celkový dojem. Ale je to tím, že je to jiná kultura? CITÁT - Celý svět mi připadá k ničemu........... Komičnost se sice za půl hodiny vytratí, a příběh začne nabírat na dramatičnosti, ale zase o to je nevěrohodnější. CITÁT - Jeho luk nemá zabíjet........... Někdy jsem se v příběhu ztrácel a některé střihy a přechody jsou nesrozumitelné a dějově nejasné. Scéna s tygrem - ta mě dostala. Její smysl mě zcela unikl. CITÁT - Je jen jedna cesta, jdeš první........... Posledních čtyřicet minut bylo velmi povedených. CITÁT - Strachu se dá čelit jedině tak, že se mu postavíš......... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A tu môžeme sledovať prapočiatky vzniku sniperov. Prvá hodina čistá nuda, občasný súboj a ani vykreslenie príbehu či deja vás nezdvihne zo sedadiel. Druhá polovica je však o niečom inom. Skvelé súboje, lietajúce šípi, odstreľovanie nepriateľa. Scéna na skalách priam fantastická. Škoda nereálneho digitálneho tigra, ale potešil. Výprava nádherná, herci obstojný. U mňa to trošku zaostáva za japonskou alebo čínskou filmografiou, ale epická "podívaná" to bola. Na štyri však tomu niečo chýbalo. 3 z 5 ale s odporúčaním. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o lučištníkovi Nam-Yiovi, kterému unese sestru o svatebním dni mandžuská armáda a který se sám vydává na její záchranu. V tom se mu snaží zabránit skupina mandžských lučištníků včele s nemilosrdný velitelem. Tento historický film připomíná spíš souboj sniperů, takže se v něm na blízko hlavní hrdinové setkávají jen zřídka. Za mě 86% :) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci se vytáhli! V tvorbě asijských historicko-akčních eposů sice na stopáži neslevili, ale posunuli vše ostatní do měřítek slibujících parádní podívanou. Posunuli jak postavy, tak boje, o pár kroků k historickému realismu. Jen o pár, ale v těchto končinách je to dost poznat. V eposu samozřejmě nesmí chybět drama, sebeobětování a spoustu mouder, ideálně pronášených v posledním dechu. Ale i tak je to pořád konzistentní, nepřeplácaný historicko-akční epos, co mě mile překvapil. A tolik individuální lučištnické akce a nahánění se po lesích člověk opravdu jen tak nezažije. Takže solidní čtyři hvězdičky putují směr Jižní Korea. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je začiatok trochu nezáživný, po nabehnutí na hlavnú dejovú líniu je to zaujímavá akčňárna. Uveriteľné postavy, ktoré náhle čelia nečakanej prekážke. Spracovanie je síce priemerné a hopsajúca kamera mi trochu vadila, ale plne to vynahrádza podarený scenár a príbeh zasadený do zaujímavých exteriérov. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno