Reklama

Reklama

Umírání v Athénách

  • Řecko Pethainontas stin Athina (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andreas, profesor dějin umění a velký záletník je ve středním věku, když mu diagnostikujou leukémií . Svůj čas rozděluje mezi manželku Annou, studentku Liou a paní Camille. Po obdržení pochmurné diagnózy se Andreas rozhodne t vyčistit své vztahy a stává se nekonečně oddaným a věrným manželem. Tři ženy, které sa navzájem spoznají, nakonec spolu naplní poslední týdny Andreasovho života l ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film o umírání, celkem fádní a nudný. Jen se občas něco stane postavám před kamerou, cuknou se sebou a začnou zpívat a tančit, tímto je zřejmě imitován deklarovaný muzikál. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Melodram s písněmi...Podle řecké kritiky poetický a alegorický film vzdávající hold Aténám....Film určený především domácímu publiku....Pro nás nic pozoruhodného. (max.%) ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Námět to byl zajisté zajímavý. Atraktivní muž středních let, vyučující na univerzitě dějinám umění, ve vztahu ke třem ženám zároveň - a náhlý nález zákeřné choroby, akutní leukémie, na kterou Andreas po několika měsících zemře, když se předtím vyrovnává se svými mimomanželskými vztahy a pravdami, které jim dosud tajil. Pravděpodobně jsem ten film před časem viděl, protože pochybuji o deja vu, kdy Andreas tráví s Liou dovolenou v Assisi; a trochu jsem si ho připamatoval, tentokrát ovšem takřka v roli samotného Andrease, resp. smrtelné choroby, a tak vím, jak se člověk, jemuž je vyřčen ortel smrtelné choroby, cítí... Proto asi přidávám jednu hvězdičku; psychologii toho filmu stavím více na umírání než na promiskuitě, která vrcholí skutečně romantickým sblížením všech tří žen. Řecký režisér asi chtěl využít pěveckých zkušeností hereček, a tak z toho udělal dost protismyslně muzikál; jenže krásné řecké melodie se vůbec nehodily k většinou erotickému podtónu jejich textů... Slabší čtyři hvězdičky. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Výpoveď o smrti, túžbe po vykúpení a osudovom strete troch mileniek, ktorým je vzájomná opora zároveň spestrením posledných Andreasovych dní. Krása a charizma gréckych žien vám dajú jasnú výpoveď o tom, prečo podľahol čaru každej z nich. A vy si môžete dosýta vychutnať umenie sršiace Atény. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama