Reklama

Reklama

Báječné dorty

(seriál)
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2010, 14x44 min

Režie:

Dan Frank

Kamera:

Garrett Mock

Obsahy(1)

Mistři cukráři ukážou, jak se vyrábějí ty nejbáječnější dorty. Trvá jen okamžik je sníst, ale hodiny práce a spoustu peněz stojí příprava těchto obřích propracovaných skvostů...
V zajímavém pořadu Báječné dorty se podíváme do zákulisí nejlepších amerických cukráren. V každé epizodě navštívíme jinou oblast Spojených států, kde budeme sledovat výrobu tří různých fantastických dortů, tvořených na objednávku. Klienti mají různorodé požadavky, ale všichni touží po něčem speciálním – unikátním dortu, který bude zlatým hřebem jejich narozeninové oslavy, svatby nebo jiné výjimečné příležitosti. Nejtalentovanější cukráři na světě se rádi podělí o tipy a techniky, jak navrhnout, připravit a stylově doručit dort, který je sám o sobě uměleckým dílem.
Ve čtyřech epizodách první série navštívíme Las Vegas, Filadelfii, Los Angeles a New York. V druhé sérii bude vždy jeden ze tří připravovaných dortů svatební a předvedou se cukrárny z Las Vegas, Chicaga, Los Angeles, Bostonu a San Franciska. Na dortech uvidíme například přistání na Měsíci, celou ulici Las Vegas, více než 500 květin, mrakodrap, hasiče na cestě do Iráku, 100 miniaturních svatebních dortíků ozdobených květinami z taveného cukru, shakespearovské divadlo Globe, laň v životní velikosti nebo kolébku plnou hraček. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Skvělé na odreagování. Sice po pár dílech začne být trochu monotónní takové to "dort potřeme máslovým krémem a pokryjeme fondánem", ale kvůli tomu, co přijde potom, to přežiju. Nejlepší totiž stejně je to zdobení, vytváření cukrových květin a ptáků a ruční malování ornamentů. To mě nikdy neomrzí. Jasně, je tam navíc přidaná vždycky nějaká krize typu "nestíháme" nebo "spadne nám to", kdy účinkující lomí rukama a mají na krajíčku, což je směšné. Ale na ty dorty jen zírám. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Prijde mi trapne hodnotit porad o dortech, ale zkratka musim. Duvodem je pristup americkych tzv. "cukraru" a jejich zakazniku. Amici vubec neresi, jak to chutna, ale hlavne vzhled. Takze popatlat fondanem, cukrem, cokoladou, cimkoliv. Vysledek se sice neda zrat, ale pejsek vypada fakt krasne, muck muck mnau mnau haf haf. Jednu za "realitu". ()

Reklama

happy.lenulka

všechny recenze uživatele

Dorty jsou sice přenádherné ale podle mě jsou spíš pro potěchu oka než jazyka... Už jen podle videa... Přeslazené, korpusy vypadají těžce a dusivě.. a to jak "špinavě" dorty opracovávají - to ve mě slavnostní choutky nevzbuzuje... raději dort decentnější, ale chuťově božský, než tyto přenádherné dorty, které chuťově zaostávají ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jsou to hezké dorty, to nepopírám Ale... na můj vkus trochu moc umělé a přeplácané. To bude asi americký zvyk :) V každém případě mě baví sledovat, jak z obyčejné placky udělají něco úžasně plastického. Z placky, máslového krému a - samozřejmě - fondánu :) PS: Po zhlédnutí několika dílů Ultimate cake off musím říct, že Fabulous cakes mi připadají zajímavější. Sice nejsou soutěžní, ale snad díky tomu, že dort vytvářejí pro konkrétního zákazníka, který jim za dort zaplatí, mi přijde, že do toho jdou cukráři víc naplno. Navíc tu není časový limit devíti hodin, jakok v Ultimate cake off, takže cukráři mají dost času na to, aby si pohráli s detaily. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Upozornenie: Tento seriál nie je vhodný pre cukrovkárov... Nenáročná oddychovka, ktorá sa neoplatí pozerať keď zrovna máte chuť na sladké a nič nemáte po ruke. Umenie cukrárov obdivujem a niektoré torty vyzerali naozaj perfektne. No so sledovaním tejto relácie je to u mňa podobne ako so sladkosťami samotnými. Sem tam si dopriať je okej, ale pri pravidelnejšej komnzumácii sa toho veľmi rýchlo prejem. 55% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama