Reklama

Reklama

Báječné dorty

(seriál)
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2010, 14x44 min

Režie:

Dan Frank

Kamera:

Garrett Mock

Obsahy(1)

Mistři cukráři ukážou, jak se vyrábějí ty nejbáječnější dorty. Trvá jen okamžik je sníst, ale hodiny práce a spoustu peněz stojí příprava těchto obřích propracovaných skvostů...
V zajímavém pořadu Báječné dorty se podíváme do zákulisí nejlepších amerických cukráren. V každé epizodě navštívíme jinou oblast Spojených států, kde budeme sledovat výrobu tří různých fantastických dortů, tvořených na objednávku. Klienti mají různorodé požadavky, ale všichni touží po něčem speciálním – unikátním dortu, který bude zlatým hřebem jejich narozeninové oslavy, svatby nebo jiné výjimečné příležitosti. Nejtalentovanější cukráři na světě se rádi podělí o tipy a techniky, jak navrhnout, připravit a stylově doručit dort, který je sám o sobě uměleckým dílem.
Ve čtyřech epizodách první série navštívíme Las Vegas, Filadelfii, Los Angeles a New York. V druhé sérii bude vždy jeden ze tří připravovaných dortů svatební a předvedou se cukrárny z Las Vegas, Chicaga, Los Angeles, Bostonu a San Franciska. Na dortech uvidíme například přistání na Měsíci, celou ulici Las Vegas, více než 500 květin, mrakodrap, hasiče na cestě do Iráku, 100 miniaturních svatebních dortíků ozdobených květinami z taveného cukru, shakespearovské divadlo Globe, laň v životní velikosti nebo kolébku plnou hraček. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo rád peče a má rád kreativitu, to ocení. Ten, kdo rád jí sladké a chce si spravit oko křiklavými dorty, které jsou dozajista báječné, si přijde na své. Mně se líbí koukat na to jak vznikají mnohdy famózní, někdy dost kýčovité dorty. A klidně bych oželela i ty konce, kdy opravdu, ale opravdu! tvůrci neví jestli to stihnou, nebo jestli jim něco z dortu neupadne. :) ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Na hrubý kus korpusu natrieme tenkú vrstvu plnky, nakydáme na to kilo maslového krému, a aby to nevyzeralo nechutne, zabalíme to do sladkej plachty menom fondán, bez ktorého by snáď tie torty ani nemohli existovať. Spočiatku obdivujete na tejto relácii všetko, celú tú prácu, kreativitu, zručnosť a v neposlednom rade aj samotnú cenu torty, ktorá niekedy stojí viac než celá svadba. No po niekoľkých dieloch človek zistí, že postup prípravy tôrt je v podstate všade rovnaký, tak jediné na čo sa vlastne tešíte je len už výsledný výtvor tohto sladkého umenia. Každopádne táto relácia by mohla inšipirovať aj našich cukrárov, aby začali vyrábať aj oni takéto extrémy. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jsou to hezké dorty, to nepopírám Ale... na můj vkus trochu moc umělé a přeplácané. To bude asi americký zvyk :) V každém případě mě baví sledovat, jak z obyčejné placky udělají něco úžasně plastického. Z placky, máslového krému a - samozřejmě - fondánu :) PS: Po zhlédnutí několika dílů Ultimate cake off musím říct, že Fabulous cakes mi připadají zajímavější. Sice nejsou soutěžní, ale snad díky tomu, že dort vytvářejí pro konkrétního zákazníka, který jim za dort zaplatí, mi přijde, že do toho jdou cukráři víc naplno. Navíc tu není časový limit devíti hodin, jakok v Ultimate cake off, takže cukráři mají dost času na to, aby si pohráli s detaily. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem kdysi dávno utrpěla kvalitní výtvarné vzdělání, takže jen nevěřícně zírám na ty nevkusné zpotvořeniny. Přitom samotný formát pořadu je mi sympatický, soutěž tří cukrářských týmů z různých koutů USA je fajn. Bohužel zde nejde o kvalitu korpusu či krému, ale jen o výslednou hrůzu. Jsou to vůbec ještě cukráři? Vždyť nejvíc času jim zabere technické řešení, aby to nespadlo a drželo pohromadě aspoň přes pověstný přejezd přes rampu. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Prijde mi trapne hodnotit porad o dortech, ale zkratka musim. Duvodem je pristup americkych tzv. "cukraru" a jejich zakazniku. Amici vubec neresi, jak to chutna, ale hlavne vzhled. Takze popatlat fondanem, cukrem, cokoladou, cimkoliv. Vysledek se sice neda zrat, ale pejsek vypada fakt krasne, muck muck mnau mnau haf haf. Jednu za "realitu". ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama