Reklama

Reklama

Večerníček

(pořad)
Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Účinkují:

Michal Citavý

Večerníček se narodil 2. ledna 1965, výtvarnou podobu mu vtiskl výtvarník Radek Pilař, hudbu zkomponoval Ladislav Simon a promluvil hlasem sedmiletého chlapce Michala Citavého. Pořadu předcházel od roku 1963 cyklus podvečerních pohádek pro děti pod názvem Stříbrné zrcátko. První odvysílanou pohádkou byl Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži. (sator)

(více)

Recenze (84)

Azog 

všechny recenze uživatele

Sice záleží i na obsahu, kterým v tu chvíli pořad právě naplní, ale když jsem byl malý (výškově i věkem) pravidelný divák, tak to byl jeden z mých nejoblíbenějších dětských pořadů. Tím spíš jsem se na něj těšil, když už jsem byl rodiči uznán velkým (věkem) a nemusel jsem jít spát hned po Večerníčku, ale mohl jsem se dívat na jeden večerní film. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Tohle není jednoduché hodnotit. Snad dříve než padl rok 2000 a dál, bych udělil poctivých 5 hvězd, protože takový Křemýlek a Vochomůrka, nebo A,je to či Jája a Pája, byly prostě krásné příběhy. Dneska je to něco čemu absolutně nerozumím a spoustu z těch seriálů ani nechápu. Z těch novějších, je snad jen jediný, který za to stál a to seriály z CHaloupkem a jeho Medvědy, Vydrýskem atd. Takže hodnocení není možné, protože pokud bych mněl nějak hodnotit, musel bych jednotlivě vypisovat za co bych dal 5 plných a za co žumpový odpad. A to mi nepřijde fér. ------------- . Za nesmrtelnou znělku bych přidal další body. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Večerníček se narodil 2. ledna 1965, výtvarnou podobu mu vtiskl výtvarník Radek Pilař, hudbu zkomponoval Ladislav Simon a promluvil hlasem sedmiletého chlapce Michala Citavého. Pořadu předcházel od roku 1963 cyklus podvečerních pohádek pro děti pod názvem Stříbrné zrcátko. První odvysílanou pohádkou byl Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži. Pořad s nezměněnou dramaturgii i znělkou je na obrazovkách nepřetržitě dlouhých 55 let (2020). ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě si člověk položí otázku - co tady vlastně hodnotím? Znělku, jednotlivé večerníčky či celý tento fenomén? Nevím jak kdo, ale já hodnotím fenomén jako takový, a ten je u mě jednoznačně za pět. Z nostalgie, za vzpomínky ať už když já byl dítě, nebo se díval s mými dětmi ale hlavně za něco, co už se nevrátí, přestože se ten pořad ( alespoň myslím) pořád vysílá. Bohužel, už se nedívám protože má infantilita se ještě plně nerozvinula, mé děti už odrostly a zatím se nerozmnožily. Nezbývá než počkat na vnuky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Netřeba asi komentovat Večerníček. Nejstarší a nejznámější pořad v Česku. Prakticky každé dítě jím alespoň jednou prošlo. Samotným pořadem byla odvysílána celá řada samostatných seriálů, ale Večerníček i tak zůstal jedním z nejhodnotnějších pohádkových pořadů. Legendární znělka i animace zůstanou v paměti navždy. A tak si závěrem jen povzdychnu, že je škoda, že Čt Večerníček odsunula na vedlejší kolej na druhý program. Vytlačují jej totiž podvečerní seriály jako Scooby-Doo, Spongebob anebo další americké seriály. Přesto naštěstí ještě mnoho rodičů k Večerníčku děti vede tak jako já svou dceru. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (27)

  • Vůbec prvním odvysílaným večerníčkem se 2. ledna 1965 stala nedělní pohádka Kluk a kometa (1964) režiséra Ludvíka Ráži za účasti Černého divadla. Nešlo ale o typickou pohádku tak, jak ji dnes známe. Místo toho herečka a moderátorka Štěpánka Haničincová v černobílém formátu příběh převyprávěla. (TheSlezy)
  • Na Vánoční svátky roku 2014 oslavil Večerníček 50 let své působnosti, což oslavil odvysíláním prvních černobílých epizod. (Zdroj: novinky.cz) (P. J. D.)
  • 2. ledna 2011 byl Večerníček a motiv pozadí z animované znělky součástí upraveného loga Google, aby tak připomněl výročí svého prvního vysílání. (Miuri)

Reklama

Reklama