Reklama

Reklama

Pražské jezulátko

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1995, 10 min

Režie:

Evžen Plítek

Obsahy(1)

Co o vzácné sošce ještě nevíte. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani není možné, kolik lásky a péče je věnováno nějaké sošce... V tomto krátkometrážním snímku je navíc asi polovina stopáže jen jeho převlékání. Tímto komentářem si zřejmě znepřátelím spoustu lidí... ale nemůžu si pomoct - je to v podstatě novodobé zlaté tele. Vždyť už i ona legenda vzniku je zcela antibiblická, což ale nikomu evidentně nevadí. U nás je prostě zvykem, že co se traduje mezi lidma má obecně vyšší prioritu, než samotné Boží slovo... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na dokumentu překvapilo, že Pražské Jezulátko uctívají i na Kubě a že v 50. letech přijeli do Prahy nejvyšší kubánští představitelé se Jezulátku poklonit. I Československá televize to natočila. Podle novodobé propagandy komunisté církev nenáviděli a utlačovali. Pak ale nerozumím tomu, že Pražské Jezulátko bylo tak důležité pro soudruhy - naše i ty kubánské, že to vysílali i ve zprávách. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

K "oficiálnímu textu distributora" zbývá jen dodat: a měli byste vědět. Jde opravdu o základní informace o Pražském jezulátku, které by měl znát každý kulturní Čech. Navíc zde můžete vidět "v přímém přenosu" jeho převlékání. Dokument je navíc nabit určitým porevolučním nadšením pro křesťanské hodnoty a naše křesťanské kořeny, které už se teď z všeobecného ovzduší spíše vytrácí... ()

Reklama

Reklama