Reklama

Reklama

Parník Willie

  • USA Steamboat Willie
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Muzikál
USA, 1928, 8 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mickey sa snaží riadiť parník putujúci po rieke, ale prísny kapitán Pete mu to po chvíľke zatrhne a tak sa Mickey musí poobhliadnuť po inej činnosti. Po tom, čo na tichú palubu lode príde Minnie, sa na nej roztočí poriadna zábava v podobe veselej muziky, hranej na najrôznejších veciach čo prídu pod ruku... (T2)

Recenze (47)

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako jestli jsem to pochopil, tak Mickey Mouse je na tomto parníku jen poskok, který má přikládat uhlí a tak není divu, že když na můstek vstoupí kapitán, tak je na něj nahněván. Mickey na něj za zády ještě k tomu vystrkuje jazyk, nevychovanec jeden. Scéna, kde točí kočkou za ocas nad hlavou, z husy dělá žirafu, malá roztomilá selátka tahá za ocásky a krávě hraje sólo na stoličky, co to jako mělo znamenat ty necito? Nedivím se, že ho kapitán poslal škrábat brambory. A tenhle tyran, že má být naším idolem? Fuj. ANIMAL LIBERATION FRONT! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvé zoznámenie z myšiakom Mickeym je plné rôznorodých zvieratiek, ktoré sú efektne využité ako hudobné nástroje, prvým zvukovým záznamom v podobe pískania a hudby, ktorá je v dokonalom súlade z pohybom postáv, čo sa stalo určitým Disneyho trademarkom, čo robí z tohoto príbehu hudobnú zábavku, byť na dnešné pomery celkom brutálnu. To že to nemá žiadny dej, je vlastne len na škodu. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, neříkejte mi, že na svou dobu to je technicky úžasné. Animace je trhaná, neplynulá, hrozná - ale to není datem výroby. Vždyť i McCayův Little Nemo z roku 1911 je nakreslený stokrát líp a obrázky se hýbou mnohem plynuleji a vůbec technická kvalita animace je mnohem lepší - a to je Little Nemo asi nejstarší animovaný film vůbec. A technika se přece jen za těch sedmnáct let vyvinula. Disneyho animace (nejen tahle) je technicky hrozná, v mnoha scénách (třeba v té, kdy se na scéně objeví Minnie, ten kozel, co olizuje noty aj.) je špatně i nakreslená. K tomu děj, připomínající spíš nějaký hodně nevtipný díl Toma a Jerryho, jen je podstatně trapnější. Chápu, že si zkouší možnosti a to, jak se vůbec nakreslená postavička může pohybovat, a jak je vůbec možné, že loď pluje a nějaké neidentifikovatelné kormidlující pazvíře otvírá pusu, ale to není omluva. Navíc druhá polovina filmu je vykradená z Méliesových nápadů. Animace se dá aspoň z části omluvit roekm 1928, ale trapnost vtipů a blbost scénáře ne. Asi jediné, co je na tom dobré, je hudba. ()

Ywec odpad!

všechny recenze uživatele

Děs běs. Snad se příznivci tohoto průkopnického snímku nebudou na mě hněvat v míře větší než nezbytně nutné (čili vůbec), ale já v oněch osmi nekonečných minutách trapné nudy nenašel bez sporadických výjimek žádný nápad, který bych si být Waltem Disneyem uskladnil s pýchou do vitrínky. Černobílý myšák je mi sympatický jen do začátku hudebních kreací s nebohými zviřátky. Pak roztáčí kolotoč hulvátské a pokleslé zábavy pro zoufalce. Děj mi přijde neskutečně brutální a smutný a nedej bůh, aby se tohle dostalo do ruky organizaci proti týrání zvířat:( ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

První myšák! Kdo by to byl tehdy řekl, že se z myšáka stane to, co se z něj stalo? Tady se, dámy a pánové, zrodil kult! (Jen škoda, že kvůli němu bylo spácháno tolik brutality na zvířátkách!!! Až zase nějaká osmdesátiletá paní bude lomit rukama nad agresivitou dnešních postaviček pro děti, klidně jí pustím toto! Na tom byli totiž odchováni dnešní osmdesátníci!!!) Jedna hvězdička dolů za brutalitu a jedna za ošklivého Mickeyho! Ještě štěstí, že trochu uzrál! Tohohle bych se jako malá určitě bála! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikl během výroby druhého Mickeyho snímku The Gallopin' Gaucho (1928). Ub Iwerks naanimoval experimentální záběr, ve kterém slavná myš kormidluje parník a píská si u toho. Disney chtěl vyzkoušet, jak bude na zkušební diváky působit iluze, že kreslená postavička vydává zvuk, do jehož rytmu se také pohybuje. Výsledek byl úžasný, a tak se Disneyho spolupracovníci okamžitě pustili do vymýšlení příběhu, do kterého by šel dnes již legendární záběr s kormidlem napasovat. (Landauer)

Související novinky

Mickey Mouse je volně k užití a je z něj vrah

Mickey Mouse je volně k užití a je z něj vrah

04.01.2024

Hned dvakrát se Disneymu v minulosti podařilo lobovat za změnu amerického autorského práva tak, aby firmě déle zůstalo výhradní právo používat ikonickou postavu Mickeyho Mouse, jak se objevila v roce… (více)

Reklama

Reklama