Reklama

Reklama

Parník Willie

  • USA Steamboat Willie
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Muzikál
USA, 1928, 8 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mickey sa snaží riadiť parník putujúci po rieke, ale prísny kapitán Pete mu to po chvíľke zatrhne a tak sa Mickey musí poobhliadnuť po inej činnosti. Po tom, čo na tichú palubu lode príde Minnie, sa na nej roztočí poriadna zábava v podobe veselej muziky, hranej na najrôznejších veciach čo prídu pod ruku... (T2)

Recenze (47)

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako jestli jsem to pochopil, tak Mickey Mouse je na tomto parníku jen poskok, který má přikládat uhlí a tak není divu, že když na můstek vstoupí kapitán, tak je na něj nahněván. Mickey na něj za zády ještě k tomu vystrkuje jazyk, nevychovanec jeden. Scéna, kde točí kočkou za ocas nad hlavou, z husy dělá žirafu, malá roztomilá selátka tahá za ocásky a krávě hraje sólo na stoličky, co to jako mělo znamenat ty necito? Nedivím se, že ho kapitán poslal škrábat brambory. A tenhle tyran, že má být naším idolem? Fuj. ANIMAL LIBERATION FRONT! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Klasický Disney ve své nejlepší formě. První zvukový animovaný film s nepřebernou horou nápadů...vždyť každé zvíře je přece ve své podstatě hudebním nástrojem. :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zvuky kakofonické, zacházení se zvířaty otřesné, zápletka primitivní, zábavnostní hodnota maximální. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Revoluční po technické stránce a nejen po ní. Tvůrci byli dostatečně nápadití a tak Mickeyho hudební číslo je dodnes velmi vydařené. ()

May 

všechny recenze uživatele

Kuzelné a sentimentální, kam se na tenhle sedmiminutový film hrabe současná Disneyho celovečerní tvorba, bez ducha a kouska vtipu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Ještě černobílá Disneyovka a první s postavou Mickeyho Mouse a tím pádem začátek celé slavné série. Samotný animák je plný nápadů a řeší neposedného Mickeyho hvízdajícího a muzicírujícího během plavby po řece namísto práce na lodi. Na dnešní dobu je to archiválie, ale kdysi to musela být pecka. Celé video: http://www.youtube.com/watch?v=0TPbpvP-okM ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Hudební číslo, kde byla použita zvířata místo nástrojů, mě zaujalo, ale to je tak všechno... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvé zoznámenie z myšiakom Mickeym je plné rôznorodých zvieratiek, ktoré sú efektne využité ako hudobné nástroje, prvým zvukovým záznamom v podobe pískania a hudby, ktorá je v dokonalom súlade z pohybom postáv, čo sa stalo určitým Disneyho trademarkom, čo robí z tohoto príbehu hudobnú zábavku, byť na dnešné pomery celkom brutálnu. To že to nemá žiadny dej, je vlastne len na škodu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Na první zvukový animák velmi neinvenční dílo, ale rozumím tomu - myslím, že opojení novou technologií v tu chvíli převažovalo. Jenom si říkám, že tehdejší dětské publikum muselo mít silnější žaludek než dnešní špunti. Hra na prasečí vemeno, nastříkání kravského mléka přímo od zdroje Mickeymu do obličeje a nadzvedávání sukně Minie... Co já vím...:) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže ide o jeden z prvých animovaných ´´zvukáčov´´, museli to tvorcovia náležite využiť. Non-stop zvukové efekty a ruchy a samozrejme aj primeraná porcia zábavy. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Nakonec to neni taková sláva jak sem si myslel. Člověk musí hodně přihlédnout k tomu, že už je to nějaké to desetiletí od vzniku. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Když byl Disneymu "ukraden" králík Oswald, vymyslel Mickey Mouse. První dva filmy s touto kreslenou postavičkou nenašly distributora, až tenhle třetí (už zvukový) se uchytil, dostal do kin a doslova vystřelil Walta Disneyho na špičku byznysu s animací. 4* za filmík a 1* za zrod legendy :-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Úsmevné a trefné plienky zo štúdia od Disney, kedy ešte hľadali patent a svojbytnú identitu, odlišnú od všetkých. Možnosti, ako zdokonalovať prvé grafické a kakofonické zvukové štýly sa tu stretávajú v absolútnych začiatkoch. Asi ani preto by som nečakal, že hranica, medzi kladnou postavičkou a tou zápornou bude taká relatívna. Aj v zmysle nie práve najpozitívnejšieho vyvrcholenia pre myšiaka Mickeyho. V mnohých ohľadoch budú dnešní diváci civieť ako obarení. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Mickeyho jsem nikdy v lasce nemel, ale toto dilo oplyva jedinecnosti. Kozi koncert a huedbni stranka... i ten napad... to je proste pozoruhodne. Jinak, je videt, ze Mickey je peknej nasilnik... :D ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Vynikající a průkopnický animák, který by měl být povinnou filmovou četbou pro každé malé dítě. A myslím, že uživatel Ywec by měl přestat hulit a radši si měl uvědomit, že je to jenom animovaný film:) ()

Související novinky

Mickey Mouse je volně k užití a je z něj vrah

Mickey Mouse je volně k užití a je z něj vrah

04.01.2024

Hned dvakrát se Disneymu v minulosti podařilo lobovat za změnu amerického autorského práva tak, aby firmě déle zůstalo výhradní právo používat ikonickou postavu Mickeyho Mouse, jak se objevila v roce… (více)

Reklama

Reklama