Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ústřední postavou anime Hiiro no kakera: Tamayori hime kitan je dospívající dívka jménem Tamaki. Po několika letech se vrací do horské vesnice svých předků, na kterou si pamatuje ze svého dětství, aby zde žila a studovala v domě své babičky. Při cestě lesem se však setká s lesním bůžkem a v důsledku toho se dostane do smrtelného nebezpečí. Na pomoc jí však přispěchá mladík jménem Takuma, kterého poslala její babička, aby dívku ochránil a bezpečně doprovodil domů. Celá zmatená se pak Tamaki od své babičky dozvídá pravdu o svém původu. Narodila se totiž do pokrevní linie bájné princezny Tamayori, která byla obdařena nadpřirozenou mocí a nyní je právě na Tamaki, aby nastoupila na místo své babičky stejně tak, jako mnoho generací žen před ní. Jenže její schopnosti se doposud neprojevily a nepřátelé se blíží. (EMIA)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Bývají horší harémovky nebo reverzní harémovky? Trápení se touto otázkou jistě může zadělat na pořádnou bolest hlavy, stejně jako sledování Hiiro no Kakera. Proto je jenom spravedlivé, že hlava bolívá i jeho hlavní hrdinku, Tamaki Kasugu. Ale pěkně od začátku... Tamaki by mohla být vcelku obyčejná středoškolačka, kdyby nebyla dědičkou prazvláštního úkolu, hlídání mocného Onikirimaru, artefaktu, který dokáže zničit celý svět. Sama by to asi nedávala, proto má k ruce pětici chlapáků v nejlepších letech, z nichž každý představuje jeden druh sexuální fantazie nevyzrálých dívenek: vysoký, moudrý, obrýlený intouš, skoroshota, navrch smirek, uvnitř molitan, vždycky pozitvní a tak všelijak podobně. +++++ V reverzním harému však nejsou hoši proto, aby těšili perverzní choutky diváků a svrbění Tamaki, nýbrž aby ji silou a s nasazením života chránili. To už je takový žánrový prvek, víme? Ona jim za tou svou chápavostí dodává do života a chránění ještě větší chuť. Idylka, kterou obvykle naruší mladík zvenku drsný tak, že se vám z monitoru sypou piliny a uvnitř křehký, až vám chrastí v reprácích. V pátém díle už se hoch rýsoval. Tamaki v něm asi bude muset to lepší já objevit a probudit, děsně přitom trpět, divák s ní, pětka ochránců bude bušit pěstičkami do stěn a volat: "Neeee! Proč!?" Ale to já jen tak hádám. +++++ Při tom všem hádání jsem zapomněl na Onikirimaru a fakt, že ho někdo chce, poněvadž má pocit, že je škoda takovou sílu nevyužít. Tým je to spravedlivě složený také podle klíče 5 + 1, ale kdovíproč v něm chybí usměvaví sympatičtí hoši. Potutelně se šklebí, záludně se tváří a zkaženost jim kouká z očí. Ale snad i u nich bude náprava možná... +++++ Zpětný pohled na komentář a ejhle. Nic pořádného jsem nenapsal. Jenže ono ksakru není o čem. Pět dílů a nic, co by vzbudilo sebemenší zájem, inspiraci, emoci... zív. Šestý díl věnuji ostatním. ()

DaweForeman odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle anime postrádá jakýkoliv smysl. Animace a hudba je lehký průměr, romantika je naprosto nejasná a nesmyslná (vzhledem k příběhu logicky nemožná), napínavost tu naprosto není, bitvy jsou naprosto odbyté (spíše se jedná o hašteření mezi dvěma různými tábory, kdy navíc není pořádně jasný, jakou filosofii každý má), fantasy prvek je také odbytý (naprosto nezáživný) a konec je naprosto neuspokující (jen vyšlo najevo, že je to 13 dílů o ničem). Chápu, že je to zaměřený na dámský publikum, ale stejnak v tom nic nevidím, co by mohlo upoutat i je (snad jen 6 bishounenů). Čekal jsem něco na šamanský způsob, ale toho jsem se tady moc nedočkal - celých 13 dílů je prostě o tom, že buď holčina utěšuje ty klučiny nebo naopak (skoro jako hentai bez sexu - samozřejmě to myslím po té psychické stránce, ale může to tak připadat i v té fyzické). Sice je druhá série, která může cosi objasnit, ale to už předem vzdávám. ()

Reklama

Anez99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fakt, že seriálu hodně scházelo, ale jakožto takový odpočinkový seriál je to dobrý. Vcelku vtipné postavy, originální děj...není to typ seriálu, u kterého bych se musela hned podívat na další díl, ale jako takový seriál do nudy postačí. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

No... asi začnem od toho dobrého - Opening sa mi naozaj páčil, veľmi, ten som si hned zamilovala a hľadala naň preklad, ktorý sa mi páčil ešte viac... A ďalšia vec by bola asi ešte Takuma - je to fajn bishik, ale to je asi tak všetko. Toto anime na mňa pôsobí ako nezmyslená harémovka v ktorej je hlavnou myšlienkou nasledovné - Obyčajné dievča má ohromnú moc a okolo nej sa točia piati - oprava šiesti - chlapci. Jej ochrancovia chcú za ňu položiť život a ona - samozrejme, to sa dalo čakať - sa vždy priženie do toho boja s krikom "nie, stačí! prestaňte!" (alebo niečo v tom zmysle). Potom ju bolí hlava a oni jej povedia, že sa do toho nemá starať, že oni sú jej ochrancovia a následne ju idú podporovať... proste keci. Ale kde je dofrasa pointa? To je všetko? Po siedmych dieloch môžem povedať, že je to až príšerne chabé... okey, brala som to do toho piateho ako rozbeh, hovorila som si, že sa to ešte rozbehne, lenže zatiaľ nie. Úprimne - štvú ma. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama