Kamera:
Janek RubešObsahy(2)
Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)
Recenze (174)
Peklo na talíři šetrí ľudom pracné vyhľadávanie, skúmanie, zisťovanie, porovnávamie potravín a výrobkov. Zároveň odhaľuje triky, finty a výjeby výrobcov. Čo sa týka osvety a zmysluplnosti obsahu si tento stream úkaz zaslúži pochvalu. Bohužiaľ Roman Vaněk je nasýtený zdrobneninami. Jeho neustále kostičky, pomerančík, telíčko, hnusárničky kazia dojem. ()
Od té doby, co v čekárnách naší nemocnice pouštějí místo problblých reklam na gynekologické plísně a kloubní preparáty Peklo na talíři, mi poprvé nevadí, že musím na ošetření trpělivě čekat. Ba naopak, kolikrát mě mrzí, že už mě zvou dovnitř a nemůžu dokoukat díl. S dcerou jsme tuhle, po vzoru pana Vaňka, "počítaly" šunku na pizze a skvěle jsme se pobavily. Dcera také, od chvíle, co shlédla díl s čokoládovými figurkami Mikulášů, hází všechny výše jmenované dary šetřících babiček do kontejneru. Těším se na nové díly - krom toho, že je to fakt legrace, pomůže to člověku orientovat se, alespoň trochu, v těch šmejdech, co se kolem nás prodávají a pokud k tomu pustím dítě, jako osvěta je to nenahraditelné. ()
odborné filmařské komentáře některých uživatelů jsou v případě tohoto pořadu celkem úsměvné. Prý "vypointované dialogy" :D. No nic. Krása a kouzlo pořadu je vtom, že tupý český konzument se konečně bez obalu dozví co mu servíruje mazaný český obchodník s potravinami. Jeden chce za každou cenu ušetřit a druhý za každou cenu vydělat. A výsledkem je že v něčem co se jmenuje "Pochoutkový salát" je jeden hnus za druhým (korunováno ňamkou s názvem Výrobní samám). "Pochoutkáč" jsem baštil už před 20ti lety na střední ve školním bufetu a jestli tenkrát v něm Výrobní salám byl taky, by se dalo s úspěchem pochybovat. A o to běží. Díky Romanu Vaňkovi jsem přestal kupovat některé potraviny, které jsem nakupoval roky a u zbytku si sakra vybírám. Díky moc za tento pořad. ()
Na tomto pořadu je nejlepší jeho délka. Je v něm řečeno vše a stručně. Díky něj si opravdu čtu, co si kupuji. Navíc Roman Vaněk je perfektní řečník a dokáže to skvěle podat. Je dobré vědět, co jíme a pijeme. Dokonce, jak se máme chovat k číšníkům a servírkám a naopak. I když, to už jsme měli vědět dávno..:-). Díky němu jsme si to pouze mohli připomenout. ()
Vaňka, flíčka, či karikaturu na medvídka mývala, jak je libo, mám celkem rád a s jeho názory se ztotožňuji, taky kdo by chtěl žrát hovno obalené v nekvalitním cukru a ještě šizené na gramáži, ne? Ovšem za jeho hysterické stahy mimických svalů a excentrické výkřiky hodné Horsta Fuchse, doprovázející mnohdy očividné a tedy nepřekvapující sdělení, musím s michelinem dolů. Za výraz ŠMAKULÁDA, ze kterého mi na svalu prdelním naskakují puchýře jak filcky a filcky jak motokáry, jsem nucen Vaňka zkrátit ještě o druhou mišelinku a to i přesto, že facku, vyhánějící z rypáku pavouky na lyžích, by zasloužili především výrobci a jiní vychcánci, kteří si nás pletou se silážní jámou a kontejnerem na netříděný odpad. Zkrátka mě nenapadlo, že se amarounů dožiji v reálném životě, takže se stylovým kruci prdel a do psích náušnic loučím a těším se na shledanou u žrádla k žrádlu. ()
Galerie (3)
Zajímavosti (5)
- Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
- Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
- Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
Reklama