Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Peklo na talíři šetrí ľudom pracné vyhľadávanie, skúmanie, zisťovanie, porovnávamie potravín a výrobkov. Zároveň odhaľuje triky, finty a výjeby výrobcov. Čo sa týka osvety a zmysluplnosti obsahu si tento stream úkaz zaslúži pochvalu. Bohužiaľ Roman Vaněk je nasýtený zdrobneninami. Jeho neustále kostičky, pomerančík, telíčko, hnusárničky kazia dojem. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co v čekárnách naší nemocnice pouštějí místo problblých reklam na gynekologické plísně a kloubní preparáty Peklo na talíři, mi poprvé nevadí, že musím na ošetření trpělivě čekat. Ba naopak, kolikrát mě mrzí, že už mě zvou dovnitř a nemůžu dokoukat díl. S dcerou jsme tuhle, po vzoru pana Vaňka, "počítaly" šunku na pizze a skvěle jsme se pobavily. Dcera také, od chvíle, co shlédla díl s čokoládovými figurkami Mikulášů, hází všechny výše jmenované dary šetřících babiček do kontejneru. Těším se na nové díly - krom toho, že je to fakt legrace, pomůže to člověku orientovat se, alespoň trochu, v těch šmejdech, co se kolem nás prodávají a pokud k tomu pustím dítě, jako osvěta je to nenahraditelné. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

odborné filmařské komentáře některých uživatelů jsou v případě tohoto pořadu celkem úsměvné. Prý "vypointované dialogy" :D. No nic. Krása a kouzlo pořadu je vtom, že tupý český konzument se konečně bez obalu dozví co mu servíruje mazaný český obchodník s potravinami. Jeden chce za každou cenu ušetřit a druhý za každou cenu vydělat. A výsledkem je že v něčem co se jmenuje "Pochoutkový salát" je jeden hnus za druhým (korunováno ňamkou s názvem Výrobní samám). "Pochoutkáč" jsem baštil už před 20ti lety na střední ve školním bufetu a jestli tenkrát v něm Výrobní salám byl taky, by se dalo s úspěchem pochybovat. A o to běží. Díky Romanu Vaňkovi jsem přestal kupovat některé potraviny, které jsem nakupoval roky a u zbytku si sakra vybírám. Díky moc za tento pořad. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu je nejlepší jeho délka. Je v něm řečeno vše a stručně. Díky něj si opravdu čtu, co si kupuji. Navíc Roman Vaněk je perfektní řečník a dokáže to skvěle podat. Je dobré vědět, co jíme a pijeme. Dokonce, jak se máme chovat k číšníkům a servírkám a naopak. I když, to už jsme měli vědět dávno..:-). Díky němu jsme si to pouze mohli připomenout. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Vaňka, flíčka, či karikaturu na medvídka mývala, jak je libo, mám celkem rád a s jeho názory se ztotožňuji, taky kdo by chtěl žrát hovno obalené v nekvalitním cukru a ještě šizené na gramáži, ne? Ovšem za jeho hysterické stahy mimických svalů a excentrické výkřiky hodné Horsta Fuchse, doprovázející mnohdy očividné a tedy nepřekvapující sdělení, musím s michelinem dolů. Za výraz ŠMAKULÁDA, ze kterého mi na svalu prdelním naskakují puchýře jak filcky a filcky jak motokáry, jsem nucen Vaňka zkrátit ještě o druhou mišelinku a to i přesto, že facku, vyhánějící z rypáku pavouky na lyžích, by zasloužili především výrobci a jiní vychcánci, kteří si nás pletou se silážní jámou a kontejnerem na netříděný odpad. Zkrátka mě nenapadlo, že se amarounů dožiji v reálném životě, takže se stylovým kruci prdel a do psích náušnic loučím a těším se na shledanou u žrádla k žrádlu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)

Reklama

Reklama