Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

michellerih 

všechny recenze uživatele

Vaněk se chopil něčeho, co když někdo vytroubil nahlas, hned ho všichni měli za hnidopicha. České poměry se v tomto ohledu mění. Pomalu. Velmi pomalu. Ale mění. Umí hodnotit zajímavě, přitažlivě pro kteréhokoliv diváka a vtipně. Zároveň však umí vyjádřit a shrnout, co je podstatné a hlavně otevřít oči. A mamči z mimibazaru si můžou čvachtat, mlaskat a jít se šmakuládama do pryč. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Roman se snaží udělat si podobné renomé jako Z. Pohlreich, ale s dechem mu nestíhá. Hláškuje, seč síly stačí, kritizuje co se dá, ale pořád to jaksi není ono. Začalo to hezky upozorňováním na šmejdy v supermarketech, tyto díly hodnotím jako přínosné. Horší to už je, když se např. v jednom díle pustí do instantní, pak mleté a nakonec i většiny zrnkových káv, abychom se v závěru dozvěděli, že máme kupovat kávu z pražírny. To už se mi zdá přestřelené a trefně to glosoval jeden komentující na streamu, který zdařile vyjádřil mé pocity: "No chlapci, tenhle program začal dobře, ale zůstaňte na zemi a dělejte pořady pro normální lidi a ne fajnšmekry. Kávu si dneske mele zlomek obyvatelstva... To bych uměl taky, odsoudit sekt Bohemku a doporučit Veuve Cliquot Ponsardin..." Zkrátka nápad dobrý, a rozhodně přínosný než hodný zatracení, ale už mě to zkrátka někdy se*e.. :/ ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Za tyhle pořady jsem rád. A ne jednou mi některý díl z tohoto pořadu připomněl scénku z Červeného Trpaslíka, kdy Lister nabízí Rimmerovi toast s chilli a čatný a Rimmer se ho ptá: "A to je jídlo? Kdes vzal recept?" a Lister mu na to hbitě odpovídá: "Já Ti vlastně ani nevim, myslim, že jsem to četl v časopise o biochemických zbraních." 85% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad nedává prakticky žádný smysl. Stejně to všichni žrát a kupovat budou i dál. Jen se nám to akorát všem snaží znechutit. Vlastně nám neříká nic co by už jsme nevěděli. A ty hvězdy tady.... žasnu. Tenhle člověk se prostě jen svezl na Pohlreichovém úspěchu. Mě je úplně ukradený co kde má a kde kolik E" mě to chutná i tak.... Jedinej díl kde snad něco pochválil, byl z Energie dringi.... a naopak pohanil Rett-bool neobsahující žádný cukr... tudíž je to předražené placebo. Jinak umí jen plivat a tvářit se důležitě jaká že je kapacita že jsme blbý že to žerem a co žerem. Co je mu sakra do mé CHUTĚ! Jsme národ žebráků a podle toho také vypadá nabýdka na trhu.... Že nehodnotil třeba pomerančové Jusi někdy? Z toho by asi vyšel nejlépe nejlevnější Aholt Euroshoper. Zbytek je jen hodně předražená obarvená voda. Výrobci si ještě dovolí otevřeně lhát do reklam, kdo ví kolik pomerančů se tam ani nevejde! Tohle by se mělo testovat, výrobky které jsou nám dennodenně doslova vypalovány do hlavy. To by hned vypadalo všechno jinak. Tohle vůbec nic nezmění. Právě že Naopak. Že někdo napíše že mu to změnilo život.... Úžasné. Cigarety jsou taky jeden velkej sajrait a stejně nám to chutná. I přesto že máme k dispozici tolik nechutných materiálu jak nám to škodí. Víte kolik je v cigaretě E? :D _____ Nic to neřeší. Akorát budu zhnusen. Ale lidi to budou i tak kupovat pořád a proč? Protože né každý má tak rozmazlený a vybíraví jazýček jako tady náš odborník.... hlava promovaná, né boží vůle všech odborníků král: Chtěl jsem dát odpad. Ale neubralo to ani procento. Tak dám aspoň jednu hvězdu. Bez tak mě tady každý ukamenuje.... no co. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Povedené testy těch nejlevnějších potravin, na které lze bohužel v každém českém supermarketu narazit v hojné míře. Spotřebiteli každý z těchto krátkých dílů dává možnost dovědět se něco zajímavého o potravinách, rady jak si vybírat něco, co nám zdravotně neublíží a čím nás obchodní řetězce neokrádají, ale také svým způsobem dokáží kultivovat nákupní chování, když poradí, jak si vybrat dobré výrobky (ne vždy je dražší zároveň i lepší). Co vidím jako nedostatek pořadu (přestože chápu jeho zacílení), je jeho zaměření pouze na tu nejhorší výrobkovou spodinu, na to nejlevnější, co lze dostat. Kdyby byl obšírnější a třeba trochu delší, nebylo by to špatné. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)

Reklama

Reklama